Care sunt secretele longevității de care românii nu țin cont. Japonia este țara cunoscută pentru obiceiurile alimentare pe care le adoptă

Japonia este țara cea mai cunoscută pentru longevitatea sa și pentru starea de sănătate excepțională a locuitorilor săi care continuă să atragă atenția globală prin stilul său de viață sănătos.
Filip Stan
14 oct. 2024, 10:17
Care sunt secretele longevității de care românii nu țin cont. Japonia este țara cunoscută pentru obiceiurile alimentare pe care le adoptă

Antrenorul de sănătate Shivangi Desai a călătorit în toată Japonia pentru a descoperi secretele care contribuie la acest fenomen remarcabilla care sunt expuși oamenii. Unul dintre cele mai importanete lucruri pe care le-a observat aceasta a fost adoptarea obiceiurilor alimentare și a stilului de viață extrem de sănătos pe care japonezii îl abordează pentru a-și menține starea de sănătate.

Japonia, țara cu cei mai longevivi oameni care adoptă un stil de viață sănătos

Unul dintre cele mai notabile aspecte pe care le-a observat antrenorul Desai este că japonezii nu consumă alimente în timp ce merg pe jos sau călătoresc cu trenul. Aceștia acordă o atenție deosebită momentului, locului și modului în care iau masa. Totodată, japonezii obișnuiesc să evite băuturile reci la mese și preferă băuturi calde, cum ar fi supele și ceaiurile, care sprijină digestia.

Un alt aspect esențial al dietei japoneze este consumul de probiotice, care se regăsesc în alimentele fermentate consumate frecvent la mese. Acestea contribuie la sănătatea digestivă, fiind un factor destul de important în menținerea unei flore intestinale echilibrate.

„Japonezii practică mâncatul conștient. Aceștia se așează la masă, savurează mâncarea și băutura, bucurându-se de fiecare înghițitură, apoi își continuă activitățile. De asemenea, băuturile reci nu sunt preferate la mese; ei aleg băuturi calde, precum supe și ceaiuri, care contribuie la o digestie sănătoasă. Dimensiunea porțiilor este, de asemenea, foarte limitată, iar supraalimentarea nu este o practică obișnuită în majoritatea locurilor. Totodată, consumul de probiotice, cum ar fi miso și natto, este o parte esențială din mesele lor, având un impact pozitiv asupra sănătății intestinale. Care dintre aceste obiceiuri ai vrea să le adopți de astăzi?”, a povestit în vlogul de pe Youtbe, Shivangi Desa, după ce a vizitat Japonia.

Citește și: Celebrul vlogger MrBeast, despre Salina Turda: „Este cel mai tare oraș subteran pe care l-am văzut vreodată”. Filmarea cu salina a făcut 40 milioane de vizualizări în 24 de ore

Mesele bogate conțin alimente bogate în nutrienți și porții cu limită

Dr. Rajiv Kovil, șeful departamentului de diabetologie la Zandra Healthcare a fost întrebat despre influența acestor obiceiuri asupra speranței de viață și despre posibila lor implementare în alte culturi. Potrivit specialistului, alimentele bogate în nutrienți, precum cerealele integrale, grăsimile sănătoase și legumele, pot avea un impact semnificativ asupra sănătății generale.

„Creați mese echilibrate care să conțină o combinație de fibre, carbohidrați, proteine și grăsimi sănătoase”, a recomandat specialistul pentru un stil de viață cât mai sănătos.

De asemenea, dr. Kovil a subliniat cât de important este să știm când să ne oprim, mai precis cât de importnt este să avem un control asupra a tot ceea ce mâncăm și cât punem în farfurie. Utilizarea unor căni de măsurat sau a unui cântar de bucătărie poate ajuta la porționarea corectă a meselor.

„Ca și japonezii, savurați fiecare îmbucătură și observați aromele și texturile. Mâncând încet, veți învăța să vă dați seama când sunteți sătui, prevenind astfel supraalimentarea și problemele digestive”, a mai spus specialistul.

Ctește și: Cum gătești rețeta originală de supă de roșii pe care obișnuiai să o mănânci în copilărie. Ingredientul pe care trebuie să-l introduci pentru a da supei un gust mai aromatic

DailyBusiness
Adrian Câciu propune menținerea pragului de 500.000 de euro pentru microîntreprinderi! Impact MAJOR asupra afacerilor din România!
Spynews
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Bzi.ro
El o face pe Alexia Eram fericită acum! Cine este tânărul chipeș cu care se afișează fiica Andreei Esca
Fanatik.ro
Castelul din România care îi va fascina pe cei pasionați de magie. E înconjurat de multe alte atracții turistice
Capital.ro
Taxați în plus. Decizie pentru românii care conduc benzină și motorină. Se aplică din 14 octombrie
Playtech.ro
Cât de bogată a fost Sfânta Parascheva, de fapt. Nimeni nu a știut asta până acum
DailyBusiness
BEC a aprobat buletinele de vot pentru 2024! Detalii ESENȚIALE pentru alegerile prezidențiale
Adevarul
Omenirea atinge limita superioară a speranței de viață, conform unui nou studiu. Cel mai bătrân om are 116 ani
wowbiz.ro
Andreea Raicu, primele declarații despre nuntă! Vedeta a uimit pe toată lumea vorbind despre fericitul eveniment
Spynews
Horoscop duminică, 13 octombrie 2024: Fecioarele vor cheltui mai mulți bani
Spynews
Xtra Night Show. Își dorește Raluca Moianu să se întoarcă în televiziune? Cu ce se ocupă fosta prezentatoare în prezent
Evz.ro
Alexia Eram alături de un alt bărbat celebru. Cu cine s-a fotografiat fosta lui Mario Fresh
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
kanald.ro
„A venit direct unul prin spate şi mi-a dat cu ciocanul în cap” El este Valentin, tânărul bătut și lăsat inconștient de un grup de opt individizi într-un cartier din București. De la ce ar fi pornit conflictul
Cancan.ro
EL o face pe Alexia Eram să radieze de fericire, după despărțirea de Mario Fresh! I-am SURPRINS împreună!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Viktor Orban, asasinat?! Alertă maximă în Ungaria: E departe de a fi un accident
StirileBZI
Președintele Casei de Pensii îi liniștește pe seniori: „Banii se dau retroactiv, iar toate deciziile se trimit până la finalul lunii”
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Ce este "blestemul" veșmintelor Sfintei Parascheva. Ce să faci pentru a nu atrage ghinionul
substantial.ro
Guvernul taliban din Afganistan interzice publicarea imaginilor cu ființe vii în mass-media
MediaFlux
ESTE VESTEA ZILEI! Românii primesc pensie ȘI MAI MARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Brașovul refuză mega-investiția lui Țiriac: „Nu mă mai prindeți să promit ceva ce nu depinde de mine