Povestea supermarketului „ce ţine cu casa”, „La Cocoş”, care se bate cu Lidl, Carrefour şi Kaufland. Oferta imbatabilă din acest weekend

Magazinul românesc La Cocoș, deținut de antreprenorii români Iulian și Gianina Nica, a fost cumpărat majoritar de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și fondurile de investiții CEECAT Capital și Morphosis Capital.
Alina Costache
12 oct. 2024, 08:10
Povestea supermarketului

Fondat în 2014, La Cocoş este un supermarket românesc de tip discount, care operează în prezent trei locații în Ploiești și București şi, mai nou, şi la Braşov. La Cocoș susține că a înregistrat o creștere anuală de 24% a vânzărilor între 2018 și 2022. În 2023, compania a înregistrat venituri de 200 de milioane de euro. La Cocoș spune că oferă aproximativ 10.000 SKU-uri (Stock Keeping Unit). Magazinul se adresează atât clienților B2C, cât și micilor afaceri B2B.

Businessul a pornit la drum cu un magazin de 400 mp în Ploieşti, care vindea pro­duse de import din Marea Britanie.  Retailerul La Cocoş, astăzi cea mai puternică afacere antreprenorială din comerţul alimentar, este o iniţiativă relativ tânără, primul magazin din Ploieşti fiind deschis în urmă cu un deceniu. Iniţial, acesta măsura 400 mp şi vindea pro­duse de import din Marea Britanie. De altfel, omul de afaceri a avut şi un magazin online, lapreţuridecriza.ro, unde vindea aceleaşi articole.

Program La Cocoş

Luni – Sâmbătă: 07:30 – 20:30;
Duminică: 07:30 – 18:30

De-a lungul anilor, magazinul fizic s-a extins în acelaşi loc, dat fiind că era amplasat într-o hală mare şi avea spaţiu de manevră. Astfel, a ajuns la 1.000 mp, apoi şi-a dublat suprafaţa, s-a dezvoltat ulterior la 3.000 mp şi acum la 4.500 mp, maximul ce poate fi ocupat, conform datelor ZF.

Apoi, după ce businessul iniţial din Ploieşti a ajuns la dimensiunea maximă, Iulian Nica, fondatorul companiei, a replicat modelul în Bucureşti, cea mai competitivă piaţă de retail din România, dar şi cea mai mare. Magazinul din complexul Vitantis din Capitală a fost deschis la final de 2020, astfel că abia 2021 a fost primul de funcţionare, iar asta s-a văzut în cifra de afaceri care a crescut cu peste 70%. Acest hipermarket este amplasat în spaţiul unde anterior a funcţionat anterior un hipermarket Carrefour (închis însă în urmă cu mai bine de şase ani). Anul trecut a fost inaugurat al treilea magazin La Cocoş, tot în Ploieşti, la fel ca prima unitate.

Iar planuri­le companiei nu se opresc aici, fiind anunţate deja noi hipermarketuri în Braşov – în complexul Brintex-Braşov, situat în cartierul Bartolomeu – şi Piteşti (în locul fostului hipermarket PIC (o puternică reţea locală de comerţ alimentar până la criza anterioară).

Retailerul La Cocoş devine concurent serios pentru Lidl, Kaufland sau Carrefour

Totuşi, ambiţia antreprenorului Iulian Nica, fondatorul La Cocoş e mai mare, dorind o expansiune naţională. Aşadar, el a atras în acţionariat BERD şi fondurile de investiţii CEECAT Capital şi Morphosis Capital. Banii vor fi folosiţi pentru dezvoltare.

 

Vinul Centenarului Petrolist s-a lansat la Supermarket La Cocoş 2 Ploiești  

Vineri, 11 octombrie, de la ora 16:00, echipa Petrolul Ploiești a fost prezentă la Supermarket La Cocoș 2 Ploiești pentru lansarea oficială a vinului centenarului petrolist.
”E timpul să sărbătorim împreună 100 de ani de istorie, pasiune și victorie” este mesajul transmis de organizatorii acestui eveniment special.

Prețul este unul promoțional: 17,99 lei/sticlă pentru trei bucăți, respectiv 19,99 lei pentru o singură bucată. Supermarket La Cocoș este sponsor oficial al echipei Petrolul Ploiești.

S-a terminat cu statul la coadă pentru reciclarea ambalajelor SGR! Hipermarketul „La Cocoş” şi-a dublat numărul de automate

Chiar dacă, pentru mulţi români, 50 de bani – contravaloarea unui ambalaj reciclat – nu reprezintă o avere, pentru şi mai mulţi români aceşti bani contează enorm.

