Marcel Ciolacu își asumă măsuri pentru obținerea banilor din PNRR și îi răspunde lui Nicolae Ciucă. Liberalul l-a criticat pentru că n-ar fi finalizat 6 jaloane esențiale

Marcel Ciolacu a susținut mai multe declarații în urma încheierii ședinței de guvern în care a vorbit despre subiectul banilor din PNRR. Președintele PSD a precizat că se vor recupera întârzierile și se vor salva banii europeni.
Alina Costache
16 oct. 2024, 12:32
Marcel Ciolacu își asumă măsuri pentru obținerea banilor din PNRR și îi răspunde lui Nicolae Ciucă. Liberalul l-a criticat pentru că n-ar fi finalizat 6 jaloane esențiale

Marcel Ciolacu a susținut, la sfârșitul sedinței de guvern, o conferință de presă în care a discutat despre măsurile pe care Executivul le pregătește. Foarte important este subiectul banilor europeni din PNRR, pentru care liderul PSD a fost criticat de Președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Premierul își asumă efectuarea reformelor pentru banii europeni

„Deși urmează o campanie electorală, prioritatea noastră este, în următoarele două luni, să recuperăm întârzierile și să salvăm toți banii din PNRR. Oamenii așteaptă de la noi soluții și vor să vadă lideri care-și asumă răspunderea, nu care stau pe margine și critică. Eu îmi voi asuma să iau acele decizii care să aducă în România toți banii din PNRR, fără să mă gândesc la calcule politice”, a precizat Marcel Ciolacu miercuri, la începutul ședinței de guvern.

Citește și : Nicolae Ciucă, replică dură pentru Marcel Ciolacu: „Începe să fie inflație de cuvântul ‘asumare’”

Premierul a arătat, de altfel, că Guvernul a ajuns la o înțelegere cu Comisia Europeană, astfel încât să se permită reducerea deficitului bugetar la un nivel mai mic decât investițiile.

„Evident că, în paralel, statul trebuie să facă un efort de a reduce cheltuielile, astfel ca echilibrul economic să se consolideze în următorii ani. Prin urmare, investițiile vor crește în următorii ani. Și vom continua să investim masiv în economie și în infrastructură”, a mai spus Ciolacu.

Nicolae Ciucă l-a atacat pe Marcel Ciolacu marți

Marți, liderul PNL a avertizat că România ar putea pierde 1,1 miliarde de euro din PNRR și l-a atacat pe Marcel Ciolacu, cerând prezentarea unui plan pentru îndeplinirea jaloanelor restante.

„Am văzut răspunsul Comisiei Europene pentru cererea de plată numărul 3 din PNRR. Ceea ce a anunțat Comisia astăzi nu este deloc similar cu ceea ce ne-a zis public domnul Ciolacu despre riscul de a pierde bani din PNRR.

Cel mai grav este că această veste ne lovește tocmai când aveam nevoie să știm cum să proiectăm bugetul pentru anul 2025.

Citește și : Război la nivel înalt în Coaliţie. Premierul Ciolacu, replică dură pentru generalul Ciucă: „Pentru prima dată îmi este și jenă să vă răspund”

Îi cer domnului Ciolacu să explice de urgență ce va face pentru ca România să nu piardă cele aproximativ 1,1 miliarde de euro din PNRR.

Prim-Ministrul are responsabilitatea de a prezenta un plan foarte clar despre cum îndeplinim jaloanele restante din PNRR.

Întrucât cunosc PSD-ul și pe domnul Ciolacu, mi-aș dori să nu amâne măsurile necesare pentru a nu pierde banii europeni, așa cum a fost înțelegerea atunci când aveam dialog.”, a precizat Nicolae Ciucă.

Liderul PSD a răspuns liberalului

Marcel Ciolacu a răspuns imediat atacurilor lui Nicolae Ciucă, atât în cadrul ședinței de guvern, precum și pe Facebook. Candidatul la prezidențiale din partea PSD a criticat lipsa de asumare a liderului PNL.

„Domnule Ciucă, pentru prima dată îmi este și jenă să vă răspund. Acest circ de-a opoziția nu ajută pe nimeni. Și nici pe dumneavoastră!

