Biserici speciale din București care te vindecă de infertilitate, te scapă de boală sau blestem și te ajută să îți găsești sufletul pereche

În România există o mulțime de biserici, dar numai o parte dintre ele sunt recunoscute ca fiind „biserici făcătoare de minuni”. Iată care sunt lăcașurile de cult din București unde românii merg să se roage pentru a scăpa de anumite probleme.
Alina Costache
17 oct. 2024, 13:24
Biserici speciale din București care te vindecă de infertilitate, te scapă de boală sau blestem și te ajută să îți găsești sufletul pereche
Biserici făcătoare de minuni din București

Persoanele aflate în suferință și lipsite de orice urmă de speranță caută ajutor la biserici și mănăstiri unde se fac diverse dezlegări. Oamenii care au ajuns să simtă că nimic din viața lor nu se mai leagă ajung să creadă că au farmece făcute și vor să afle cum le pot dezlega. Iată o listă de lăcașuri de cult care au primit de-a lungul timpului statutul de „biserici făcătoare de minuni”.

Biserici făcătoare de minuni din București

Biserica Zlătari

Biserica Zătari, aflată pe Calea Victoriei din București, este cunoscută pentru slujbele de dezlegare de blesteme sau farmece. Lăcașul de cult adăpostește moaștele Sfântului Mucenic Ciprian, Izbăvitorul de vrăji, blesteme și de orice lucrare diavolească.

Biserica este situată între străzile Stavropoleos și Lipscani, în apropierea Muzeului Național de Istorie a României. Are două hramuri:  Naşterea Maicii Domnului şi Sfinţii Mucenici Ciprian şi Iustina.

Aici se află fragmente din moaștele Sf. Sfințit Mucenic Ciprian, sute de credincioși trecând pragul bisericii zilnic. Sfântul Ciprian a fost vrăjitor în Antiohia Pisidiei, dar după ce a cunoscut puterea lui Hristos, s-a convertit la creștinism, oamenii cinstindu-l pentru partea luminoasă a vieții sale. Sfântul este recunoscut ca cel care înlătura farmece și vrăji.

Citește și: FOTOREPORTAJ EXCLUSIV Singura biserică din România cu izvor ce ţâşneşte de sub altar. De sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, lăcașul de cult devine loc de pelerinaj

Mâna dreaptă a Sfântului Ciprian se află în partea stângă a alatarului, într-o casetă, și orice credincios se poate închina la Sfintele Moaște.

Cine se roagă aici primește ajutor, iar pentru ca rugile să fie ascultate, trebuie să se țină post aspru, cel puțin trei zile, înainte de a merge la racla sfântă.

Biserica Mina

Biserica Sfânta Mina Vergului din Piața Corneliu Coposu din București este lăcașul de cult unde credincioșii se roagă pentru a recupera ce au pierdut. Aici se află icoana Sfântului Mina, recunoscută ca fiind făcătoare de minuni, tămăduitoare de boli trupești și sufletești, ajutătoare la recuperarea pagubelor și pierderilor, ajutătoare pentru căsătorii și întemeirea unei famii.

Foarte mulți credincioși merg să se roage la sfânta icoană, mai ales în ziua de prăzmuire a Sfântului Mina, care are loc la 11 noiembrie. Oameni din toate colțurile țării vin aici să se roage pentru rezolvarea situațiilor din viața lor. Totodată, pentru credincioși este foarte importantă și ascultarea Acatistului Sfântului Mare Mucenic Mina, cu ajutorul căruia rugăciunile lor ajung mai ușor la Dumnezeu.

Mănăstirea Radu Vodă

Femeile care își doresc să devină mame, dar nu reușesc, merg să se roage la icoana Sf. Nectarie de la Mănăstirea Radu Vodă. Lăcașul se află în inima Capitalei, pe strada Radu Vodă, nr. 24 A. Se spune că dacă Sfântul te ajută să rămâi însărcinată, ar fi bine ca pe copilul ce vine pe lume să îl cheme Nectarie sau Nectaria.

