Mircea Negulescu i-a „paradit” şi pe judecătorii de la Înalta Curte. Înregistrările care-l dau de gol pe „Portocală” AUDIO

Procurorul Mircea Negulescu a mintit judecatorii de la Inalta Curte care solutioneaza dosarul de represiune nedreapta in care a fost trimis in judecata alaturi de fostul sef DNA Ploiesti Lucian Onea. Luju.ro publica dovada care-l incrimineaza pe fostul procuror de la DNA Ploiesti.
Filip Stan
17 oct. 2024, 18:14
Mircea Negulescu i-a

Luju.ro prezintă declaratiile de la ICCJ si inregistrarile de la parchet care demasca modul in care Mircea Negulescu a indus in eroare judecatorii ICCJ-

Dat afara din magistratura pentru ilegalitatile  comise la DNA Ploiesti, fostul procuror a avut tupeul sa minta judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care l-au achitat in dosarul in care a fost trimis in judecat, in care era acuzat de represiune nedreapta, participatie improprie la infractiunea de inducerea in eroare a organelor judiciare si instigare in forma continuata la comiterea, fara vinovatie, sub forma participatiei improprii, a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, iar partenerul sau de paradeli, fostul sef DNA Ploiesti Lucian Onea, de represiune nedreapta, cercetare abuziva si participatie improprie la infractiunea de inducerea in eroare a organelor judiciare.

Practic, una a spus inculpatul Mircea Negulescu in fata Completului de 3 judecatori de la Inalta Curte (in prezent cauza este in pronuntare), alta s-a intamplat in realitate in legatura cu episoadele relatate de acesta la ICCJ. Lumea Justitiei prezinta in editia de astazi o serie de inregistrari audio si declaratii facute de Negulescu la ICCJ care devoaleaza modul in care acesta a indus in eroare judecatorii instantei supreme.

Dovada unei inscenari judiciare,prezentată de Luju.ro

Inregistrarile care arunca in aer declaratiile lui Mircea Negulescu de la ICCJ sunt fragmente dintr-o inregistrare mai ampla, de 40 de minute, realizata in perioada aprilie-mai 2015, la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, de fostul deputat Vlad Cosma, acolo unde activa Negulescu la acea data. Dialogul arata cum procurorul Mircea Negulescu compunea, impreuna cu politistul judiciar Mihai Iuliano Iordache, o declaratie atribuita fostului deputat PSD Vlad Cosma in dosarul privind pretinsa corupere a alegatorilor din Republica Moldova la alegerile prezidentiale din 2014, pentru ca acestia sa voteze cu Victor Ponta. Culmea: de fata este si Vlad Cosma, insa acesta nu are absolut nicio contributie la declaratie, pur si simplu stand si ascultand cum inventeaza Negulescu si Iordache. In plus, Cosma nici macar nu a depus juramantul, asa cum prevede procedura.

Totodata, Vlad Cosma primeste indentitate de martor protejat, fiind pus sa semneze cererea cu mana stanga. Inregistrarea audio (stenograma acesteia poate fi citita la finalul articolului) arata cum Mircea Negulescu pur si simplu inventeaza lucruri si cere ca in declaratie sa se precizeze si ca alegatorii din Republica Moldova au primit bani. In ceea ce priveste suma vehiculata in dosar, ca fiind cheltuita pentru coruperea alegatorilor, aceasta este umflata fara jena de Negulescu la 400.000 de euro.

Nu in ultimul rand, inregistrarea dezvaluie ca procurorul Mircea Negulescu se coordona in permanenta cu seful DNA Ploiesti, Lucian Onea. De altfel, Negulescu il ameninta inca din start pe Vlad Cosma, spunandu-i ca Onea sta cu ochii pe el ca pe butelie, si cerandu-i sa respecte planul pe care il convenisera.

Revenind la minciunile de la Inalta Curte, iata declaratiile lui Mircea Negulescu la ICCJ si inregistrarile care demonteaza afirmatiile acestuia:

I. Declaratie Mircea Negulescu la Inalta Curte, 13 ianuarie 2023:

In prezenta lui Iordache Mihai Iuliano, Vlad Cosma a precizat faptul ca doreste sa formuleze un denunt impotriva lui Sebastian Ghita in legatura cu mituirea alegatorilor din Republica Moldova, cu referire la alegerile prezidentiale, in care candidati erau domnul Iohannis si domnul Ponta”.

Inregistrare:

Mircea Negulescu: Daca tot vreau s-o fac, frate, sa iti profite, ma intelegi??? Nu sa… Eu vreau sa-ti profite tie, ca asta e ideea.

