Liderul cecen Ramzan Kadîrov, aproape să bată toate recordurile la distincții și titluri primite. A fost decorat inclusiv pentru merite în stomatologie!

Liderul cecen Ramzan Kadîrov este aproape să-l întreacă pe fostul conducător sovietic Leonid Brejnev la capitolul distincții și titluri primite. În majoritatea cazurilor însă, recunoașterea ”meritelor” lui Kadîrov este de-a dreptul hilară. Cel mai sugestiv exemplu - a fost decorat și în domeniul stomatologie!
Irina Dumitrescu
19 oct. 2024, 14:23
Liderul cecen Ramzan Kadîrov, aproape să bată toate recordurile la distincții și titluri primite. A fost decorat inclusiv pentru merite în stomatologie!

Potrivit ediției din Rusia a Cărții Recordurilor, cel mai decorat om din istorie a fost Leonid Brejnev, care primit peste 100 de distincții și titluri. Liderul cecen Ramzan Kadîrov (48 de ani) are însă toate șansele să-l întreacă pe Brejnev, câtă vreme, doar de la începutul invaziei ruse în Ucraina, a primit 54 de distincții diferite.

În palmaresul lui Kadîrov se află rangul de general-colonel, ordinul ”Onoare și demnitate” pentru apărarea drepturilor omului și chiar titlul de academician, deși nu a scris nicio lucrare științifică. Recent, Ministerul Construcțiilor din Rusia i-a mai dat o distincție, aceea de „Constructor de onoare al Rusiei”, în semn de apreciere pentru ”profesionalism, muncă asiduă și loialitate față de profesie”, informează Realitatea Caucazului, citată de libertatea.

Potrivit sursei citate, titlul de „Constructor de onoare al Rusiei” se acordă, de obicei, lucrătorilor cu peste 20 de ani de experiență în domeniu, lucru care nu este valabil în cazul liderului cecen.

Citește și Top 10 alimente care te ajută să slăbești, fără să te infometezi. Au „zero calorii”

Cel mai hilar semn de apreciere a lui Kadîrov poate fi considerată acordarea ordinului ”pentru merite în stomatologie”. Controversat a fost și titlul de academician de onoare al Academiei Ruse de Științe Naturale (RAEN), primit însă doar după ”lungi insistențe” din partea apropiaților, mai notează sursa citată.

Kadîrov a primit și Steaua de Aur ”Onoare și demnitate” cu titlul de ”Apărător emerit al drepturilor omului”, printr-o decizie luată în 2007 de un așa-numit comitet internațional. Oleg Orlov, membru al consiliului centrului pentru drepturile omului ”Memorial”, a criticat atunci acest demers, cu argumentul că liderul cecen și structurile sale și-au legat numele de grave încălcări ale drepturilor omului.

Citește și Theo Rose a dezvăluit secretul relației cu Anghel Damian: „Chestia asta funcționează fără să facem eforturi”

Ramzan Kadîrov deține și titluri de profesor onorific la trei instituții de învățământ: Universitatea Islamică Kunta-Hadji Kișiev, Academia Umanitară Modernă și Universitatea de Stat din Cecenia.

Absurdul acestui lanț de distincții se transmite, din câte se pare, pe linie paternă. Fiul lui Kadîrov, Adam, în vârstă de 16 ani, a intrat în Cartea Recordurilor din Rusia drept ”cel mai tânăr șef al Serviciului de Securitate al liderului unui stat al Federației Ruse”!

DailyBusiness
Vești despre călătoriile cu AVIONUL. Europa se pregătește de o scumpire drastică a biletelor!
Spynews
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Bzi.ro
Partidul AUR nu va participa la alegerile parlamentare. La Giurgiu și Bistrița-Năsăud au fost respinse dosarele candidaților. Urmează Iașul – UPDATE
Fanatik.ro
Ce să nu pui niciodată pe pereții din bucătărie. Îți va da bătăi de cap și vei fi nevoit să faci reparații mai devreme decât ți-ai fi dorit
Capital.ro
Doliu şi durere în Biserica Ortodoxă Română. Patriarhul DANIEL...
Playtech.ro
O familie a găsit o baltă cu apă verde în mijlocul deșertului din Iudeea. Au decis să intre în ea și ce a urmat a...
DailyBusiness
20.000 de morți anual. România, la cheremul indiferenței Guvernului!
Adevarul
Clipe de groază în Turcia. Un resort din Antalya plin cu turiști români a fost cuprins de flăcări
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Soția lui Radu Mazăre, Roxana, a născut! Fostul edil a devenit tată pentru a doua oară
Evz.ro
De ce și-au făcut publică relația Oana Matache și Radu Siffredi
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Ea este Camelia, românca găsită fără suflare lângă o gară din Italia. Ce au descoperit anchetatorii pe corpul femeii
Cancan.ro
Mario Fresh a comis trădarea supremă? Noua iubită e chiar prietena Alexiei Eram?! Cum arată Bianca
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
O celebră bancă a fost închisă. Toate conturile au fost blocate. Cum se vor returna banii
StirileBZI
Această băutură te lasă fără permisul de conducere! Provoacă un rezultat fals pozitiv la DrugTest
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere
substantial.ro
Marea Britanie sub presiune să dezvăluie costurile reale ale Brexit-ului
MediaFlux
Se schimbă ORA în ROMÂNIA! Anunțul MOMENTULUI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Depresia nu mai este boala secolului. Care e afecțiunea ce lovește tot mai puternic