România ireală. Sute de oameni din Gorj, majoritatea pensionari, s-au trezit cu popriri și sechestru pe bunuri, pentru neplata unor facturi la apă!

Sute de oameni din Gorj, majoritatea pensionari, s-au trezit cu popriri și sechestru pe bunuri, pentru neplata unor facturi la apă! Situația este cu atât mai hilară cu cât cei mai mulți dintre ei nici nu aveau contracte semnate cu operatorul serviciului de apă.
Irina Dumitrescu
17 oct. 2024, 19:04
România ireală. Sute de oameni din Gorj, majoritatea pensionari, s-au trezit cu popriri și sechestru pe bunuri, pentru neplata unor facturi la apă!

Totul s-a petrecut în comuna Baia de Fier. Aici, mulți localnici au refuzat să semneze contractele cu Aparegio, administratorul rețelei de apă. Motivele refuzului? Calitatea apei care le vine la robinet și faptul că, în timpul verii, au fost perioade de sistare a acestui serviciu. Din aceleași motive, alții nu au plătit facturile emise de Aparegio, deși aveau contract.

Văzându-se fără bani încasați, operatorul a cerut executarea silită a oamenilor, procedură care s-a și întâmplat.

”Situaţia nu este una foarte bună pentru cetăţeni, în sensul în care operatorul de apă Aparegio a început în 2023, sfârşit, şi 2024 să emită facturi pentru anul 2023, facturi care au ajuns acum să fie executate, în sensul în care oamenii au început să primească popriri pe venituri. Au început să primească popriri pe conturi şi acolo unde nu au fost fonduri în conturi, s-a trecut mai departe la a primi sechestru pe bunuri. Vorbim despre facturi emise fără a avea un contract cu cetăţenii. Vorbim despre facturi care au fost emise fără a avea cunoştinţă de ele cetăţenii şi vorbim de facturi care au început să fie executate prin birouri de executori judecătoreşti, printr-o procedură în care oamenii nu pot să-şi exercite dreptul de opozabilitate asupra acestei executări”, spune Mihai Olaru, membru fondator şi membru al Consiliului Director al Asociaţiei Comunitare Baia de Fier, citat de agerpres.

Citește și Găluște cu prune fără făină. Rețeta dezvăluită de Diana Bart face furori pe Internet: „Le servim calde sau reci”

Mihai Olaru mai susține că mulți dintre cei afectați de executarea silită ar fi primit plicurile cu înștiințări la o zi după popririle pe conturi. Potrivit lui Olaru, vorbim de abuz atât la facturarea fără contract, cât și la poprire făcută anterior înștiințării.

Mai mult, unele facturile ar fi fost emise pe numele unor cetățeni decedați de opt ani, iar în alte cazuri au fost executați silit oameni care nici măcar nu sunt legați la rețeaua locală de apă.

În acest context, oamenii cer anularea executărilor silite, apă potabilă la robinet și furnizare fără restricții.

De cealaltă parte, reprezentanții Aparegio spun că executările silite pot fi anulate doar în instanță, iar apa care ajunge la robinetele consumatorilor este în regulă. ”Doar un număr restrâns de cetăţeni au intrat în legalitate, semnând contracte de furnizare. Utilizatorii au fost informaţi cu privire la obligativitatea încheierii contractelor de furnizare a serviciului de alimentare cu apă prin comunicate de presă transmise în mass-media începând cu luna august 2022, periodic. În aceeaşi perioadă, au fost transmise şi notificări scrise prin serviciile poştale, care au fost refuzate de către utilizatori. Aparegio a emis facturi tuturor utilizatorilor din această localitate, în baza listelor comunicate de UAT Baia de Fier, ce cuprind 1.028 de gospodării cu un număr total de 2.553 persoane”, a precizat operatorul de apă.

Citește și EXCLUSIV Mărturiile celor două victime ale demolării șantierului de la Unirii: „Am văzut la televizor imagini cu mine în fața buldozerului după ce mă lovise. Din cauza adrenalinei, am mai mers câțiva pași că nu simțeam durere. Apoi nu îmi mai amintesc nimic”

DailyBusiness
Ciolacu garantează intrarea sigură a României în Schengen terestru până la finalul lui 2024!
Spynews
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Bzi.ro
Mario Fresh o înșela pe Alexia Eram? Ce a putut face artistul
Fanatik.ro
Zodiile pe care le lovește Cupidon toamna aceasta. Urmează cea mai romantică perioadă pentru ele
Capital.ro
S-a pus limită la bani. Cine depășește 160 de euro trebuie să declare la vamă
Playtech.ro
Doamne, cât de bine poate să arate Cher la 78 de ani! A ȘOCAT pe toată lumea, e SUPERBĂ
DailyBusiness
Românii vor beneficia curând de Autostrada Ford: 80.000 litri de combustibil consumați zilnic pe tronsonul 4!
Adevarul
Șerpi de doi metri lungime au invadat Marea Britanie, trăind în poduri și pereți. De ce comportamentul reptilelor este „neobișnuit”
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
EXCLUSIV! Primele declarații ale lui Babs, după ce Dorian Popa a fost surprins de paparazzii Spynews.ro cu noua iubită!
Spynews
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Evz.ro
Fără plafonări! Asociația marilor magazine - AMRCR - respinge măsurile de tip comunist
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Breaking News | Liderul politic Hamas, Yahya Sinwar, ar fi fost ucis de armata israeliană
Cancan.ro
Copiii milionarului Adrian Marțian au fost găsiți! Ireal unde se aflau cei 3 frați în tot acest timp
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Vestea serii despre Maria Ciobanu. Ionuț Dolănescu a făcut anunțul trist
StirileBZI
Cine va primi ajutorul de încălzire în 2024: Ce condiții trebuie să îndepliniți
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
Copiii Marțian au fost găsiți! Cei trei au spus adevărul: Am fost la...
substantial.ro
Moartea liderului Hamas, Yahya Sinwar, confirmată de Israel: Netanyahu promite continuarea operațiunilor militare
MediaFlux
Se dau 25.000 de LEI PENSIE LUNARĂ pentru români! EXISTĂ o CONDIȚIE
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Trupe de legendă: Jethro Tull și revoluția folk-ului progresiv