Vlad Cosma: Pai, cate 19 vrei sa am? Ca am… tot aia (n.r – Cosma ii spune ca nu vrea niciun beneficiu).

Mircea Negulescu: Nu e deloc tot aia. Zi-mi la infractiuni (n.r. vorbeste cu Iordache). Tu du-te in continuare si stai acolo (n.r. – vorbeste cu Cosma, si ii spune sa se reaseze pe un scaun)”.

Care este realitatea? In pofida celor declarate de Mircea Negulescu la ICCJ, fisierul audio arata ca Vlad Cosma nu a venit de bunavoie la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, dar si faptul ca acesta nu a solicitat beneficii de nicio natura. Dimpotriva, Vlad Cosma a fost presat de Negulescu si Lucian Onea sa respecte scenariul inventat de cei doi, fiind avertizat ca in caz contrar va primi “dauna totala”, asa cum se va vedea dintr-o alta inregistrare publicata mai jos („Am vorbit astazi cu Lucica. El e pe tine ca pe butelie. Daca a simtit vreo modificare, esti dauna totala”). Practic, avem de-a face cu o amenintare evidenta, din punctul nostru de vedere, si cu o constrangere psihica, Negulescu transmitandu-i lui Cosma ca nici el, nici sora lui (fosta deputata Andreea Cosma) nu mai nu mai au nicio scapare decat daca accepta planul celor doi procurori inculpati.

II. Declaratie Mircea Negulescu la Inalta Curte, 13 ianuarie 2023 (min. 18:38 – ):

Tin minte ca Vlad Cosma mi-a spus ca pe acel inscris erau mentionate si niste sume de bani, treninguri, ceasuri.”

Inregistrare:

 

Politist Mihai Iordache: Ceasurile de unde le-a cumparat? Le-a cumparat de la chinezi de aici.

Mircea Negulescu: Pai da ma, alea sunt d-alea promotionale, ceasurile si tricourile poti sa le dai la prosti. (n.r. – adica la votanti)… Nu conteaza factura, p..a mea, problema este sa fi dat pentru voturi la votanti bani.

Politist Mihai Iordache: Da.

Mircea Negulescu: Ai inteles? Si bani. (n.r. – Negulescu isi aprinde tigara)… Scrie si ‘bani’. (n.r. – Negulescu introduce in mod intentionat in declaratie cuvantul ‘bani’, ca sa se potriveasca cu presupusa infractiune inventata tot de el)

(…)

Mircea Negulescu: Da, ma da’ cum suna aia, in p..a mea, ca nu stiu daca… pe mine ma intereseaza sa apara ca le-a dat si bani la astia, la votanti.

Politist Mihai Iordache: Bine… ce cautati?

(…)

Mircea Negulescu: Dar astia in afara, la foamea aia-n gat (n.r. – se refera la votanti), le-a dat numai tricouri si ceasuri, nu le-a dat faina, malai?

Politist Mihai Iordache: Alimente.

Mircea Negulescu: Alimente, OK, si bani! Aia e”.

Inregistrarea arata ca, in pofida celor declarate de Mircea Negulescu la ICCJ, Vlad Cosma (care a abia a vorbit in timpul intregii discutii de la parchet) nu a precizat absolut nimic in legatura cu bani sau alte produse. Mentiunile facute in denunt sunt gandite de Mircea Negulescu, acesta dictandu-i-le politistului Mihai Iordache. Mai mult, Negulescu inventeaza cuvantul “bani”, acestia neexistand in realitate.

III. Declaratie Mircea Negulescu la Inalta Curte, 13 ianuarie 2023:

L-am intrebat atunci de ce nu merge direct la Directia Nationala Anticoruptie – ST Ploiesti pentru a depune acel denunt.”

Inregistrare:

 

Politist Mihai Iordache (il intreaba pe Mircea Negulescu): Ala pe ce se sesizeaza? (n.r. – cu referire la Onea Lucian)

Mircea Negulescu: P-asta ma, pe secretizat. Ai inteles? Uite, il sun pe Lucica acum… Nu raspunde! Hai sa facem toata procedura, asta inseamna ca dureaza ceva timp, nu?

Vlad Cosma: Nu vrei sa facem dimineata?

Mircea Negulescu: Unde sa fac, frate, maine dimineata? Unde te bag eu pe tine maine dimineata?

Vlad Cosma: La Lucica (n.r. – adica sa dea declaratia direct la Onea Lucian). Ma cert cu asta… (n.r. – cu referire la sora sa, cu care urma sa se intalneasca si cu care s-ar fi certat daca ar fi intarziat).

