Părintele Necula: „Nimic nu mi l-a demonstrat pe Dumnezeu mai mult ca știința!”. Rugăciunea pe care trebuie să o spui în fiecare duminică

Părintele Necula a explicat ce trebuie să facem pentru ca Dumnezeu să ne asculte rugăciunile. Credincioșii trebuie să nu își piardă speranța, să fie buni cu cei din jur și să creadă în minuni.
Filip Stan
11 oct. 2024, 09:29
Părintele Necula: „Nimic nu mi l-a demonstrat pe Dumnezeu mai mult ca știința!

Părintele Necula este unul dintre cei mai iubiți duhovnici ai momentului. Datorită harului cu care traduce Sfânta Scriptură pe înțelesul tuturor, decanul interimar al Facultății de Teologie din Sibiu a reușit să ajungă la sufletele românilor.
În cel mai nou episod de podcast „Fain & Simplu„, Părintele Constantin Necula, cel mai cunoscut și îndrăgit preot ortodox contemporan din România, ne îndeamnă să prețuim mai mult timpul, „singura bogăție pe care n-o putem recupera”.

Un dialog prețios DESPRE ADEVĂRATUL SENS AL TIMPULUI, înregistrat pe scena Filarmonicii de Stat din Sibiu. Într-o lume în care orgoliile ne răpesc frumusețea clipei trecătoare, acest episod ne reamintește că adevăratul sens al timpului nostru este întâlnirea cu Dumnezeu. Tindem să uităm, prea des, cât de mult contează o secundă de îmbrățișare, cât de multe ore pierdem în trafic și cât de puține ore petrecem pentru a face lucrurile care contează cu adevărat.

Care este esența postului. Părintele Necula aruncă bomba: ”Dincolo de a nu mânca și a nu bea, înseamnă a te așeza în liniștea lui Dumnezeu”

Părintele Necula a vorbit despre puterea rugăciunii de a face minuni, despre valorile cardinale care unesc știința și credința, dar și despre modul în care Dumnezeu ne întărește întotdeauna în fața marilor lovituri ale vieții. Ce putem face în secolul zgomotului pentru a ne găsi liniștea, împăcarea cu noi, dar și cu aproapele nostru și unde îl putem întâlni pe Dumnezeu în viața de zi cu zi, ne va spune chiar el.

Unde se termină știința și unde începe credința? Există o delimitare între ele, sau, dimpotrivă, decurg una din alta? Părintele Necula, profesor universitar, prezintă legătura neașteptată dintre ele.

„Nimic nu mi l-a demonstrat pe Dumnezeu mai mult ca știința!”, este afirmația care poate surprinde pe mulți, dar părintele Necula ne poartă prin procesul logic care duce la revelație. Pasional și nonconformist, mereu în căutare de răspunsuri, părintele nu evită momentele delicate: ‚am fost ateu’, recunoaște cel care ne povestește și drumul pe care l-a parcurs către credință. Iar acest drum este astăzi necesar celor care își văd reperele zdruncinate de lumea modernă. Este însă un drum unde Biserica și Omul trebuie să se întâlnească la mijloc.

„Într-o epocă a schimbărilor, astfel de întâlniri au puterea de a ne restabili reperele morale și spirituale, singurele capabile să ne redea ,,axul central” al propriei vieți: sensul.”, spune Mihai Morar.

 

Dumnezeu ne ascultă rugăciunile. Sfaturile părintelui Necula

Părintele Constantin Necula a explicat ce trebuie să facem pentru ca Dumnezeu să ne asculte rugăciunile. Credincioșii trebuie să nu își piardă speranța, să fie buni cu cei din jur și să creadă în minuni.

Părintele Necula a declarat că cei care vor să primească răspunsuri la rugăciuni trebuie să își păstreze sobrietatea cererii. El a mai spus că de multe ori credincioșii îi cer lui Dumnezeu să rezolve anumite probleme fără să se gândească că o pot face și singuri.

„Noi avem rugăminți către Dumnezeu. De cele mai multe ori coborâm puterea Lui la lucruri pe care le putem face şi singuri. Pentru rugăminți avem telefoane, pentru rugăciuni avem biserici.Trebuie să ne păstrăm sobrietatea cererii. Eu citesc pomelnice în fiecare zi foarte multe și unele sunt extrem, extrem de simpatice, dar în altele simți tensiunea scrierii şi drama”, a declarat părintele Constantin Necula recent.

Duhovnicul a dat exemplul unei fetițe care i-a cerut lui Dumnezeu ca fratele ei, Ionuţ să împartă cu ea ciocolata. El a declarat că Dumnezeu i-a îndeplinit dorința pentru că micuța a avut lumină în suflet.