Românii așteaptă altceva de la un om de stat. În primul rând așteaptă asumare. Iar tot ceea ce a invocat Comisia sunt lucruri petrecute în mandatul dumneavoastră.

Din fericire, lucrez foarte bine cu dl ministru Burduja și vom corecta toate nenorocirile făcute în companiile din energie de fostul ministru Virgil Popescu, colegul dvs.

Lucrez foarte bine cu ministrul Transporturilor și probabil că ați sesizat că astăzi un alt coleg al dumneavoastră și-a dat demisia în sfârșit de la Metrorex.

Lucrez foarte bine cu SGG-ul condus de PNL și vom relua cât mai repede procedurile la AMEPIP.

Lucrez foarte bine cu toată lumea, domnule Ciucă, ca să corectăm ceea ce s-a greșit și să nu pierdem niciun euro din PNRR.

Mai rămâne un singur lucru, pe care însă trebuie să-l decidem împreună în Coaliție: care este cea mai bună decizie pentru micii antreprenori, pe care clamați că îi susțineți.

Avem nevoie de asumarea unei decizii politice clare cu privire la pragul pentru microîntreprinderi. Acela pus în PNRR de guvernul de dreapta condus de președintele PNL de la acea vreme- dl. Cîțu!

Oamenii trebuie să știe: avem de ales între a scădea pragul la microîntreprinderi și a lua în jur de 300 de milioane de euro sau a renunța la bani și a păstra cuantumul actual de 500 de mii de euro.
Vreți nu vreți, domnule Ciucă: sunteți parte a deciziei! Asumați-vă!”, a precizat Marcel Ciolacu pe Facebook.

 

DailyBusiness
Atenție, români de la bloc! Amenzi uriașe te așteaptă, dacă nu respecți noile obligații înainte de iarnă!
Spynews
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
Bzi.ro
A uimit în noul sezon „Românii au talent”: Andra a venit la masa juriului cu un decolteu îndrăzneț
Fanatik.ro
Leguma care îți poate schimba culoarea pielii. Consumul excesiv dă o nuanță stranie
Capital.ro
Andreea Marin a fost internată în spital. De ce boală cumplită suferă fosta Zână a Surprizelor
Playtech.ro
Adio, metrou Cluj. Consecința rușinoasă a...
DailyBusiness
Ciuucă lansează atacul. Cere deblocarea fondurilor PNRR și denunță somniferele electorale ale lui Ciolacu!
Adevarul
Planul diabolic al al lui Hitler pentru Europa de Est. Câți oameni ar fi trebuit să moară și care ar fi fost soarta României
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
Amanta i-a cerut să renunțe la soție! Meko face declarații exclusive! Cum se împarte luptătorul între femelie din viața lui
Spynews
Cum a pus-o la punct pe Theo Rose fosta iubită a lui Anghel Damian! Vorbele grele pe care i le-a adresat
Evz.ro
Zona din România unde ustură ca să parchezi. Prețurile au luat-o razna
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
„Mi-a omorât unicul copil” Ele sunt Maria și Alexandra, tinerele de 21 și 28 de ani care au murit în cumplitul accident din Constanța. Nu au mai avut nicio șansă în fața șoferului
Cancan.ro
PRIMELE IMAGINI de la nunta lui Theo Rose cu Anghel Damian Nu o să îți vină să crezi ce rochie a purtat artista! Pozele sunt EMOȚIE PURĂ
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Sumele vor fi virate pe carduri în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2024. S-a autorizat plata în avans
StirileBZI
România va produce carne hibridă! Ce veți găsi în parizer, pateu și crenvurști
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
Detalii șocante despre eleva din Călărași moartă din cauza unei provocări: "Poate era obosită"
substantial.ro
Cetățenii Republicii Moldova se pregătesc pentru alegerile prezidențiale și referendum
MediaFlux
Se MAJOREAZĂ PENSIILE care NU au CRESCUT
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Pesta ovină ne-a prins iar cu temele nefăcute. Ce lecții învață România după eradicarea virusului care a decimat sute de mii de oi și capre