Mircea Negulescu: Pai, de ce?

Vlad Cosma: Nici nu i-am zis ca-s aici.

Mircea Negulescu: Unde te duci?

Vlad Cosma: Acasa. Cu mama, cu tata…”

Negulescu a mintit din nou cand a spus judecatorilor ca Vlad Cosma a preferat sa dea asa-zisa declaratie la PCA, in loc sa mearga la DNA, la Lucian Onea. Vlad Cosma este cel care i-a spus lui Mircea Negulescu sa il trimita la seful DNA Ploiesti Lucian Onea a doua zi, dupa cum se aude in inregistrarea ambientala. Inca o dovada ca declaratia a fost gandita si initiata de Negulescu, nu de Vlad Cosma, o reprezinta momentul in care, dupa ce il suna pe Onea iar acesta nu ii raspunde, Negulescu se apuca de „procedura” si initiaza „dictarea” cu politistul Iordache.

IV.

 

Declaratie Mircea Negulescu la Inalta Curte, 13 ianuarie 2023:

Am fost de 2-3 ori in sediul Directia Nationala Anticoruptie – ST Ploiesti inainte sa fiu delegat/numit, fiind trecut in registrul de intrari si niciodata eu nu l-am insotit pe Vlad Cosma inainte sa fiu delegat/numit la Directia Nationala Anticoruptie – ST Ploiesti.”

Inregistrare:

Mircea Negulescu: Deci asta e un papagal exotic care vrea si el sa fie… Am vorbit astazi cu Lucica. El e pe tine ca pe butelie. Daca a simtit vreo modificare, esti dauna totala. Da’ tu ai vazut ca am facut discutia de fata cu tine? (n.r. – in sensul ca Onea il urmareste pe Cosma sa vada daca acesta face ceea ce a fost obligat sa faca; Negulescu confirma intalnirea dintre el, Onea si Cosma, vorbind la trecut).

Vlad Cosma: Da, ma, stiu…

Mircea Negulescu: Daca erai pe mana mea, erai OK… Daca erai numai pe mana mea. Da’ pot eu sa raspund aici la 15 mii de…? Eu abia raspund de mine, de ce fac de pe o zi pe alta. Deci, frate, o sa vorbesc cu Lucica, da? Am facut, am creat toate premisele, da? Ca sa fie bine. Despre asta vorbim, nu? Si ai vazut ca m-am zbatut pentru asta. Sau nu?”

Minciuna lui Negulescu spusa in fata judecatorilor ICCJ, cum ca nu a fost niciodata cu Vlad Cosma la Lucian Onea in birou (anterior redactatii denuntului mincinos in cauza) este dovedita de afirmatiile „Ai vazut ca m-am zbatut” si „am facut discutia de fata cu tine”, care pot fi auzite pe inregistrare. Concret, Negulescu confirma ca Vlad Cosma a fost prezent in birou la Lucian Onea si a participat la discutia dintre cei doi. Momentul in care Lucian Onea a decis schema care trebuia urmata de Vlad Cosma.

V. Declaratie Mircea Negulescu la Inalta Curte, 13 ianuarie 2023:

Doresc sa explicitez care era procedura de acordare a statutului de martor amenintat la nivelul PCA Ploiesti, la nivelul anului 2015. Am avut o discutie prealabila ca sa imi dau seama daca era cazul sa acord sau nu statutul de martor amenintat”.

Inregistrare:

Mircea Negulescu: Am scos-o p-aia? Printeaz-o sa o semneze (n.r. – declaratia)… Fa-i d-ala, da-i ce vrei tu (n.r. – sa-i dea lui Cosma identitatea pe care o vrea Iordache)

Politist Mihai Iordache: Pai, ce identitate?! Fac toata procedura, cu domnule procuror, cu…?

Mircea Negulescu: Da, domn’e, normal! Pai, eu cu ce ma duc la el? Nu ma duc cu niste S-uri? Stai putin…

Politist Mihai Iordache: Arnaut Oleg… Cum sa zic? (n.r. – Iordache alege numele de identitate protejata Oleg)

Mircea Negulescu: Vitalie (n.r. – Negulescu corecteaza numele de Oleg si alege numele Vitalie).

Politist Mihai Iordache: Asa, cum il cheama pe ta-su si pe ma-sa?

Mircea Negulescu: Stie p…a.

Politist Mihai Iordache: Vreti sa ii zic eu? Igor (n.r. – Negulescu isi aprinde o tigara).

Vlad Cosma: Eu plec, nu mai stau!

