Nelu Tătaru a rămas fără imunitate, s-a votat masiv în Parlament UPDATE

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, luni, în şedinţă, cererea de ridicare a imunităţii deputatului Nelu Tătaru, pentru percheziţii, după ce, anterior, Comisia juridică din Camera Deputaţilor a elaborat un raport de admitere, în unanimitate, pe cererea ministrului Justiţiei.
Filip Stan
14 oct. 2024, 17:19
Nelu Tătaru a rămas fără imunitate, s-a votat masiv în Parlament UPDATE

UPDATE. Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a rămas fără imunitate parlamentară, după ce Camera Deputaților a votat astăzi în favoarea ridicării acesteia. În urma sesiunii de vot, 177 de deputați s-au pronunțat pentru ridicarea imunității, în timp ce doar 12 au votat împotrivă, iar un parlamentar s-a abținut.

Ridicarea imunității lui Nelu Tătaru vine ca urmare a unei cereri formulate de procurori în cadrul anchetei în care este acuzat de luare de mită.

Deputatul PNL Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, și-a susținut din nou nevinovăția, înainte de audierile din comisia juridică, care se reunește pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare.

”Nu am primit niciun ban. Nu am atins niciun ban. Ieri am văzut prima dată sau au văzut prima dată dosarul şi vă vor da datele tehnice din dosar. Nu, n-am atins niciun ban. Au fost nişte provocări, dar vă vor spune. Nici nu i-am luat”, a spus Nelu Tătaru la Parlament.

El a arătat că este chirurg de 25 de ani şi de 18 ani şi jumătate este în Huşi.

”Dacă există în cei peste 20.000 de pacienţi pe care i-am internat, pe care i-am tratat, pe care i-am operat sau pe care doar i-am consultat, vreunul care să spună în această viaţă că doctorul Tataru a cerut sau a continuat actul medical, atunci… Ca să vă înţelegeţi foarte bine, 60%, mai mult de 60% din timpul meu în Huşi este în spital. Spitalul este casa mea. Acolo consult, acolo dorm, acolo mănânc, mănânc împreună cu colegii mei. Recunoştinţa mea este zâmbetul lor, recunoştinţa mea este faptul că ei pot pleca pe picioare acasă şi zâmbetul care îl primesc inclusiv în oraş”, a mai afirmat Tătaru.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat, cu unanimitate de voturi, un raport de încuviinţare a cererii de percheziţie informatică şi domiciliară în cazul deputatului Nelu Tătaru, acuzat de luare de mită. Camera Deputaţilor urmează să dezbată şi să decidă prin vot asupra ridicării imunității fostului ministru.

 

UPDATE: Deputatii din Comisia Juridica au dat undă verde pentru ridicarea imunității lui Nelu Tataru. Raportul favorabil va merge in plenul Camerei Deputatilor pentru votul final. Imediat dupa aceea, procurorii vor putea sa faca perchezitii informatice si domiciliare în cazul deputatului.

Nelu Tătaru a participat la şedinţa comisiei, împreună cu avocata sa.

Membrii Comisia Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor au decis ca raportul pe cererea de ridicare a imunităţii lui Nelu Tătaru să fie prezentant luni, 14 octombrie, până la ora 13.00.

Marcel Ciolacu anunță cu votează în cazul ridicării imunității lui Nelu Tătaru

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că că social-democraţii vor vota în favoarea cererii de ridicare a imunităţii deputatului.

„Ştiţi foarte bine, cum votăm pentru ridicarea imunităţii. N-a mai fost nicio excepţie de foarte mulţi ani. Şi cred că, în sfârşit, au înţeles că Parlamentul nu este pentru a avea imunitate pentru fapte penale. Are imunitate pentru declaraţii politice. S-a încheiat acea epocă”, a spus liderul PSD.

Și liberalii spun că vor vota pentru ridicarea imunității fostului ministru al Sănătății.

