Prognoza meteo 17 octombrie. Răcire severă a vremii, se anunță chiar ninsori

Temperaturile vor continua să scadă în jumătatea de est a țării, unde vor caracteriza o vreme rece pentru această dată. Pe litoral și în Moldova și Muntenia vor fi condiții pentru ploi slabe sau burniță. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 19 grade.
Alina Costache
16 oct. 2024, 14:42
Prognoza meteo 17 octombrie. Răcire severă a vremii, se anunță chiar ninsori

Prognoza meteo 17 octombrie. La noapte, cerul va prezenta înnorări temporare în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi variabil, chiar mai mult senin în vest și nord-vest. Izolat în Moldova, Muntenia și Dobrogea, vor fi condiții pentru ploi slabe sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat, local și temporar cu intensificări în est și în sud-est, cu viteze de 35…45 km/h, iar pe litoral și peste 50…55 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 și 9 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat, va fi ceață.

București. Cerul va prezenta înnorări și vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 5…7 grade.

 

Prognoza meteo 17 octombrie JOI

Valorile termice vor continua să scadă în jumătatea de est a țării, unde vor caracteriza o vreme rece pentru această dată, iar în rest vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior și apropiate de normalul climatologic. Cerul va prezenta înnorări temporare în regiunile extracarpatice, mai ales pe parcursul zilei, iar în rest va fi variabil la senin. Izolat, pe litoral, iar dimineața și în Moldova și Muntenia vor fi condiții pentru ploi slabe sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și pe litoral, unde vor fi rafale de 50…60 km/h, iar pe parcursul zilei, local și temporar și în Muntenia, jumătatea sudică a Moldovei și restul Dobrogei, în general cu viteze de 35…45 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 19 grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice, iar cele minime vor fi de la -5…-4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, până spre 8 grade în sudul Banatului. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață.

București. Valorile termice vor continua să scadă, astfel încât vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obișnuit. Temperatura maximă va fi de 14…16 grade, iar cea minimă de 1…4 grade. Cerul va avea înnorări temporare în primele ore ale intervalului, apoi va fi variabil. Vântul va sufla moderat ziua (viteze de cel mult 30…40 km/h), dar va slăbi în intensitate noaptea.

Citește și: Un talveg de altitudine aduce ploi, iar un anticiclon scade temperaturile până la limita îngheţului

 

Prognoza meteo VINERI
În Țară
Vremea va fi rece pentru această dată, cu excepția regiunilor vestice și nord-vestice, unde valorile termice, în special cele diurne vor fi apropiate de normalul climatologic al perioadei. Cerul va fi mai mult senin în vest, nord-vest și centru și variabil în restul țării, cu  înnorări temporare în Dobrogea și în zona deluroasă a Olteniei și Munteniei, iar noaptea și în Moldova, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului, unde vor fi viteze de 50…60 km/h, iar temporar și în Dobrogea, dar mai ales pe litoral și în deltă (rafale de până la 45…55 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 5 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până spre -6 grade, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest, până spre 7 grade. Pe arii restrânse, în special în depresiuni și în nord-estul teritoriului, va fi ceață.

București
Vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 13…15 grade, iar cea minimă de 2…3 grade, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul valorii de 0 grade.

Citește și: Răcire severă a vremii. ANM anunță lapoviță și ninsoare la munte și ploi în jumătate de țară. Prognoza meteo actualizată pentru 15 octombrie – 11 noiembrie

 

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară
Vremea va fi rece pentru această dată în cea mai mare parte a țării, chiar deosebit de rece în jumătatea de est, unde valorile termice vor fi cu până la 5…7 grade mai mici față de mediile multianuale specifice acestei date. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade, iar cele minime între -4 și 4 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până spre -7…-8 grade, dar și mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest, până la 6…8 grade. Cerul va fi mai mult senin în regiunile intracarpatice și temporar noros în est, sud-est și parțial în sud. Izolat în Dobrogea vor fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe litoral. Pe arii restrânse va fi ceață, îndeosebi în depresiunile intramontane.

București
Vremea va fi deosebit de rece, cu valori termice ce se vor situa cu 5…6 grade sub mediile multianuale ale acestei date. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 0…3 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales pe parcursul zilei. Vântul va sufla slab și moderat.

 

Prognoza meteo DUMINICA
În Țară
Vremea va fi predominant frumoasă, dar în continuare rece pentru această dată, îndeosebi dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil în estul și sud-estul țării și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -3 și 7 grade. Se va semnala ceață, dimineața, îndeosebi în depresiuni, iar noaptea, pe arii restrânse în zonele joase de relief.

București
Vremea va fi frumoasă, dar în continuare rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar cea minimă va fi de 1…4 grade.

DailyBusiness
Românii pot ieși la pensie la 45 de ani! Cine beneficiază de reducerea vârstei de pensionare
Spynews
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
Bzi.ro
A uimit în noul sezon „Românii au talent”: Andra a venit la masa juriului cu un decolteu îndrăzneț
Fanatik.ro
Leguma care îți poate schimba culoarea pielii. Consumul excesiv dă o nuanță stranie
Capital.ro
S-a dat ordin de la Comisia Europeană. Noile reguli UE. Toată lumea le respectă
Playtech.ro
Adio, metrou Cluj. Consecința rușinoasă a...
DailyBusiness
Atenție, români de la bloc! Amenzi uriașe te așteaptă, dacă nu respecți noile obligații înainte de iarnă!
Adevarul
Planul diabolic al al lui Hitler pentru Europa de Est. Câți oameni ar fi trebuit să moară și care ar fi fost soarta României
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
Amanta i-a cerut să renunțe la soție! Meko face declarații exclusive! Cum se împarte luptătorul între femelie din viața lui
Spynews
Cum a pus-o la punct pe Theo Rose fosta iubită a lui Anghel Damian! Vorbele grele pe care i le-a adresat
Evz.ro
Semnal mai bun la Wi-Fi. Opt trucuri simple
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
„Mi-a omorât unicul copil” Ele sunt Maria și Alexandra, tinerele de 21 și 28 de ani care au murit în cumplitul accident din Constanța. Nu au mai avut nicio șansă în fața șoferului
Cancan.ro
Această femeie a murit și a revenit la viață, după 11 minute. Cum arată Raiul și Iadul, de fapt
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Doliu la Antena 1. Ne-a părăsit o mare vedetă: Vei rămâne mereu parte din echipa noastră
StirileBZI
România va produce carne hibridă! Ce veți găsi în parizer, pateu și crenvurști
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
Detalii șocante despre eleva din Călărași moartă din cauza unei provocări: "Poate era obosită"
substantial.ro
Serena Williams a suferit o intervenție pentru îndepărtarea unui chist benign la gât
MediaFlux
Se DAU BANI GRATIS pentru ROMÂNIA! SUMELE intră AZI pe CARD
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Pesta ovină ne-a prins iar cu temele nefăcute. Ce lecții învață România după eradicarea virusului care a decimat sute de mii de oi și capre