Ce taxă trebuie să plătești dacă vrei să deții un câine în Germania. Guvernul a atras peste 420 de milioane de euro la bugetul de stat prin intermediul acesteia

Oamenii ce dețin câini, în Germania, trebuie să plătească o anumită taxă, care diferă în funcție de numărul caninilor. Astfel, guvernul federal german a reușit să adune, numai în anul 2023, peste 420 de milioane de euro numai prin intermediul acesteia.
Mircea Filipescu
17 oct. 2024, 13:02
Ce taxă trebuie să plătești dacă vrei să deții un câine în Germania. Guvernul a atras peste 420 de milioane de euro la bugetul de stat prin intermediul acesteia

A deține un animal de companie vine cu multe bucurii și responsabilități, iar în Germania, una dintre aceste responsabilități este plata „Hundesteuer”, sau Taxa pentru animale de companie.

Ce este taxa pentru animale de companie

Această taxă este o caracteristică unică a finanțelor municipale germane și este esențial ca fiecare proprietar sau viitor proprietar de câini să cunoască toate măsurile ce se impun.

Taxa pentru animale de companie, sau „Hundesteuer” este o taxă locală impusă proprietarilor de animale de companie de către municipalitatea în care aceștia își au reședința. Este un impozit anual plătit direct de proprietarii de animale de companie, făcându-i atât contribuabili, cât și purtători de impozite.

Scopul principal al taxei locale pentru animlae de companie este atingerea obiectivelor de reglementare, precum limitarea numărului de câini din orașele și municipalitățile germane.

Cât costă să deții un câine în Germania

Costul taxei pentru animale de companie poate varia semnificativ de la o municipalitate la alta și depinde de reglementările stabilite de fiecare land.

Spre exemplu, în regiunea Baden-Württemberg, taxa pentru primul câine este de 108 euro, iar de la al doilea câine taxa este de 216 euro per câine.

Citește și : Furați de bănci, românii plătesc credite de 4 ori mai mari decât bulgarii pentru un apartament. Situația revoltătoare, prezentată de un fost director de bancă

În regiunea Bavaria, taxa pentru a deține un astfel de animal este de 100 de euro, apoi pentru fiecare câine în plus se mai adaugă câte 100 de euro.

În Hamburg, tariful este unul fix, de 90 de euro. În Renania de Nord-Westfalia, taxa pentru primul canin este de 96 de euro, pentru al doilea 150 de euro, iar pentru cei suplimentari de 180 de euro.

Citește și : Ce valoare va avea bancnota de 50 de lei în viitorul apropiat. Previziunea făcută de un analist fiscal

După cum am spus, prețul diferă, însă se poate și modifica în timp și poate varia foarte mult între landuri. De asemenea, câinii periculoși, numiți adesea „Kampfhunde”, pot fi supuși unor taxe mai mari, cu tarife între 500 și 1.000 de euro, în funcție de regiune.

DailyBusiness
Încep plățile pentru români! Sunt în joc 500 de milioane de euro
Spynews
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Bzi.ro
Mario Fresh o înșela pe Alexia Eram? Ce a putut face artistul
Fanatik.ro
Unde s-a rupt profesional relația Prodanca – Reghe: „Am plecat cu Alexa să-l pun antrenor la Steaua, deși Laurențiu era fără echipă. Gigi a vorbit direct”
Capital.ro
Doliu în televiziunea din România. Marele actor a părăsit scena. Ne-a făcut pe toți să râdem
Playtech.ro
Doamne, cât de bine poate să arate Cher la 78 de ani! A ȘOCAT pe toată lumea, e SUPERBĂ
DailyBusiness
Hotărâre finală cu privire la facturile românilor! Anunțul ministrului Energiei
Adevarul
Cauzele suspendării fondurilor europene pentru România pe înțelesul tuturor. Expert: Gata cu sinecurile din companiile de stat!
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
EXCLUSIV! Primele declarații ale lui Babs, după ce Dorian Popa a fost surprins de paparazzii Spynews.ro cu noua iubită!
Spynews
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Evz.ro
Cântărețul, Chris Brown, bun de plată. Un bărbat îi cere 16 milioane de doari pentru că l-ar fi agresat
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Legea pensiilor din România a ajuns în Parlamentul European. Cine sunt românii ale căror pensii vor putea fi din nou recalculate
Cancan.ro
Am aflat cauza morții lui Valeriu Pavel Dan. Actorul filma pentru sezonul 2 din Wednesday
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
A înșelat-o pe Elena Udrea? Adrian Alexandrov, anunț după 8 ani de relație
StirileBZI
Cine va primi ajutorul de încălzire în 2024: Ce condiții trebuie să îndepliniți
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
Copiii Marțian au fost găsiți! Cei trei au spus adevărul: Am fost la...
substantial.ro
Anchetă la IPJ Gorj după atacul unei femei în miez de noapte
MediaFlux
Armata obligatorie în România? „Se renunță la tot ceea ce ține de viața de zi cu zi”
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Pesta ovină ne-a prins iar cu temele nefăcute. Ce lecții învață România după eradicarea virusului care a decimat sute de mii de oi și capre