Odată cu așezarea raclei cu particule din moaștele sale la mănăstire, au început să fie consemnate nenumărate minuni. Astfel, o mulțime de pelerini din toată țara merg aici pentru a se ruga pentru vindecare.

Sfântul Nectarie Taumaturgul, Vindecătorul de boli sau Cel ce tămăduiește, este renumit pentru minunile pe care le făcea încă din timpul vieții, cu rugăciunile sale, pentru cei ce îi cereau ajutorul. După moartea sa, mormântul său a devenit loc de pelerinaj, iar înalții ierarho ai Bisericii, văzând minunile care se săvârșeau acolo, au hotărât canonizarea sa.

Citește și: Poate fi un tatuaj sub formă de cruce arma diavolului? Ce spune Biserica despre enoriaşii care îşi fac „trup cioplit”

Biserica Sfântul Anton

În centrul istoric al Capitalei se află biserica Sfântul Anton Curtea Veche, cea mai veche biserică din București. Aici se află moaștele și icoana Sfîntului Antonie cel Mare. Femeile care doresc să își găsească sufletul pereche se roagă aici pentru îndeplinirea acestei dorințe.

Potrivit credincioșilor, cei care se roagă aici timp de nouă marți la rând la icoana făcătoare de minuni își găsesc alesul inimii.

În fiecare marți se scrie un acatist care urmează să fie citit de către unul dintre preoții bisericii. În cea de-a zecea zi, credincioșii care au făcut ritualul celor 9 marți duc la biserică alimente, precum ulei, făină sau orez. Pe lângă așimente, enoriașii duc și o pâine care se împarte ulterior la nouă persoane. După aceste zile, rugăciunea celui care a urmat temeinic ritualul se îndeplinește.

Există și alte biserici făcătoare de minuni în România, dar noi am amintit doar câteva dintre ele. În cele din urmă, cea mai importantă este credința și bunătatea omului, pentru că Dumnezeu ascultă rugăciunile celor cu sufletul curat, dar greu încercat de provocările vieții.

DailyBusiness
ANPC continuă controalele! Este ILEGAL!
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Ce conține untul Deluxe de la Lidl, de fapt. Mulți români îl cumpără, în special când e la ofertă, dar puțini citesc și eticheta
Capital.ro
Informația dimineții despre Corina Chiriac. Ce s-a întâmplat cu marea artistă a României
Playtech.ro
Orașul din România acoperit de zăpadă la mijloc de noiembrie. Ninge fără oprire de....
DailyBusiness
Guvernul a promis! Strategia națională 2025-2035 ar elimina complet sărăcia energetică!
Adevarul
Cum își direcționează voturile candidații cu scor bun, dar fără șanse in turul 2. Analist: „Mă aștept ca Simion să nu fie susținut” | ANALIZǍ
wowbiz.ro
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc
Spynews
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la domiciliul lui Gabi Bădălău. Vedeta a spus ce s-a întâmplat, de fapt, între ea și iubitul ei
Spynews
Fostul iubit al Adrianei Bahmuțeanu spune că vedeta este amenințată. Declarațiile făcute de George Restivan la mai bine de o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană 
Evz.ro
Exclusiv. Iubita lui Bromania, iritată în plină stradă. Cum a fost surprinsă Fabiola
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Cutremur în România vineri dimineață! Care au fost zonele afectate și ce magnitudine a înregistrat seismul
Cancan.ro
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
UE a dat ordin. Devine interzis inclusiv în România din ianuarie 2025. Cetățenii vor fi obligați
StirileBZI
Cu cât vor creşte pensiile de la 1 ianuarie 2025: Ce anunţ a făcut Simona Bucura-Oprescu
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale
substantial.ro
Trump o nominalizează pe Pam Bondi pentru conducerea Departamentului de Justiție
MediaFlux
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ciolacu a descoperit secretele covrigilor de Buzău: din a câta încercare i-a ieșit?