Citește și Rareş Bogdan, despre acuzaţiile aduse lui Nelu Tătaru: Dacă iei un ou, iei o găină, un cocoş şi o curcă sau bani, e acelaşi lucru. Nu ne-a picat bine. L-am cancelat

„Cei la noi, întotdeauna, în ultimul timp, când se solicită ridicarea imunităţii, se votează ridicarea imunităţii. Şi, în acelaşi timp, sunt convins că şi Nelu Tătarul doreşte să se facă, ştiu eu, dreptate acolo şi să se limpezească lucrurile. Ce să spun? În general, aţi văzut că nu comentăm lucrurile acestea”, a spus la Antena3CNN Virgil Guran, vicepresedintele PNL.

Reamintim că fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost pus, joi, sub urmărire penală de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Acesta e cercetat pentru luare de mită în formă continuată de 57 de ori.

„În perioada 03 aprilie 2024 – 12 iulie 2024, în calitate de medic specialist în cadrul Spitalului Municipal Huşi, suspectul Tătaru Nelu ar fi primit cu titlu de mită sume de bani cuprinse în general între 100 şi 500 de lei, precum şi bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienţi/aparţinători), în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenţii chirurgicale, consult pacienţi ori eliberare de reţete medicale. În cauză se mai efectuează urmărirea penală şi privitor la alte 27 de persoane care au calitatea de suspecţi pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită”, arăta un comunicat DNA.

Citește și CTP, după scandalul care a dus a eliliberarea lui Nelu Tătaru din funcțiile deținute în PNL: ”Dom` doctor n-ar pierde niciun vot pentru ouăle, găinile sau sumușoarele de bani pe care bolnavii i le-au dat și pe care el le-a luat”

DailyBusiness
Piața din România se izbește de concedieri și restructurări masive!
Spynews
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Bzi.ro
El o face pe Alexia Eram fericită acum! Cine este tânărul chipeș cu care se afișează fiica Andreei Esca
Fanatik.ro
Ce a găsit un cuplu de americani în grădina casei. Obiectul a fost scos la suprafață de uraganul Milton
Capital.ro
UE a dat ordin. Regulile devin lege în România. Oamenii vor fi despăgubiți
Playtech.ro
FOTO Soția lui Petre Roman, DESFIGURATĂ de operațiile estetice! Silvia Chifiriuc a ajuns de nerecunoscut!
DailyBusiness
Deschiderea oficială a segmentului Joseni-Ditrău din Autostrada Unirii A8!
Adevarul
Fiica lui Navalnîi lucrează la sediul de campanie al Kamalei Harris
wowbiz.ro
Andreea Raicu, primele declarații despre nuntă! Vedeta a uimit pe toată lumea vorbind despre fericitul eveniment
Spynews
Horoscop duminică, 13 octombrie 2024: Fecioarele vor cheltui mai mulți bani
Spynews
Xtra Night Show. Își dorește Raluca Moianu să se întoarcă în televiziune? Cu ce se ocupă fosta prezentatoare în prezent
Evz.ro
Românii nu se mai pot pensiona. Care sunt noile condiții
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
kanald.ro
Trei frați de 7,9 și 11 ani au fost pierduți de bonă în Hunedoara. Poliția a cerut ajutorul populației
Cancan.ro
Petrică Baicu, un tânăr de 24 de ani, a fost dat dispărut în Germania în urmă cu 2 luni. Ireal unde a fost găsit, acum, în octombrie 2024
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Asasinat prin otrăvire. S-a aflat adevărul despre PUTIN: Îi plăcea să...
StirileBZI
Președintele Casei de Pensii îi liniștește pe seniori: „Banii se dau retroactiv, iar toate deciziile se trimit până la finalul lunii”
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Știrea momentului în România! E GRATIS!
substantial.ro
Cercetătorul francez Laurent Vinatier, condamnat la trei ani de închisoare la Moscova pentru colectare ilegală de date militare
MediaFlux
Putin e GATA de RĂZBOI cu NATO! Anunțul serviciilor SECRETE
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Betonul vrajbei noastre: scandalul planșeului de la Piața Unirii face deja victime