Aşa că nu puţini sunt cei care aleg să strângă saci întregi de ambalaje reciclabile şi să piardă ore bune la aparatele de reciclat pentru ca, mai apoi, să se bucure de o sumă frumuşică cu care îşi pot procura mâncarea pentru o zi, două, trei.

Acum, însă, La Cocoş, hipermarketul care face concurenţă marilor retaileri, vine în ajutorul celor care s-au obişnuit să recicleze şi le diminuează considerabil timpul petrecut în faţa aparatelor de reciclat. Şi asta deoarece a fost dublat numărul de aparate, astfel încât să se evite, pe cât posibil, formarea cozilor.

Noile aparate au fost amplasate la supermarketul La Cocos 2 din Str. Poligonului, nr. 5-7 din Ploiești și la supermarketul La Cocoș din București.

Citeste si Înșelătoria de care sigur nu știai! Cum procedează marii retaileri de pe piața din România când vine vorba de centrele de reciclare

Acum, reciclarea devine și mai ușoară și mai accesibilă pentru toată lumea. Vă invităm să veniți și să utilizați aceste noi automate pentru a contribui la un mediu mai curat și mai sănătos. Acceptăm PET-uri, doze de aluminiu și sticle de sticlă.

Vă mulțumim că ne sunteți alături în această misiune verde, pentru rabdarea pe care ati avut-o si o aveti in continuare in incercarea de a devenii o societate mai buna, mai curata si mai atenta cu mediul inconjurator. Împreună putem face o diferență!”, este mesajul postat pe rețelele de socializare de reprezentanții La Cocoș.

Inițiativa este lăudabilă având în vedere că multe astfel de automate sunt nefuncționale sau insuficiente la alte supermarketuri, motiv pentru care se formează frecvent cozi.

Citeste si Un anunț al unui copil care, pe perioada vacanței, vrea să strângă ambalaje ca să le recicleze a dat foc internetului: „Spune-i lui tată-tău să lase dracului reciclarea și să-ți ofere o copilărie”

În primele şase luni de la demararea programului de reciclare, 29.000 de tone de ambalaje au fost predate la reciclatori, potrivit unui comunicat de presă al RetuRO.

DailyBusiness
Beneficii pentru un milion de români! Se finalizează un acord între România și Spania!
Spynews
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Bzi.ro
Cu cine a plecat Mario Fresh în Dubai, după despărțirea de Alexia Eram: ”Mă mut aici!”
Fanatik.ro
Ce să pui în oala în care amesteci compoziția pentru chiftele. Le vei face pufoase și de 4 ori mai bune decât cele de la Ikea. Este un ingredient secret știut de gospodinele din zona Moldovei
Capital.ro
Buletinele trebuie înlocuite! Când expiră cărțile de identitate de identitate în România
Playtech.ro
FOTO Soția lui Petre Roman a ajuns de nerecunoscut! Silvia Chifiriuc, desfigurată de operațiile estetice
DailyBusiness
Românii din diaspora revin acasa! ”Mulți care sunt plecați apreciază de fapt ce nu au”
Adevarul
Polonia, pregătită să lovească Sankt Petersburgul în caz de război cu Rusia. „Răspunsul va urma într-un minut”
wowbiz.ro
Andreea Raicu, primele declarații despre nuntă! Vedeta a uimit pe toată lumea vorbind despre fericitul eveniment
Spynews
Cum a reacționat Anda după ce soțul ei, Liviu Vârciu, s-a sărutat cu o altă femeie. Cât de greu i-a fost să treacă peste acest moment
Spynews
Roxana Vașniuc, în doliu! Vedeta a pierdut o persoană extrem de dragă: "Ce gol imens mi-ai lăsat..." / FOTO
Evz.ro
Relația dintre prințul Harry și Meghan se destramă. Au făcut o mare greșeală
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
Un nou cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit
Cancan.ro
Mama lui Sorin Bontea a murit
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se montează obligatoriu pe mașini. Nu mai poți circula după 1 ianuarie. Îți ia pe sus mașina dacă te prinde
StirileBZI
A ieșit la pensie în luna mai, dar nu a luat bani nici după 6 luni! Ce s-a întâmplat
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
substantial.ro
Vremea se răcește brusc în sud-estul țării cu scăderi de temperatură de peste 10°C
MediaFlux
SENIORII au DAT LOVITURA! ANUNȚ privind BANII! E bucurie IMENSĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Dispare cea mai frumoasă parte a caroseriei automobilelor. Maşinile electrice nu mai au ceva asemănător