EXCLUSIV/ Cristian Popescu Piedone, declarații despre scandalul din centrul Capitalei. „Este un circ grotesc care se întâmplă astăzi între administrațiile Bucureștiului”

Scandalul din centrul Capitalei a stârnit numeroase reacții din partea mai multor oameni politici, printre care și Cristian Popescu Piedone. Acesta a vorbit, în exclusivitate la România TV, despre circul din Piața Unirii.
Filip Stan
14 oct. 2024, 21:43
EXCLUSIV/ Cristian Popescu Piedone, declarații despre scandalul din centrul Capitalei.

Scandalul din centrul Capitalei a stârnit numeroase reacții din partea mai multor oameni politici, printre care și Cristian Popescu Piedone. Acesta a vorbit, în exclusivitate la România TV, despre circul din Piața Unirii.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a revenit, luni seară, în zona Piața Unirii, anunțând că a emis o dispoziție de primar pentru desființarea construcțiilor Primăriei Sectorului 4. Un buldozer a încercat să dărâme gradul cu care este încercuită zona, dar mai mulți angajați ai Primăriei s-au pus în fața utilajului și nu l-au lăsat să treacă. Chiar și așa, primarul general al Capitalei și-a susținut ideea, spunând că s-a emis o dispoziție de primar și că trebuie să se pună în aplicare. Asta, după ce Băluță și Nicușor Dan nu s-au pus de acord cu privire la efectuarea lucrărilor la Planșeul Unirii.

Citește și: Victor Ciutacu, despre scandalul dintre Băluţă şi Nicuşor: „Mai bine se băteau direct Caranii cu Sportivii, cu Duduienii arbitri”

Cristian Popescu Piedone, declarații privind scandalul din Piața Unirii

Cristian Popescu Piedone a vorbit, în exclusivitate la România TV, despre scandalul din centrul Capitalei. Întrebat de Victor Ciutacu cine are dreptate, Băluță sau Nicușor, Piedone a spus:

„Ca un vechi administrator al administrației locale pot să vă spun un singur lucru: pericolul este iminent. Atâta timp cât nu lasă a se consolida, va răspunde direct și personal primarul general Nicușor Dan.

Daniel Băluță a vrut și vrea binele bucureștenilor. Lăsați Bucureștiul să se dezvolte.  Chiar dacă în seara asta am văzut circul, este un circ grotesc care se întâmplă astăzi între administrațiile Bucureștiului. Ce vină au bucureștenii, dacă un primar general nu emite o autorizație în regim de urgență pentru a consolida un pericol iminent.”

„Faptul că primarul general face acest circ este doar în defavoarea lui. Ferească Dumnezeu de nenorocire. Ce se întâmplă, cine răspunde? Vreți să vedeți un Colectiv la Piața Unirii? Nu, nu cred că mai trebuie să avem aceste clipe de groază, le-am trăit personal. Cu toții suntem în slujba cetățenilor. Astăzi, cei care și-au asumat responsabilitatea, Daniel Băluță, Robert Negoiță, ei sunt cei care țin cu bucureștenii. Domnul Nicușor Dan este actualul primar general, ales. Ar trebui să se intereseze direct de soarta bucureștenilor.”, a adăugat acesta.

Piedone „şi-a dres glasul” înainte de a intra în direct:

„Aceste conflicte ar trebui să dispară, democrația înseamnă suveranitatea oamenilor, a celor care ne-au votat și îi reprezentăm. Nu avem voie să cârmim o secundă din ceea ce ei ne-au oferit prin încredere. Faptul că azi Nicușor Dan se privilegiază de această ne-emitere a unei autorizații în regim de urgență, în care Comitetul Situațiilor de urgență pe municipiul București si al sectorului 4 a emis că este eminent pericol public, domnul primarul general trebuie să se supună.”, a mai spus Piedone.

Citește și: UPDATE Continuă scandalul între Nicușor Dan și Daniel Băluță. Primarul Capitalei dărâmă gardurile cu buldozerul și trimite acasă utilajele trimise de Primăria Sectorului 4 pentru refacerea Planșeului Unirii. Marcel Ciolacu face apel la dialog: Dreptatea nu se face cu buldozerul!

DailyBusiness
Piața din România se izbește de concedieri și restructurări masive!
Spynews
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Bzi.ro
El o face pe Alexia Eram fericită acum! Cine este tânărul chipeș cu care se afișează fiica Andreei Esca
Fanatik.ro
Ce a găsit un cuplu de americani în grădina casei. Obiectul a fost scos la suprafață de uraganul Milton
Capital.ro
Adio, card! Se introduce un nou sistem de plăți. Decizie pentru românii cu bani în bancă
Playtech.ro
FOTO Soția lui Petre Roman, DESFIGURATĂ de operațiile estetice! Silvia Chifiriuc a ajuns de nerecunoscut!
DailyBusiness
Deschiderea oficială a segmentului Joseni-Ditrău din Autostrada Unirii A8!
Adevarul
Fiica lui Navalnîi lucrează la sediul de campanie al Kamalei Harris
wowbiz.ro
Andreea Raicu, primele declarații despre nuntă! Vedeta a uimit pe toată lumea vorbind despre fericitul eveniment
Spynews
Horoscop duminică, 13 octombrie 2024: Fecioarele vor cheltui mai mulți bani
Spynews
Xtra Night Show. Își dorește Raluca Moianu să se întoarcă în televiziune? Cu ce se ocupă fosta prezentatoare în prezent
Evz.ro
Un nou tip de Carte de Identitate pentru români. Data până la care trebuie schimbate actele
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
kanald.ro
Se dau vouchere pentru elevi! Ce sumă vor primi lunar și când se depun cererile de înscriere
Cancan.ro
Petrică Baicu, un tânăr de 24 de ani, a fost dat dispărut în Germania în urmă cu 2 luni. Ireal unde a fost găsit, acum, în octombrie 2024
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
UE a dat ordin. Regulile devin lege în România. Oamenii vor fi despăgubiți
StirileBZI
Președintele Casei de Pensii îi liniștește pe seniori: „Banii se dau retroactiv, iar toate deciziile se trimit până la finalul lunii”
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Știrea momentului în România! E GRATIS!
substantial.ro
Italia transferă primul grup de migranți în Albania, într-un plan controversat
MediaFlux
MILIOANE DE PENSIONARI află adevărul! CNPP raportează o SCĂDERE DRAMATICĂ
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Betonul vrajbei noastre: scandalul planșeului de la Piața Unirii face deja victime