PSD propune încă o întrebare pentru referendumul lui Nicușor Dan: ”Sunteţi de acord ca Primăria Bucureşti să finanţeze şi să implementeze un program de educaţie pentru sănătate şi prevenire a consumului de droguri în toate şcolile din Bucureşti?”

Partidul Social Democrat (PSD) propune încă o întrebare pentru referendumul local inițiat de Nicușor Dan. Întrebare este: ”Sunteţi de acord ca Primăria Bucureşti să finanţeze şi să implementeze un program de educaţie pentru sănătate şi prevenire a consumului de droguri în toate şcolile din Bucureşti?”.
Irina Dumitrescu
18 oct. 2024, 16:27
PSD propune încă o întrebare pentru referendumul lui Nicușor Dan: ”Sunteţi de acord ca Primăria Bucureşti să finanţeze şi să implementeze un program de educaţie pentru sănătate şi prevenire a consumului de droguri în toate şcolile din Bucureşti?”

Reprezentanții PSD în Consiliul General al Municpiului București (PSD) au depus, vineri, un proiect de hotărâre privind adăugarea unei întrebări extrem de importante la referendumul inițiat de primarul general Nicușor Dan. Întrebarea este: ”Sunteţi de acord ca Primăria Bucureşti să finanţeze şi să implementeze un program de educaţie pentru sănătate şi prevenire a consumului de droguri în toate şcolile din Bucureşti?”, potrivit unui comunicat remis de PSD.

Subiectul consumului de droguri în Capitală, potrivit social-democraților, este unul esenţial şi trebuie abordat mult mai aplicat de către autorităţile locale, cele care ştiu ce se întâmplă în comunităţi. Magnitudinea fenomenului este alarmantă, subliniază PSD. ”Unul din trei copii care învaţă în Bucureşti spune că, în şcoala lui, consumul de droguri e o problemă. Vârsta consumatorilor a ajuns până la 10-11 ani, potrivit Ministerului de Interne. Anul trecut, la Spitalul de Psihiatrie Alexandru Obregia au fost internaţi peste 400 de copii şi tineri cu vârsta până în 25 de ani. În primele 3 luni din 2024, au primit îngrijiri medicale alţi peste 100 de copii şi tineri cu aceeaşi vârstă. Aceştia sunt doar cei care ajung pe mâna medicilor în urma consumului de substanţe interzise. Însă, există semnale suficiente că sunt mulţi elevi care consumă droguri şi nimeni nu are cunoştinţă”, se arată în comunicatul PSD.

PSD mai precizează că este nevoie de implicarea autorităţilor locale, în special a municipalității bucureștene, dar şi de investiţii serioase pentru a preveni consumul de droguri în rândul tinerilor şi pentru a informa elevii cu privire la efectele substanţelor interzise.

Citește și Marcel Ciolacu le promite românilor că anul acesta România intră în Schengen: ”Vă spun cu o certitudine de 99,9%”

”Organizaţia PSD Bucureşti consideră că sănătatea copiilor, a tinerilor şi a tuturor familiilor din Capitală este esenţială pentru generaţiile viitoare”, se mai arată în același comunicat.

Potrivit liderului PSD Marcel Ciolacu, consilierii generali social-democrați vor vota în favoarea referendumului propus de Nicușor Dan pentru București, fiindcă „orice exercițiu democratic este binevenit”.

Premierul a venit și cu o idee de întrebare pentru Nicușor Dan, în contextul referendumului. El a sugerat că întrebarea primarului general putea fi formulată mai simplu. „Orice temă adusă este un exercițiu democratic. Nu trebuie să fiu eu sau nu de acord cu acea temă. Părerea mea e că ar fi putut întreba mai simplu: Desființăm primăriile de sector sau nu le desființăm? Și atunci, toată lumea înțelegea mult mai bine acest demers”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebările propuse de Nicușor Dan pentru referendum

Nicușor Dan ar vrea ca primarul general să aibă mai multă putere atât asupra impozitelor plătite de către bucureșteni, dar și asupra autorizațiilor de construcție din Capitală. Iată întrebările primarului:

  • Sunteți de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector a impozitelor pe venit și a taxelor și impozitelor locale colectate de la bucureșteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului București?
  • Sunteți de acord ca Primarul General al Municipiului București să emită Autorizațiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al orașului?

Citește și Lista completă a medicamentelor cu care pici la DrugTest. Ce trebuie să facă şoferii ca să nu rămână fără permis

DailyBusiness
România îmbrățișează viitorul verde. Prima fabrică de panouri fotovoltaice începe să prindă viață!
Spynews
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Bzi.ro
Partidul AUR nu va participa la alegerile parlamentare. La Giurgiu și Bistrița-Năsăud au fost respinse dosarele candidaților. Urmează Iașul – UPDATE
Fanatik.ro
Localitatea cu cele mai ieftine chirii și condiții de top. Chiriașii din acest cartier plătesc sub 1 euro pe an să trăiască în case frumoase, într-o zonă liniștită
Capital.ro
Vladimir Putin a renunțat, e definitiv! Decizia ISTORICĂ a Rusiei. Toată planeta aştepta anunțul
Playtech.ro
ÎPS Teodosie către românii care țin post: ”Nu vă luaţi după medic în cele...
DailyBusiness
Prețul petrolului va exploda. JPMorgan avertizează despre tensiunile din Orientul Mijlociu și Rusia!
Adevarul
Persoanele care au slăbit 10 kilograme într-o lună dezvăluie cele mai bune ponturi. „Vreau să împărtășesc exact ce am făcut”
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Soția lui Radu Mazăre, Roxana, a născut! Fostul edil a devenit tată pentru a doua oară
Evz.ro
Sfaturi înainte de-a ține post. Aceste alimente trebuie consumate neapărat
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Ce salariu are o româncă, șofer de autobuz în Londra: „Știam că am nevoie de un loc de muncă bine plătit”. Tânăra a dezvăluit cum face față unei meserii “rezervată bărbaților”
Cancan.ro
Iulia Vântur, EVACUATĂ în grabă cu SECURITATE! Prețul pus pe capul lui Salman Khan de cel mai mare interlop din India!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Îți golește contul de toți banii. Avertisment ANAF pentru românii care au de dat bani la stat
StirileBZI
Acești elevi vor primi câte 600 de lei! Banii vin de la primărie
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere
substantial.ro
Națiunile Unite solicită încetarea ocupației teritoriilor palestiniene de către Israel
MediaFlux
AMENZI de 3.000 de lei pentru cei care STAU LA BLOC. ACUM e total INTERZIS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum câștigă bani WhatsApp? O privire detaliată asupra modelului de afaceri