La stână, se aflau în jur de șase persoane care au fost racolate din gări și forțate să muncească, potrivit procurorilor. Trei membri ai aceleiași familii sunt suspecți, care, acum se află în custodia poliției.
Familia din Covasna este acuzată că a exploatat cel puțin șase persoane, victime racolate din gările din Brașov și București. După ce au ajuns la stână, au fost puse apoi să munceacă în condiții inumane, în ultimul an. Erau abuzate în permanență și obligate să locuiască în adăposturi improvizate, murdare, în care era foarte frig.
Cei trei suspecți se află în custodia poliției și sunt audiați. Persoanele au vârste de 23, 38 și 47 de ani, membri ai aceleași familii. Victimele, cele șase persoane care au fost abuzate în ultimul an, au fost preluate de serviciile de asistență socială.
Prefectul Raduly Istvan a anunțat într-o conferință de presă, că județului i s-a alocat o cotă de recoltare de 54 de exemplare pentru acest an și un număr similar pentru anul viitor. Până în prezent, asociațiile de vânători au solicitat autorizarea pentru împușcarea a 53 de urși, toate cererile fiind aprobate.
Legea 242 din 2024, care a completat Legea vânătorii 407/2006 şi care clar a stabilit care este numărul de urşi pe care putem să-i recoltăm în judeţul Covasna: 54 pentru anul 2024 şi tot 54 pentru anul 2025.
„La nivelul judeţului Covasna sunt 34 de fonduri de vânătoare, care sunt gestionate de către 16 asociaţii de vânători, iar la ora actuală s-au depus cereri de către asociaţiile vânători pentru 53 de urşi din cei 54 ca să fie recoltaţi, împuşcaţi. Toate 53 au primit autorizaţie (…).
Am ajuns ca, pe lângă acele exemplare care ne creează probleme şi care încă din 2021 pe baza OG 81 puteau să fie recoltate după toată procedura premergătoare, acum avem clar stabilit un număr de 54 de exemplare, care este, dacă nu mă înşel, a doua sau a treia cotă a nivel naţional, după Harghita şi Mureş”, a afirmat prefectul Raduly Istvan.