Mihai Tudose face praf guvernarea PNL-USR: „Hai să ne înţelegem, e cu buba la cap adică”. Liderul PSD cred că populaţia e bulversată de atâtea alegeri

Mihai Tatulici l-a avut miercuri, invitat în cadrul talk-show-ului de la FANATIK pe europarlamentarul PSD Mihai Tudose, care a vorbit despre deficiențele guvernării liberale pe fondul pandemiei Covid-19. Tudose a făcut o comparație între guvernările PSD și guvernarea PNL-USR.
Filip Stan
16 oct. 2024, 22:21
Mihai Tudose face praf guvernarea PNL-USR:

Coaliţia politică nu mai există, pentru că oamenii au fugit de acasă, au luat și mobile, acum încearcă să fure și televizorul, a spus marți președintele Consiliului Național al PSD, Mihai Tudose. Miercuri a venit şi cu alte declaraţii, la fel de dure cu privire la USR, dar şi la partenerii liberali de Colaiţie.

Mihai Tudose a ținut să precizeze faptul că anul electoral 2024 este destul de dificil și asta pentru că lucrurile se amestecă, iar din cauza atâtor campanii și scrutine, populația va fi bulversată.

”Se amestecă lucrurile și cam bulversăm populația, dar până la urmă ăsta e jocul democratic înainte de 89 era mai simplu. Dar e un an dificil”, a conchis Mihai Tudose.

Mihai Tudose, săgeţi către liberali pentru guvernarea din pandemie. “Au crescut datoria României cu 50%”

Mihai Tudose, europarlamentar PSD, a vorbit la emisiunea TATULICI LA FANAT1K despre eșecurile guvernării liberale din perioada pandemiei Covid-19.

„Uitați-vă la ultimele guvernări, la guvernarea Ponta, la guvernarea Grindeanu-Tudose, în 2017, la ce-au făcut băieții ăia când au venit după. Uitați-vă ce-a făcut guvernarea liberalo-usr în doi ani de zile după pandemie. Păi, stați un pic, dacă eu las țara cu deficit de 20%, grad de îndatorare de 20%, și o iau înapoi peste doi ani cu 50, după aia mă bateți într-un an, băi, uite unde ești cu gradul de îndatorare, uite unde ești cu deficitul, ce faci?

Mihai Tudose, despre Victor Ponta: ”A fost un prim-ministru foarte bun. Uitaţi-vă la ceea ce a însemnat România pe acea guvernare”

N-am mai dat vina pe greaua moștenire pentru că s-a săturat lumea de explicațiile astea. Nu te-am votat să te pun acolo să dai explicații, dă-mi soluții, dă-mi rezultate. Nici nu mă mai interesează cum faci și ce-ai găsit. Ai zis că faci, fă”, a declarat Mihai Tudose.

Liderul social-liberal a vorbit despre votul util, despre votul care este necesar pentru dezvoltarea României, exemplificând că nu „medicul prieten” este medicul cel mai bun atunci când este nevoie de el, ci medicul cu adevărat cel mai bun.

„Dar e greu, când tot de duci un metru în sus și trei în spate, că tot se fac experimente aici. Are câte unul o idee, să punem partidele de pe locul doi-trei să guverneze. Cred că începe și în România să se trezească și acea idee a votului util. Eu înțeleg că le place de nu știu cine dar exemplul pe care-l dau este că aveți un medic prieten cu care vă înțelegeți foarte bine, și mai știți că lângă ușa de lângă el e un medic mai bun decât ăla prieten.

Când te duci la medic, pe cine alegi, pe medicul care ți-e prieten sau pe medicul ăla bun? Și atunci, votul util, cine poate să facă ceva pentru țara asta? Și s-a demonstrat că se face ceva”, a continuat europarlamentarul PSD.

Mihai Tudose s-a referit și la declarațiile președintelui PNL, Nicolae Ciucă, după anunțul Comisiei Europene privind evaluarea preliminară privind cererea de plată numărul 3 din PNRR.

Mihai Tudose, despre relaţia PSD – PNL: Ştiţi care este principala cauză a divorţului? Căsătoria. Liberalii au fugit de acasă, au luat şi mobila, acum încearcă să fure şi televizorul

„Uitați-vă azi, într-o paradigmă absolut incredibilă. Iese șeful liberalilor și-l ceartă pe primul ministru PSD că nu face ceva pentru cererea de plată numărul 3. Și acolo pierdem niște bani pentru că nu luăm o decizie în ceea ce privește pragul de impozitare la microîntreprinderi. Din punct de vedere politic, dacă vreți așa, dus la absurd, omul e genial. Fiindcă poate nu toată lumea știe că condiția aceea a fost pusă în PNRR de către ei! Acum a venit scadența, scadența a fost în martie anul trecut, atunci era termenul la cererea de plată numărul 3”, a spus Tudose.

