Zelenski și-a prezentat ”Planul de victorie”: Trebuie să schimbăm circumstanţele, astfel încât războiul să se încheie. Indiferent de ceea ce vrea Putin

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, la prezentarea mult așteptatului ”Plan de victorie”, că țara sa, împreună cu partenerii externi, trebuie să schimbe ”circumstanţele, astfel încât războiul să se încheie”. Iar asta ”indiferent de ceea ce vrea Putin”.
Irina Dumitrescu
16 oct. 2024, 16:41
Zelenski și-a prezentat ”Planul de victorie”: Trebuie să schimbăm circumstanţele, astfel încât războiul să se încheie. Indiferent de ceea ce vrea Putin

Zelenski a prezentat ”Planul de victorie” miercuri, în Parlamentul Ucrainei. Cu această ocazie, liderul de la Kiev a afirmat că Ucraina, împreună cu partenerii externi, trebuie să schimbe ”circumstanţele, astfel încât războiul să se încheie”. ”Împreună cu partenerii noştri, trebuie să schimbăm circumstanţele, astfel încât războiul să se încheie. Indiferent de ceea ce vrea Putin. Cu toţii trebuie să schimbăm circumstanţele, astfel încât Rusia să fie forţată să ajungă la pace”, a spus el, potrivit news.ro, care citează presa internațională.

Președintele Ucrainei a precizat că ”Planul de victorie” are cinci puncte principale bazate pe aliații țării sale, printre care o invitaţie necondiţionată de aderare la NATO şi un sprijin specific pentru arme. Zelensky a adăugat că trei dintre puncte conțin detalii care sunt secrete.

Potrivit lui Zelenski, dacă planul ar fi pus în aplicare acum, ar putea fi posibilă încheierea conflictului cu Rusia, cel mai târziu anul în 2025.

”Planul de victorie” se mai referă, potrivit liderului de la Kiev, la un rol occidental în protejarea resurselor minerale naturale ale Ucrainei de atacurile ruseşti, precum şi la promisiuni de reconstrucţie a țării după război. De asemenea, se ia în calcul înlocuirea cu trupe ucrainene a anumitor forţe americane din Europa, precum şi un acord între aliaţii Kievului privind apărarea comună şi folosirea resurselor ucrainene esenţiale.

Citește și SUA mută rachete cu rază lungă de acțiune în Germania. Secretarul General al NATO, Mark Rutte: „Nu suntem interesați să capturăm nicio parte a vreunei alte țări”

Președintele Ucrainei a precizat că va prezenta planul și la summitul Uniunii Europene de la Bruxelles, programat în această săptămână.

Iată mai jos conținutul principal al ”Planului de victorie”.

ALEGERILE DIN STATELE UNITE

Scrutinul prezidențial din SUA dă incertitudini Ucrainei. Dacă va reveni la Casa Albă, Donald Trump s-a angajat să pună capăt rapid războiului din Ucraina, însă susţinătorii Ucrainei se tem că asta ar însemna concesii mari și nu neapărat comode pentru Kiev.

INVITAREA NECONDIŢIONATĂ ÎN NATO

Potrivit lui Zelenski, Ucraina are nevoie acum de o invitaţie necondiţionată pentru aderare la NATO. El consideră că acest demers poate fi un element fundamental pentru pace şi un indiciu pentru Vladimir Putin că planurile sale geopolitice sunt perdante.

ÎNTĂRIREA CAPACITĂŢILOR DE APĂRARE ALE UCRAINEI

Realizare acestui deziderat presupune înarmarea în continuare a Ucrainei, consolidarea industriei sale de apărare, sporirea capacităţilor de apărare aeriană, eliminarea restricţiilor privind utilizarea armelor şi continuarea operaţiunilor militare ucrainene pe teritoriul Rusiei.

