ANAF va putea pune poprire pe conturile de Revolut ale românilor prin sucursala locală, începând cu decembrie 2024, odată cu implementarea IBAN-ului românesc, au anunțat luni reprezentanții fintech-ului Revolut.
ANAF va putea pune poprire direct prin sucursala din România, odată cu introducerea IBAN-ului local românesc și finalizarea migrării conturilor, au declarat, luni, reprezentanții companiei fintech, citați de Profit.ro.
Reamintim că aplicația financiară, care are peste 4 milioane de utilizatori în România, a anunțat oficial, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, începerea implementării progresive a IBAN-ului local românesc propriu.
Anunţ important pentru toţi posesorii de Revolut, se întâmplă până la final de 2024
IBAN-ul (International Bank Account Number – număr internațional de cont bancar) local românesc urmează să fie furnizat, din ultimul trimestru al anului 2024, de către sucursala din România a băncii digitale europene Revolut Bank UAB (companie înregistrată în Lituania).
Sucursala va începe să funcționeze efectiv în decembrie 2024, asigurând în continuare o prezență integral digitală a serviciilor bancare (fără prezența unei rețele de unități bancare) – se mai arată în comunicatul companiei.
Explicaţii juridice:
„Atât clienții noi, cât și clienții existenți din România vor primi un număr de cont cu un IBAN Revolut românesc. Toate conturile vor fi administrate de sucursala din România a Revolut Bank UAB.”- a menționat Revolut.
La finalizarea migrării, clienții din România vor fi mutați pe sucursala românească, dar își vor păstra cardurile și istoricul tranzacțiilor, se va modifica doar numărul IBAN pentru conturile în lei, a explicat, luni, Gabriela Simion, manager general al Sucursalei Revolut Bank UAB România, citată de Profit.ro.
Ce se întâmplă cu popririle de la Fisc? Vor putea autoritățile românești să blocheze conturile din decembrie? „Chiar și acum autoritățile pot face acest lucru (să pună popriri n.r.). Și acum raportăm autorităților din România”, a precizat Gabriela Simion.
Veste bună pentru posesorii de card Revolut din România, suma medie a ajuns la 1.855 de euro
La rândul lui, Antoine Le Nel, directorul responsabil cu creșterea și marketingul Revolut, a spus că „e un mit” faptul că Fiscul românesc n-ar fi putut până acum să blocheze conturile clienților români cu datorii la stat.
Mai mult, dacă până acum ANAF putea face popriri pe conturile clienților din România prin banca Revolut Bank UAB din Lituania, din decembrie 2024, odată cu migrarea anunțată de fintech, popririle se vor face direct prin sucursala din România.