Mircea Negulescu: Pai, stai sa termin procedura. Acum nu iti mai fac decat procedura cu aceeasi identitate de martor, nu-ti mai fac si ailalta cu asa, ca ti-o fac ei dincolo. Deci eu iti fac doar ce inseamna secretizat: denuntul, aia si martorul, atat (n.r. – stie ce o sa faca Onea mai departe cu identitatile). Ai inteles, Mihai?

Politist Mihai Iordache: Ce?

Mircea Negulescu: Deci denuntul…

Politist Mihai Iordache: Eu i-am facut toate: cererea catre procuror, denuntul, ordonanta, martor 1, martor 2 (n.r. – Iordache reductase deja, pana la sosirea lui Cosma in birou, cererea de acordare a identitatii protejate in care se presupunea in mod fals ca lui Cosma ii e frica de Ghita, si a redactat trei declaratii: ‘denuntul’, ‘martor 1’ si ‘martor 2’).

Mircea Negulescu: Martorul 2 nu-l mai face.

Politist Mihai Iordache: Martorul 2 care e?

Mircea Negulescu: Ala la vedere.

Politist Mihai Iordache: Il sterg.

Mircea Negulescu: Il stergi, da-l in p..a mea!

Politist Mihai Iordache: Il trec decat pe Arnaut Vitalie ala, Igor… p..a mea.

Mircea Negulescu: Nu, ma, ii dai martorul cu identitatea lui. Alea secrete le vreau”.

Inregistrarea contrazice in totalitate declaratiile lui Mircea Negulescu facute la instanta suprema, aratand ca el a fost cel care s-a ocupat de acordarea statutului de martor protejat pentru Vlad Cosma, acesta din urma neavand nicio implicare. Ba mai mult, din inregistrare se observa ca Vlad Cosma nu era interesat de aceasta problema, spunand la un moment dat “eu plec, nu mai stau”.

Procurorul Mircea Negulescu este cel care a stabilit alaturi de politistul Mihai Iordache cate identitati protejate va avea acelasi martor (Vlad Cosma) si care vor fi alias-urile, in niciun moment Vlad Cosma nu a solicitat identitate protejata, nu si-a ales numele de martor protejat si nici macar nu a fost legitimat pentru a i se lua datele cu caracter personal (CNP, serie CI etc), totul fiind deja dinainte pregatit si redactat.

Ascultati mai sus intreaga inregistrare din sediul Parchetului Curtii de Apel Ploiesti privind modul in care procurorul Mircea Negulescu fabrica dosarul penal (stenograma discutiei poate fi citita, pe luju.ro, aici):

DailyBusiness
Mii de locuri de muncă disponibile pentru români în toata Europa: Se caută urgent muncitori necalificați!
Spynews
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Bzi.ro
Mario Fresh o înșela pe Alexia Eram? Ce a putut face artistul
Fanatik.ro
Țara care s-a umplut de șerpi mari. Se află în Europa, iar românii o vizitează pentru că e plină de clădiri ce au arhitectură spectaculoasă
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. Nu se mai dă ceasul înapoi? Ora de vară va fi utilizată permanent
Playtech.ro
Doamne, cât de bine poate să arate Cher la 78 de ani! A ȘOCAT pe toată lumea, e SUPERBĂ
DailyBusiness
Ai planuri de Crăciun și Revelion? Iată oficial cum va fi vremea
Adevarul
Șerpi de doi metri lungime au invadat Marea Britanie, trăind în poduri și pereți. De ce comportamentul reptilelor este „neobișnuit”
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
EXCLUSIV! Primele declarații ale lui Babs, după ce Dorian Popa a fost surprins de paparazzii Spynews.ro cu noua iubită!
Spynews
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Evz.ro
Doliu în televiziunea românească. A murit unul dintre cei mai populari prezentatori
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Legea pensiilor din România a ajuns în Parlamentul European. Cine sunt românii ale căror pensii vor putea fi din nou recalculate
Cancan.ro
Copiii milionarului Adrian Marțian au fost găsiți! Ireal unde se aflau cei 3 frați în tot acest timp
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Adevărul despre Elena Udrea. Adrian Alexandrov rupe tăcerea: Puțină lume o cunoaște...
StirileBZI
Cine va primi ajutorul de încălzire în 2024: Ce condiții trebuie să îndepliniți
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
Copiii Marțian au fost găsiți! Cei trei au spus adevărul: Am fost la...
substantial.ro
România conduce în UE la decesele copiilor din cauza bolilor respiratorii
MediaFlux
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Trupe de legendă: Jethro Tull și revoluția folk-ului progresiv