„Dumnezeu a ascultat-o! Unde mai pui că acum Ionuț este unul dintre marii producători de ciocolată, adică știe ce face. Avem un Dumnezeu care are simțul umorului, pentru că în viețile noastre contează orice fel de amănunt.Eu aș fi cerut un pic de căldură acum în timpul filmării, dar mi-am dat seama că dacă am lumină am și căldură. Dacă ai lumină ai și răspunsul la rugăciune, dacă nu ai lumină în suflet nu e niciun răspuns”, a mai spus părintele Necula.

Rugăciunea pe care trebuie să o spui în fiecare duminică

„De vreme ce ziua Duminicii îmi aduce aminte de Atotputernicia Ta, Stăpâne, cu care ai zidit lumea și ai răscumpărat pe om, pentru aceasta iubitorule de oameni, Doamne, mă închin Ție și-Ți mulțumesc foarte pentru darurile cele mari, ce ai făcut la toate zidirile Tale. Cu adevărat se bucură și se veselește inima mea când stau și cuget că numai Tu singur ești Dumnezeu, Sfânt, Înțelept, Milostiv, Purtător de grijă, Bun, Puternic, Necuprins, și în scurte cuvinte, vreo bunătate și vreo mărire nu-Ți lipsește.

Ce trebuie să faci pentru ca Dumnezeu să îți asculte rugăciunile! Părintele Necula aruncă bomba

Cum putem primi răspunsuri la rugăciuni. Sfaturile părintelui Necula. Sursa foto: Dreamstime.com
Mă bucur că Tu ești un Dumnezeu în trei Fețe: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Să se tulbure, Domnul meu, toți cei ce se închină altor dumnezei: că nu este alt Dumnezeu afară de Tine. Pentru aceasta fă să sporească creștinii la orice mărire și bunătate, de vreme ce ei numai pe Tine Te cunosc Dumnezeu adevărat și Te mărturisesc și Ți se închină și-Ți slujesc pururea cu toată inima și cu toată puterea. O, Părinte Sfinte, miluiește-mă! O, binecuvântate Fiule al lui Dumnezeu, mântuiește-ne de iad!”

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Nu riscăm să pierdem niciun euro!”. Cum asigură populația premierul României că banii din PNRR sunt în siguranță
Spynews
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Bzi.ro
Cu cine a plecat Mario Fresh în Dubai, după despărțirea de Alexia Eram: ”Mă mut aici!”
Fanatik.ro
De unde provine, de fapt, carnea de pui pe care o cumperi de la Lidl, Kaufland, Auchan, Carrefour sau Mega Image. Mulți români se înghesuie la oferte, dar prea puțini se uită și pe etichetă
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Închisoare 7 ani. E strict interzis când te oprește Poliția în trafic
Playtech.ro
Cum arăta Anca Țurcașiu la 17 ani. Imaginea a șocat, e de NERECUNOSCUT
DailyBusiness
Lovitură pentru români! Până și pâinea se scumpește!
Adevarul
Anunțul Bruxelles-ului după ce Austria a pus din nou frână aderării României la Schengen
wowbiz.ro
Andreea Raicu, primele declarații despre nuntă! Vedeta a uimit pe toată lumea vorbind despre fericitul eveniment
Spynews
Ce spune Anamaria Prodan după ce a fost acuzată în instanță că ar fi întreținut relații cu: Gigi Becali, Giovanni Becali, Cristi Borcea, Florin Răducioiu: „Nu mai stăm să ne certăm”
Spynews
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Evz.ro
Rețeta Jasmilei pentru ciocolata Dubai. Care este marele secret
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
Irinel Columbeanu a mers la fosta vilă de la Izvorani, mistuită de flăcări în urmă cu câțiva ani. Reacția emoționantă a fostului milionar în momentul în care a văzut fotografia fiicei sale printre ruine: „M-a cutremurat”
Cancan.ro
Diana Enache s-a despărțit de Ionuț Vântu, la un an după ce au devenit părinți! Prima reacție
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
UE a dat ordin. Vine pedeapsa pentru România. Românii vor plăti din proprii bani
StirileBZI
Când se dau pensiile pe octombrie 2024: Simona Bucura-Oprescu a făcut anunţul aşteptat de 2,6 milioane de pensionari
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
substantial.ro
Kamala Harris și Donald Trump în cursă strânsă în state cheie pentru alegerile prezidențiale din SUA
MediaFlux
ALERTĂ de RĂZBOI! AU FOST UCIȘI pe LOC
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Dispare cea mai frumoasă parte a caroseriei automobilelor. Maşinile electrice nu mai au ceva asemănător