Modul macabru în care Lucian Mîndruță a făcut primii bani: „Făceam poze, le developam în camera obscură și vedeam în tava aia cum apărea mortul”

Azi este un jurnalist de anvergură cu mulți ani de jurnalism în spate. Este, de asemenea, profesor de jurnalism, trainer de comunicare şi realizator de emisiuni radio. Se bucură de succes nu doar în carieră, dar și pe plan personal. Are o familie frumoasă, o soție medic neurolog și doi băieți studenți, pe care îi iubește până la cer și înapoi.
Alina Costache
15 oct. 2024, 17:55
Modul macabru în care Lucian Mîndruță a făcut primii bani:

Lucian Mîndruță are acum tot ce și-ar putea dori un om, dar lucrurile nu au stat dintotdeauna așa. Avea doar 4 ani când părinții lui au divorțat, despărțirea lor lăsând urme adânci în sufletul copilului. Mama lui l-a crescut așa cum a putut, neavând o situație financiară strălucită.

Modul macabru în care Lucian Mîndruță a făcut primii bani: „Făceam poze la înmormântări”

Așa că micul Lucian a trebuit să-și câștige singur primii bani, ca să poată avea și el ce aveau ceilalți copii: blugi, casetofon sau bicicletă.

La 14 ani, jurnalistul a început să lucreze ca fotograf profesionist. Era solicitat și la nunți, dar și la… înmormântări. Și deși era destul de mic ca să se confrunte cu realitatea morții, nu a refuzat nici contractele la înmormântări.

Când a reușit să strângă o sumă mai mare, și-a achiziționat un aparat de fotografiat profesionist și a îndrăznit să cheltuiască și pe mici „aroganțe”, precum un Pepsi sau un sejur de câteva zile la mare.

Citeste si Lucian Mîndruță este dezamăgit de Țzancă Uraganu că nu l-a ajutat în campania de vaccinare

Făceam poze la nunți, botezuri și chiar la înmormântări. Poți să crezi că făceam poze cu familia și cu mortul? Nu știu dacă ai văzut vreodată vreo familie care vrea să se pozeze cu mortul. Se fotografiau cu decedatul și eu mă ocupam cu chestia asta, le făceam acele poze, le developam, îți imaginezi în bucătărie aparatul de făcut poze, care trebuia să fie întuneric înăuntru, trebuia să fie o singură lumină. Și aia roșie și vedeai în tava aia, apărea mortul împreună cu rudele lui.

Era ca într-un film de groază! Eu am făcut bani dintr-asta. Blugi, bicicletă, casetofon – toate le-am cumpărat din munca mea. Și aparat de fotografiat, desigur. Îmi mai puneam deoparte câțiva bani ca să mă duc la mare vara. Sau să îmi cumpăr un Pepsi, care atunci era un lux”, a dezvăluit Lucian Mîndruță în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Jurnalistul, traumatizat de divorțul părinților: „Sunt rănile alea care, pe măsură ce îmbătrânești și se mai zbârcește pielea în jurul lor, devin și mai vizibile”

În aceeași emisiune, jurnalistul și-a deschis sufletul și a dezvăluit cât de dureros a fost divorțul părinților pentru el.

Sunt rănile alea, sunt cicatrici, care pe măsură ce îmbătrânești și se mai zbârcește pielea în jurul lor, devin și mai vizibile. La mine asta a rămas foarte vizibil. E foarte simplu. Părinții mei s-au despărțit și îmi aduc aminte ziua când am plecat de acasă, când m-a luat mama de acasă, aveam patru ani, e singura amintire din acel deceniu și ne-am urcat într-un autobuz roșu, l-am recunoscut în pozele de epocă, fiindcă nu mai circulă de mult.

Citeste si Motivul pentru care Oana Roman a refuzat să participe la Asia Express: „Prea mult timp și prea puțini bani”

Motorul era înăuntrul autobuzului și era învelit cu un fel de plapumă așa din plastic și era destul de încins și am stat lângă el și era cald și-mi aduc aminte că nu știam unde ne ducem, nu știam nesiguranța asta, nu știam unde duce viața mea. E nesiguranța asta că nu știu unde mi se duce viața, nu m-a părăsit nicio clipă. Sunt momente în care am senzația că poate e o direcție clară, dar de cele mai multe ori sentimentul ăsta a rămas cu mine, n-a plecat niciodată”, s-a confesat jurnalistul.

DailyBusiness
Noi zile libere pentru români! Vești excelente pentru milioane de angajați
Spynews
Elon Musk a pierdut 15 miliarde de dolari cu ultima afacere controversată! De ce a ajuns în această situație
Bzi.ro
Iulia Vântur și Salman Khan, amenințați cu moartea! Prietenul cel mai bun al actorului a fost ucis!
Fanatik.ro
Municipiul din România care s-a umplut de urși. Se află într-unul dintre cel mai frumoase județe ale României și e bine ca turiștii să-l evite
Capital.ro
UE a impus restricții. Ursula a tăiat acest drept. România, obligată sa respecte legea
Playtech.ro
Lucian Mîndruță și-a ÎNȘELAT soția acum 15 ani. Abia acum a spus ADEVĂRUL
DailyBusiness
Alertă națională! A fost descoperită o substanță periculoasă găsită în parfumurile brandurilor de lux
Adevarul
„Până la 30 de ruși sunt uciși odată”. Putin se confruntă cu pierderi uriașe pe front, pentru că aruncă haotic în luptă soldați nepregătiți
wowbiz.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret! Primele declarații ale artistei
Spynews
Câte zile libere legale sunt în anul 2025. Când primesc concediu de la stat agajații români
Spynews
Kate Middleton a încălcat protocolul regal. Ce gest uimitor a făcut prințesa
Evz.ro
Fostă vedetă PRO TV, condamnată. Cât va sta după gratii
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
kanald.ro
Un bărbat a fost zărit în sălbăticie, după trei ani de căutări. Tom a fugit de acasă alături de copiii săi, după o ceartă cu soția
Cancan.ro
David Popovici a renunțat la mașinile de la Ion Țiriac. Cum motivează gestul: „Nu pot să…”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Putin porneşte Al Treilea Război Mondial. Germania: Un adevărat uragan de la est spre vest
StirileBZI
Aceste anvelope de iarnă cresc riscul de explozie! De ce nu este bine să le folosiți
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
"Dau să fac un pas, vine tipul spre mine..." Valentin, bărbatul atacat cu ciocanul în Chiajna, mărturii disperate de pe patul de spital
substantial.ro
România U21 se califică la Euro 2025 după victoria împotriva Elveției
MediaFlux
S-A AFLAT cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al ROMÂNIEI! CUTREMUR în POLITICĂ
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Parfumuri de la branduri celebre, un pericol pentru sănătate. Au fost găsite substanțe interzise în compoziția mai multor produse