Citește și Alegeri Republica Moldova 2024. SUA avertizează că Rusia încearcă să submineze votul

DESCURAJAREA RUSIEI

Volodimir Zelenski a declarat că aliaţii occidentali ai Ucrainei ar trebui să descurajeze Rusia de la orice altă agresiune, arătând Moscovei că acest lucru ar avea consecinţe. ”Ucraina propune amplasarea pe teritoriul său a unui pachet cuprinzător de descurajare strategică non-nucleară care va fi suficient pentru a proteja Ucraina de orice ameninţare militară din partea Rusiei. Pachetul de descurajare trebuie să arate Rusiei că fie merge către diplomaţie, fie merge către pierderea maşinii sale de război. Pace prin forţă”, a explicat el.

POTENŢIALUL ECONOMIC STRATEGIC

Ucraina oferă partenerilor săi strategici posibilitatea de a încheia un acord special privind protecţia comună a resurselor critice disponibile în ţară, investiţiile comune şi utilizarea potenţialului economic relevant. Mai precis, sunt în discuție resurse naturale şi metale critice în valoare de trilioane de dolari americani, inclusiv uraniu, titan, litiu, grafit şi alte resurse valoroase din punct de vedere strategic, care reprezintă un avantaj semnificativ în competiţia globală.

UCRAINA ÎNTĂREŞTE NATO

Acest punct al planului vizează perioada postbelică şi prevede, dacă partenerii sunt de acord, înlocuirea anumitor contingente militare ale forţelor armate americane staţionate în Europa cu unităţi ucrainene care au dobândit o experienţă reală a războiului modern, a utilizării armelor occidentale şi a interacţiunii cu trupele NATO.

Kremlinul a reacționat la ”Planul de victorie” prin purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, potrivit căruia Kievul trebuie să ”se trezească” şi să realizeze inutilitatea politicilor pe care le urmăreşte. Planul este, probabil, un plan american ”camuflat” ce vizează folosirea Kievului pentru a lupta împotriva Rusiei ”până la ultimul ucrainean”, a adăugat acesta.

DailyBusiness
Senatul a adoptat proiectul! 2 zile libere pentru români pentru efectuarea screening-ului
Spynews
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
Bzi.ro
A uimit în noul sezon „Românii au talent”: Andra a venit la masa juriului cu un decolteu îndrăzneț
Fanatik.ro
Județele din România unde oamenii au cele mai mari șanse să-și găsească locuri de muncă. Către ele fug majoritatea românilor
Capital.ro
Anunț pentru românii cu banii la saltea. Adevărul despre carduri: Trebuia să închid...
Playtech.ro
Ce a putut să spună Andreea Bălan despre tatăl său și despre Keo în fața a mii de oameni. Moment ULUITOR la Sala Palatului
DailyBusiness
Românii pot ieși la pensie la 45 de ani! Cine beneficiază de reducerea vârstei de pensionare
Adevarul
Donald Trump, atac furibund la actorul de origine română Sebastian Stan: „Un gunoi uman!”
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
Amanta i-a cerut să renunțe la soție! Meko face declarații exclusive! Cum se împarte luptătorul între femelie din viața lui
Spynews
Cum a pus-o la punct pe Theo Rose fosta iubită a lui Anghel Damian! Vorbele grele pe care i le-a adresat
Evz.ro
Bianca Drăgușanu, tupeu maxim în trafic. Ceilalți șoferi au luat foc
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Mircea este tânărul în vârstă de 29 de ani mort într-un accident de motocicletă. Bărbatul devenise tată recent, însă pasiunea sa i-a adus sfârșitul
Cancan.ro
Cât a costat rochia de mireasă pe care Theo Rose a purtat-o la nunta cu Anghel Damian. Nimeni nu se aștepta să dea atât!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
S-a dat ordin de la Comisia Europeană. Noile reguli UE. Toată lumea le respectă
StirileBZI
România va produce carne hibridă! Ce veți găsi în parizer, pateu și crenvurști
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
Detalii șocante despre eleva din Călărași moartă din cauza unei provocări: "Poate era obosită"
substantial.ro
Nicușor Dan susține desființarea Poliției Locale: „Poliția Națională este mai profesionistă”
MediaFlux
TRUMP, scos din MINȚI de un ACTOR celebru ROMÂN. A vrut să-i INTERZICĂ FILMUL!
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Pesta ovină ne-a prins iar cu temele nefăcute. Ce lecții învață România după eradicarea virusului care a decimat sute de mii de oi și capre