Scandalos! Angajații Federației Române de Canotaj vor primi mai mulți bani decât David Popovici. Fostul ministru Eduard Novak o acuză pe Elisabeta Lipă: „La prima vedere pare o glumă, însă e o realitate tristă”

Federația Română de Canotaj a întocmit un tabel cu propunerile de premiere pentru toți cei implicați în rezultatele obținute la olimpiadă, atât pentru sportivi cât și pentru antrenori sau angajați. Suma totală este de 8.750.00 de euro, iar unii dintre angajați câștigă mai mult decât sportivii.
Alina Costache
16 oct. 2024, 14:12
Scandalos! Angajații Federației Române de Canotaj vor primi mai mulți bani decât David Popovici. Fostul ministru Eduard Novak o acuză pe Elisabeta Lipă: „La prima vedere pare o glumă, însă e o realitate tristă”

Federația Română de Canotaj a întocmit listele cu premiile care se acordă olimpicilor, antrenorilor și angajaților de către Federație, ceea ce a provocat reacții în spațiul public. Una dintre aceste reacții vine de la Eduard Novak, fost Ministru al Tineretului și Sportului, care trage un semnal de alarmă. Politicianul susține că angajații Federației primesc mai mulți bani decât David Popovici.

Revolta fostului ministru Eduard Novak

„La prima vedere pare o glumă, însă e o realitate tristă. Când vine vorba de performanță, valorile și criteriile actualilor decidenți din sport sunt de noaptea minții. Pentru medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici a primit, din partea COSR, un premiu în valoare de 140.000 de euro, în timp ce Erhan Cătălin, secretar general FR Canotaj, și Roxana Petrescu, contabilul șef al FR Canotaj, au primit un premiu de câte 162.000 de euro. Adică mai mare decât premiul obținut de David Popovici”, a precizat Eduard Novak pe Facebook.

Contactat de GSP, Eduard Novak a plusat, fiind îngrijorat de situația sportului din țara noastră. Deși este legal, politicianul consideră că este o batjocură la adresa sportivilor ca un antrenor să ia 50% din cuantumul pe care îl primește fiecare medaliat la Jocurile Olimpice. De altfel, fostul ministru consideră că David Popovici ar fi trebuit să ia mult mai mulți bani, dacă aceasta este situația.

Citește și : Telefoanele mobile, noi ținte pentru hackeri. Cum te pot lăsa ușor fără bani în conturi

„În Italia, un antrenor precum Calamonici, dacă are trei sportivi care câștigă medalia de aur, de argint și de bronz, este premiat doar pentru cea de aur, nu toate cele trei medalii. La noi, un antrenor dacă are 20 de sportivi medaliați, câștigă 50% din cât ia fiecare medaliat. E corect așa ceva?! Eu zic că este nesimțire! Ce simte David Popovici când vede aceste lucruri?! Repet, e un star al lumii. Noi nu ne dăm seama de asta, că îl vedem în pantaloni scurți în stație la RATB. Ăsta e stilul lui, e băiat simpatic, modest. Dar Popovici ar fi trebuit să ia un milion de euro! Și ajungem în situația penibilă că genii d-astea din administrație iau mai mult decât el. Nu-i descurajează pe sportivi când văd asta?!”, a adăugat Eduard Novak pentru sursa citată.

Novak este de părere că Elisabeta Lipă este vinovată de situație și o acuză că este peste tot și conduce atât Agenția Națională pentru Sport, precum și Federația Română de Canotaj, din umbră.

„După ce văd, din poze, din reportaje, e prezentă la toate festivitățile, la premieri, la anunțarea de noi sponsori! Eu zic că tot dânsa conduce și federația de canotaj. Este peste tot, la ANS, la canotaj, nu are nicio treabă, nicio limită! Probabil că are și conotații politice, că altfel nu e de înțeles.”, a mai spus Eduard Novak.

Lista cu premiile oferite angajaților și sportivilor Federației Române de Canotaj

GSP a obținut lista cu propunerile de premiere a angajaților și sportivilor Federației Române de Canotaj în urma Jocurilor Olimpice de la Paris, suma totală solicitată fiinde de 8,75 milioane de euro.

fond-premiere-fr-canotaj-2024-pr_4eef19493d2de4f181bf2c172602c80b

Antrenorul principal Antonio Colamonici ar primi suma de 475.000 de euro, iar cei cinci antrenori secunzi suma de 309.400 de euro. În plus, alți opt antrenori secunzi sunt propuși pentru a primi, fiecare, suma de 238.000 de euro, deci aproape 4 milioane de euro.

Citește și : VIDEO Un tânăr din București și-a tatuat bunicii trecuți de 70 de ani. Imaginile au devenit virale pe Internet: „Ce bine arată”

Veronica Cochelea figurează la antrenori ai lotului olimpic de seniori cu 238.000 de euro, însă și la capitolul antrenori care au depistat și pregătit sportivii, cu alți 28.350 de euro.

Astfel, majoritatea antrenorilor primesc mai mulți bani decât sportivii, iar secretarul general și contabiliul șef primesc diurne care se apropie de cele ale sportivilor.

DailyBusiness
Atenție, români de la bloc! Amenzi uriașe te așteaptă, dacă nu respecți noile obligații înainte de iarnă!
Spynews
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
Bzi.ro
A uimit în noul sezon „Românii au talent”: Andra a venit la masa juriului cu un decolteu îndrăzneț
Fanatik.ro
Leguma care îți poate schimba culoarea pielii. Consumul excesiv dă o nuanță stranie
Capital.ro
Doliu la Antena 1. Ne-a părăsit o mare vedetă: Vei rămâne mereu parte din echipa noastră
Playtech.ro
Adio, metrou Cluj. Consecința rușinoasă a...
DailyBusiness
Ciuucă lansează atacul. Cere deblocarea fondurilor PNRR și denunță somniferele electorale ale lui Ciolacu!
Adevarul
Planul diabolic al al lui Hitler pentru Europa de Est. Câți oameni ar fi trebuit să moară și care ar fi fost soarta României
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
Amanta i-a cerut să renunțe la soție! Meko face declarații exclusive! Cum se împarte luptătorul între femelie din viața lui
Spynews
Cum a pus-o la punct pe Theo Rose fosta iubită a lui Anghel Damian! Vorbele grele pe care i le-a adresat
Evz.ro
Zona din România unde ustură ca să parchezi. Prețurile au luat-o razna
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
„Mi-a omorât unicul copil” Ele sunt Maria și Alexandra, tinerele de 21 și 28 de ani care au murit în cumplitul accident din Constanța. Nu au mai avut nicio șansă în fața șoferului
Cancan.ro
Această femeie a murit și a revenit la viață, după 11 minute. Cum arată Raiul și Iadul, de fapt
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Andreea Marin a fost internată în spital. De ce boală cumplită suferă fosta Zână a Surprizelor
StirileBZI
România va produce carne hibridă! Ce veți găsi în parizer, pateu și crenvurști
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
Detalii șocante despre eleva din Călărași moartă din cauza unei provocări: "Poate era obosită"
substantial.ro
Fostul general britanic Sir Mike Jackson a decedat la vârsta de 80 de ani
MediaFlux
Se DAU BANI GRATIS pentru ROMÂNIA! SUMELE intră AZI pe CARD
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Pesta ovină ne-a prins iar cu temele nefăcute. Ce lecții învață România după eradicarea virusului care a decimat sute de mii de oi și capre