„Marele contestatar de se joacă de-a opoziția prin curtea școlii acuma era prim ministru. Întrebare: tati, dar de ce n-ai depus-o tu atunci? Fiindcă linia roșie la ei, la liberali acuma: nu umblați la pragul ăla”, a adăugat el.

„Erați parteneri, erați în coaliție, nu puteați să vă ajutați”, a intervenit Tatulici. „Când am venit împreună ne-au lăsat-o în brațe, că n-au tranșat-o ei atunci. Noi spuneam, domnule, PNRR-ul ăsta trebuie discutat și modificat, redaptat, pentru că au fost niște tâmpenii scrise acolo, și cu pragul de pensie , și cu procentele acelea. Te angajezi tu, în plină criză economică, pandemică, cu război la graniță, cu toată gâlceava, tu te angajezi că în 2024 ai 3% deficit. Hai să ne înțelegem, e cu buba la cap adică, da?”, a replicat Tudose

„Sunteți parteneri la bâlbele astea, parteneri”, a insistat Mihai Tatulici. „Noi am intrat să reparăm. Am venit la guvernare și am plafonat prețul la energie, eram efectiv în aer dacă-I lăsam săjoace singuri pe chestia asta, apropo de boacăne, de liberalizare, și să dăm niște miliarde la niște firme de apartament. Știți că am fost singura țară din lume, din galaxia asta, care am compensat profituri, nu pierderi? Marea schemă a PNL, a domnului Virgil Popescu, de compensare a fost așa”, a continuat Mihai Tudose. „Eu am spus-o la televizor de vreo 400 de ori, am tipat la ei, dar erau ei cu ei, ei cu USR-ul (…) Au dat miliarde împrumutate la firme de apartament”, a insistat liderul social-democrat.

Mihai Tudose crede că anul electoral 2024 îi zăpăcește pe români: “Se amestecă lucrurile şi cam bulversăm populaţia”

”Nu au mai fost istoria postdecembristă, în istoria democrată a României, toate odată. Și e un an complicat, au fost și localele, europarlamentarele și prezidențialele”, a declarat Mihai Tudose.

Potrivit social-democratului, e greu și pentru politicieni, e greu și pentru populație ”să înțeleagă atâta foială. Într-un orășel, într-un sat, tot vine din când în când Tudose și cu Tatulici și spun: ‘Bă ieșiți la vot! Stai fratele meu că am fost duminica trecută. Păi acum e pentru altceva’.

Președintele Consiliului Național al PSD este de părere că politicienii amestecă lucrurile și atunci când vine vorba despre cetățeni aceștia fac două greșeli majore.

”Lumea dorește autoritate, au zone de interes major, satul lui, localitatea lui. Tot începi să le amesteci stai că aici votăm pentru Europa, aici pentru satul tău, ăsta este pentru Guvern, ăsta pentru Președinție. Noi facem două greșeli mari în politică. Unu, noi avem impresia că știm tot ceea ce știu ceilalți și a doua că toți ceilalți știu ceea ce știm noi. Ambele în opinia mea sunt false”, a transmis Mihai Tudose.

Social-democratul a subliniat că pe cetățean nu îl interesează ce vrea un candidat la alegeri să facă peste 1.000 de ani și cum va transforma România, ci ce face pentru el.

”Pe el îl interesează ce faci pentru el, chestii de astea: ‘Bă peste 1.000 de ani o să fie, să vezi cum fac eu România. Am înțeles și gardul? Gardul de aici de la mine?’

Și îi spui în prima campanie că îi faci gardul, chiar vrei să îi faci gardul și poți să îi faci gardul. Peste o lună iar vii în campanie și îți spune: ‘Bă, tu iar ești în campanie, gardul! Și îi spui, ‘stai frate că pe ăla ți-am spus că ți-l fac, dar ți-l fac în doi ani, în trei ani, că e o construcție’”, a explicat eurodeputatul PSD.

Mihai Tudose, dezvăluiri despre scandalul de la Piața Unirii: ”Să facă referendum”

Europarlamentarul PSD, Mihai Tudose, a vorbit miercuri seară, în cadrul talk-show-lui politic și social TATULICI LA FANAT1K, moderat de reputatul jurnalist Mihai Tatulici, despre scandalul planșeului de la Piața Unirii.  Social-democratul a dezvăluit că susține organizarea referendumului propus de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pe tema taxelor locale și a autorizațiilor de construcție.

