Mihai Tudose promite că România va fi gazeificată masiv în următorii cinci ani: „Avem gaze și o să avem gaze”

Fostul premier Mihai Tudose, actual europarlamentar din partea PSD, a vorbit despre resursele de gaze din România și despre stadiul programului aflat în derulare pentru extindere a rețelelor de gaz natural.
Alina Costache
17 oct. 2024, 15:11
Mihai Tudose promite că România va fi gazeificată masiv în următorii cinci ani: „Avem gaze și o să avem gaze”

Mihai Tudose, europarlamentar PSD și apropiat al lui Marcel Ciolacu, a vorbit despre extinderea rețelei de gaze din România, într-un interviu pentru Fanatik. Politicianul a explicat că în aproximativ cinci ani, programul național care se află în acest moment în desfășurare va putea fi finalizat, astfel încât să se înființeze mult mai multe rețele de gaz natural și să se extindă cele deja existente.

Mihai Tudose spune că a început procesul de gazeificare

Fostul premier a fost întrebat de jurnalistul Fanatik despre posibilitatea de a face demersuri pe lângă viitorul președinte pentru gazeificarea României, iar politicianul a dezvăluit că acest proces este deja în plină desfășurare de peste un an de zile.

„Aici o să vă spun un secret, dacă vreți, sau o veste bună și un mic secret. Acest proces este început. Extinderea și înființarea de rețele de gaz. Nu suntem neapărat în consonanță cu Uniunea Europeană, care spune să renunțăm la gaz.”, a susținut Mihai Tudose.

Citește și : Marcel Ciolacu a convocat-o la discuții pe Elisabeta Lipă. Premierul intervine în scandalul dintre Eduard Novak și președinta Federației Române de Canotaj

„E o altă discuție, o negociere. Am început să-i convingem cât de cât că fiecare țară are un tip de economie și de civilizație bazată pe resursele și pe zonarea geografică unde nea așezat Dumnezeu. Am alte probleme față de Belgia sau față de Grecia sau Italia”, a precizat fostul premier.

Totuși, europarlamentarul a precizat că în zonele sărace ale țării unii oameni nu își permit să plătească factura la gaz, acesta fiind un motiv important pentru care România nu poate fi gazeificată complet.

“Eu vă dau și exemple negative. Nu contează numai să ai gaze pentru consumul casnic, contează să și-l permită omul să-l plătească. Că dacă i-l duc și e foarte scump.”, a menționat Tudose.

Acesta susține că zonele în care Guvernul face investiții devin pretabile pentru relocare industrială, astfel că economia se dezvoltă.

„Aici se atrag unele pe altele. Când am adus gaze într-o zonă din asta ‘rurală’, în zonă de orașe mici și comunități mici, în momentul în care am cam terminat cu canalizarea, cu apa, vine și gazul, întărim rețeaua de curent, ele devin eligibile pentru relocări industriale. Mici făbricuțe de ceva. Lor le trebuie gaze, le trebuie curent, le trebuie canalizare, apă.

Fostul premier: „Avem și vom avea resursă de gaz să ne punem și în cap”

Mihai Tudose a mai precizat că programul început de peste un an de zile este în desfășurare și că țara noastră are suficiente resurse pentru ducerea la bun sfârșit a acestuia. În plus, timpul estimat de europarlamentar pentru finalizarea lucrărilor este de aproximativ cinci ani.

Citește și : Nicuşor Dan, despre dispariţia sectoarelor: „Este o dezbatere pe care trebuie să o avem. Eu vreau să am mai mulţi bani ca să putem să rezolvăm problemele bucureştenilor”

“Este început. De un an de zile este început acest program. E făcut. Este program național azi când stăm de vorbă. Se întâmplă acest lucru. Nu poți să-l faci pe tot într-o noapte. Eu sper ca în maxim cinci ani să terminăm. (…) Avem gaze și o să avem gaze. Și din off shore din Marea Neagră, și din exploatările la adâncime din on shore. (…) Avem și vom avea resursă de gaz să ne punem și în cap, vorba românului”, a mai precizat fostul șef de Guvern.

DailyBusiness
Ai planuri de Crăciun și Revelion? Iată oficial cum va fi vremea
Spynews
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Bzi.ro
Mario Fresh o înșela pe Alexia Eram? Ce a putut face artistul
Fanatik.ro
Cum să prepari o supă de pui limpede? Trucul cu albușul de ou cunoscut de puține gospodine
Capital.ro
Adevărul despre Elena Udrea. Adrian Alexandrov rupe tăcerea: Puțină lume o cunoaște...
Playtech.ro
Doamne, cât de bine poate să arate Cher la 78 de ani! A ȘOCAT pe toată lumea, e SUPERBĂ
DailyBusiness
Încep plățile pentru români! Sunt în joc 500 de milioane de euro
Adevarul
Cauzele suspendării fondurilor europene pentru România pe înțelesul tuturor. Expert: Gata cu sinecurile din companiile de stat!
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
EXCLUSIV! Primele declarații ale lui Babs, după ce Dorian Popa a fost surprins de paparazzii Spynews.ro cu noua iubită!
Spynews
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Evz.ro
Sistemul medical din România, în alertă. A apărut boala care omoară în 48 de ore
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Legea pensiilor din România a ajuns în Parlamentul European. Cine sunt românii ale căror pensii vor putea fi din nou recalculate
Cancan.ro
Copiii milionarului Adrian Marțian au fost găsiți! Ireal unde se aflau cei 3 frați în tot acest timp
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Doliu în televiziunea din România. Marele actor a părăsit scena. Ne-a făcut pe toți să râdem
StirileBZI
Cine va primi ajutorul de încălzire în 2024: Ce condiții trebuie să îndepliniți
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
Copiii Marțian au fost găsiți! Cei trei au spus adevărul: Am fost la...
substantial.ro
Primele tronsoane din Autostrada Sibiu-Pitești și Drumul Expres Craiova-Pitești se deschid circulației
MediaFlux
SONDAJUL care arată CLAR CÂȘTIGĂTORUL alegerilor PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Pesta ovină ne-a prins iar cu temele nefăcute. Ce lecții învață România după eradicarea virusului care a decimat sute de mii de oi și capre