Continuă scandalul între Nicușor Dan și Daniel Băluță. Primarul Capitalei dărâmă gardurile și trimite acasă utilajele trimise de Primăria Sectorului 4 pentru refacerea Planșeului Unirii

Nicușor Dan este la cuțite cu Daniel Băluță din cauza diferendului pe care îl au privind Planșeul Unirii. Primarul Sectorului 4 îl acuză pe edilul Capitalei că pune viața oamenilor în pericol prin opunerea față de realizarea reabilitării Planșeului, pe când primarul Bucureștiului susține că nu au fost obținute toate avizele necesare.
Filip Stan
14 oct. 2024, 13:15
Continuă scandalul între Nicușor Dan și Daniel Băluță. Primarul Capitalei dărâmă gardurile și trimite acasă utilajele trimise de Primăria Sectorului 4 pentru refacerea Planșeului Unirii

Daniel Băluță și Nicușor Dan nu se pot pune de acord cu privire la efectuarea lucrărilor la Planșeul Unirii, edilul Capitalei invocând că lucrările sunt ilegale fără obținerea avizelor necesare. Pe de altă parte, primarul Sectorului 4 consideră că totul se desfășoară în mod legal și că lucrarea este necesară de urgență.

Daniel Băluță a demarat lucrările în procedură de urgență

Daniel Băluță a declarat într-o conferință de presă ținută luni că sectorul 3 a emis autorizația de construire în regim de urgență, susținând că zona nu aparține Primăriei Municipiului București, ci Ministerului Mediului prin Apele Române. În plus, cea mai mare parte a terenului, susține edilul sectorului 4, se află în Sectorul 3 și nesemnificativ în Sectorul 4.

Citește și : Piedone s-a decis pe cine să susţină la alegerile prezidenţiale. „Ştiu că aţi plecat de jos ca şi mine”

„Sectorul 3 a emis autorizația de construire în regim de urgență din mai multe motive. Primul motiv e documentul de la Inspectoratul de Stat în Construcții, emis la solicitarea PMB, care a statutat că Sectorul 3 e autoritate deliberativă.”, a precizat Daniel Băluță.

„Primul motiv pentru autorizația în regim de urgență este că e pericol public. Vă pun la dispoziție documentul emis de Universitatea Tehnică de Construcții. … Anumite zone se pot încadra în pericol public.”, a adăugat Băluță.

„Întreaga zonă nu aparține PMB, ci Ministerului Mediului prin Apele Române, cu care Sectorul 4 are un protocol, ca atare am putut intra în acea zonă. Municipalitatea nu are competență în acea zonă.”, susține primarul Sectorului 4.

Nicușor Dan susține că autorizația este ilegală

Nicușor Dan a precizat că Sectorul 3 nu este competent să emită o astfel de autorizație, precum și faptul că sectorul 3 a emis peste 1000 de autorizații ilegale. Acesta spune că nu există expertiza unui specialist acreditat de statul român și că primarul Daniel Băluță este singurul care susține că există un pericol.

Citește și : Nelu Tătaru, primele declarații cu privire la cazul de corupție pentru luare de mită în formă continuată: „Le voi cere să înlăture orice obstacol în calea aflării adevărului”

„Să vină cu avizele și cu autorizația și pot să construiască. Sectorul 3 nu este competent să emită o astfel de autorizație, dar ea este elementul secundar și nu poate fi folosită.”, a precizat luni Nicușor Dan.

Întrebat de jurnaliști „Când se a ajunge la un consens?”, Nicușor Dan a precizat că trebuie să se vină cu toate avizele și, apoi, pe baza unui protocol, se va oferi terenul.

„Păi, noi putem să ne înțelegem, eu cu dumneavoastră, să declarăm republică și monarhie, dar trebuie să respectăm și legea. Înainte de a respecta legea, nu putem să ajungem la un consens. Noi așteptăm ca Primăria Sectorului 4 să vină cu toate avizele, să-i dăm autorizația și, pe baza unui protocol, să-i dăm și acest teren.”, a adăugat Nicușor Dan.

De asemenea, edilul Capitalei spune că trebuie să existe un specialist acreditat de statul român care să susțină că Planșeul Unirii este, cu adevărat, un pericol și că acest lucru nu s-a întâmplat până acum. Jurnaliștii au precizat că „Băluță spune că ați declarat că trebuie reabilitat, pe când acum nu mai este așa mare urgență”, iar Nicușor Dan a avut o replică dură.

„Nu trebuie să consider eu. Trebuie să considere un specialist acreditat de statul român și nu există un astfel de specialist. Una este ca într-o expunere de motive primarul Sectorului 4 să spună ‘eu cred că este un pericol’, alta este ca un specialist să vină și să spună că există pericol public și trebuie intervenit pe loc. Dacă era pericol public în 2022, primarul Sectorului 4 ar trebui să fi venit în 2022 cu o cerere de autorizație în regim de urgență.”, a mai spus edilul Capitalei.

DailyBusiness
Schimbare MAJORĂ în legislația auto. ITP-ul devine istorie pentru mașinile noi, începând cu 1 ianuarie 2025!
Spynews
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Bzi.ro
El o face pe Alexia Eram fericită acum! Cine este tânărul chipeș cu care se afișează fiica Andreei Esca
Fanatik.ro
Ce să adaugi în marinata pentru pui ca să-ți iasă o friptură suculentă și delicioasă. Ingredientul care te face să le lingi pe degete
Capital.ro
Decizie pentru românii cu bani în bancă și telefon. Se aplică de azi dacă achiţi cu cardul
Playtech.ro
Ce a făcut o femeie după ce McDonald`s a construit un restaurant lângă casa ei
DailyBusiness
Alerta ALIMENTARĂ în România! MII de ouă cu SALMONELLA și ZECI de kilograme de carne, retrase urgent de la vânzare!
Adevarul
Omenirea atinge limita superioară a speranței de viață, conform unui nou studiu. Cel mai bătrân om are 116 ani
wowbiz.ro
Andreea Raicu, primele declarații despre nuntă! Vedeta a uimit pe toată lumea vorbind despre fericitul eveniment
Spynews
Horoscop duminică, 13 octombrie 2024: Fecioarele vor cheltui mai mulți bani
Spynews
Xtra Night Show. Își dorește Raluca Moianu să se întoarcă în televiziune? Cu ce se ocupă fosta prezentatoare în prezent
Evz.ro
Andreea Raicu nu se sfiește să pună mâna pe mop. Vedeta are grijă de casa ei să fie lună
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
kanald.ro
„A venit direct unul prin spate şi mi-a dat cu ciocanul în cap” El este Valentin, tânărul bătut și lăsat inconștient de un grup de opt individizi într-un cartier din București. De la ce ar fi pornit conflictul
Cancan.ro
EL o face pe Alexia Eram să radieze de fericire, după despărțirea de Mario Fresh! I-am SURPRINS împreună!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Statul îți vrea banii. Anunț pentru toți românii cu bani în bancă sau la saltea
StirileBZI
Președintele Casei de Pensii îi liniștește pe seniori: „Banii se dau retroactiv, iar toate deciziile se trimit până la finalul lunii”
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Știrea momentului în România! E GRATIS!
substantial.ro
Uniunea Europeană impune noi sancțiuni împotriva Iranului pentru sprijinirea Rusiei în războiul cu Ucraina
MediaFlux
ESTE VESTEA ZILEI! Românii primesc pensie ȘI MAI MARE
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Brașovul refuză mega-investiția lui Țiriac: „Nu mă mai prindeți să promit ceva ce nu depinde de mine