”Eu cred că e foarte bine că domnul primar general a avut acea idee genială să facă acel referendum. Hai să vedem că poate se cam calcă pe picioare. Să facă referendum să vedem, domnule, cine dă autorizație până la urmă”, a declarat eurodeputatul PSD în cadrul talk-show-lui politic și social TATULICI LA FANAT1K.

Mihai Tudose a explicat că există un raport care indică faptul că planșeul de sub Piața Unirii din București este în pericol iminent de prăbușire.  ”Eu mă întreb dacă azi-dimineață cădea planșeul ăla, meciul cred că era invers: ‘Ia-o tu’. E un raport prin care se spune că e pericol mare. Ok, unii contestă acel raport”, a mai spus acesta.

Cât despre licitația și atribuirea contractului în ceea ce privește lucrările de la Planșeul Unirii, social-democratul a spus că ”s-au parcurs acele etape. Efectiv omul începea sau oamenii ăia începeau să lucreze acolo”.

Mai mult, Mihai Tudose l-a acuzat pe Nicolae Ciucă de ipocrizie, deoarece el a fost cel care a aprobat ordonanța de urgență prin care s-au alocat bani de la Guvern pentru reabilitarea planșeului.

”Apropo de ipocrizia unor oameni, s-a dat o ordonanță de urgență pentru a alocarea unor fonduri la Guvern. Știți că Ciucă a dat ordonanța?! Domnul Ciucă a dat ordonanța de urgență prin care se recunoștea că e o situație de urgență, că pică planșeul și că se alocă niște bani pentru chestia asta Sectorului 4. Ieri sau azi a ieșit același domn care a zis că ce urgență e asta. O joacă politic, se joacă de-a opoziția”, a afirmat europarlamentarul PSD.

Președintele Consiliului Național al PSD este de părere că singura soluție e ca Primăria Generală să se asocieze cu primăriile din Sectorul 3 și 4. ”Asta era varianta care închidea situația într-o singură zi. Două ședințe de consiliu de sector și una de consiliu general și s-ar fi stabilit cine trebuie să dea autorizațiile sau finanțarea. Acum, finanțarea e la Sectorul 4, dar hotărârea e la Primăria Generală. Ăla nu are bani trebuie să reia procedura, adică peste cinci ani mai vedem ce e pe acolo, sperăm să nu cadă între timp”, a mai spus social-democratul.

Totodată, Mihai Tudose a ținut să precizeze faptul că ”poate soluția în București este să nu mai fie împărțit pe sectoare”.

DailyBusiness
Cine sunt norocoșii pensionari care se bucură de peste 5.000 € lunar la pensie?
Spynews
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
Bzi.ro
A uimit în noul sezon „Românii au talent”: Andra a venit la masa juriului cu un decolteu îndrăzneț
Fanatik.ro
Județele din România unde oamenii au cele mai mari șanse să-și găsească locuri de muncă. Către ele fug majoritatea românilor
Capital.ro
Dispar banii cash? Ce se întâmplă cu plata în numerar. Schimbare în Europa
Playtech.ro
Cântăreț, fost câștigător X Factor și membru One Direction, găsit mort după ce a căzut de la etajul trei
DailyBusiness
S-a stabilit! Salariul românilor crește din 1 ianuarie 2025!
Adevarul
Donald Trump, atac furibund la actorul de origine română Sebastian Stan: „Un gunoi uman!”
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
Amanta i-a cerut să renunțe la soție! Meko face declarații exclusive! Cum se împarte luptătorul între femelie din viața lui
Spynews
Cum a pus-o la punct pe Theo Rose fosta iubită a lui Anghel Damian! Vorbele grele pe care i le-a adresat
Evz.ro
Ipoteza siluriană. A existat o civilizație avansată înaintea oamenilor?
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Kate Middleton a încălcat protocolul regal. Gestul total interzis pe care Prințesa de Wales l-a făcut în public
Cancan.ro
BREAKING | Mircea Manciu a murit într-un accident rutier cumplit, la doar 29 de ani 😢
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Obligație pentru cei care stau la casă sau la bloc. Te lasă fără locuință. Nu ignora!
StirileBZI
România va produce carne hibridă! Ce veți găsi în parizer, pateu și crenvurști
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
Detalii șocante despre eleva din Călărași moartă din cauza unei provocări: "Poate era obosită"
substantial.ro
Vera Jourova critică dur platformele sociale administrate de Elon Musk
MediaFlux
TRUMP, scos din MINȚI de un ACTOR celebru ROMÂN. A vrut să-i INTERZICĂ FILMUL!
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Pesta ovină ne-a prins iar cu temele nefăcute. Ce lecții învață România după eradicarea virusului care a decimat sute de mii de oi și capre