Cum alegem cea mai avantajoasă variantă de RCA. Un expert dezvăluie ce trebuie făcut

Pentru a încheia asigurarea auto obligatorie (RCA), șoferii au la dispoziție mai multe metode de comparare a ofertelor și alegere a celei mai avantajoase. Iată ce ne învață un expert, broker de asigurări.
Irina Dumitrescu
18 oct. 2024, 18:17
Cum alegem cea mai avantajoasă variantă de RCA. Un expert dezvăluie ce trebuie făcut

Pentru a compara ofertele de RCA și a alege varianta cea mai bună, o soluție este utilizarea platformelor online de comparare a prețurilor. Acestea afișează rapid prețurile polițelor RCA oferite de diverse companii de asigurări, în funcție de datele introduse despre vehicul și asigurat. Totuși, trebuie reținut că unele companii nu oferă prețuri în weekend sau pentru polițele cu durată mai scurtă, spune Andrei Postelnicu, partener Destine Broker de Asigurare-Reasigurare, citat de ziaruldeiasi.

Postelnicu subliniază că nu trebuie comparate doar prețurile din diferite oferte de RCA, ci și ce este inclus în fiecare ofertă. ”Dacă se optează pentru colaborarea cu un broker de asigurare, online si offline, acesta va culege informațiile de care are nevoie pentru oferta RCA și va reveni cu oferta personalizată, având acces la toate platformele asigurătorilor. Ce mai trebuie menționat este faptul că trebuie să se facă o analiză a acoperirilor incluse. Totodată, nu se compară doar prețul, ci și ce este inclus în fiecare ofertă. Trebuie să se verifice limitele de despăgubire, excluderile și orice clauze suplimentare”, explică brokerul în asigurări.

Citește și Ce nu ai voie să faci la bloc fără acordul vecinilor. Scrie negru pe alb în lege că ai nevoie de autorizație

Potrivit aceluiași expert în domeniu, trebuie luate în considerare și eventualele reduceri oferite de firmele de asigurări, cum ar fi cele pentru șoferii fără daune sau pentru cei care optează pentru polițe pe termen lung. Și încă un sfat, la fel de important: ”Să se citească  recenziile și evaluările despre companiile de asigurări. O companie cu o bună reputație în ceea ce privește plata daunelor și suportul clienți poate fi mai valoroasă decât una cu prețuri mai mici. Apoi, persoana trebuie să se informeze de la brokerul de asigurare despre cât de repede răspund companiile la cererile de despăgubire. Este un aspect important, mai ales în caz de accident”, mai spune Andrei Postelnicu.

Citește și Atenție, a apărut o nouă metodă de înșelătorie! Escrocii le cer bani victimelor, în numele ANAF, pentru evitarea ”executării silite”

Pe de altă parte, brokerul de asigurări subliniază că la alegerea unei asigurări, este esențial să se citească cu atenție termenii și condițiile, pentru a înțelege ce acoperă și în ce situații nu oferă protecție. În plus, pe lângă prima anuală, trebuie să luate în considerare și alte cheltuieli, cum ar fi franșiza (suma plătită din propriul buzunar în caz de daună) și eventualele costuri de reparații sau întreținere.

În privința prețurilor, trebuie spus că șoferii români se plâng în continuare de nivelul acestora, deși există plafonare pentru aceste polițe obligatorii. Dacă anul trecut media prețurilor era de 1.500 de lei, anul acesta prețul ajunge să fie și cu 40 la sută mai mare.

DailyBusiness
România îmbrățișează viitorul verde. Prima fabrică de panouri fotovoltaice începe să prindă viață!
Spynews
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Bzi.ro
Partidul AUR nu va participa la alegerile parlamentare. La Giurgiu și Bistrița-Năsăud au fost respinse dosarele candidaților. Urmează Iașul – UPDATE
Fanatik.ro
Ce trebuie să faci în grădină la sfârșitul lunii octombrie. Numai așa vei avea cele mai frumoase flori la primăvară
Capital.ro
Schimbare în Codul Rutier. Valabilitatea permisului auto va fi doar de 5 ani
Playtech.ro
ÎPS Teodosie către românii care țin post: ”Nu vă luaţi după medic în cele...
DailyBusiness
Prețul petrolului va exploda. JPMorgan avertizează despre tensiunile din Orientul Mijlociu și Rusia!
Adevarul
Persoanele care au slăbit 10 kilograme într-o lună dezvăluie cele mai bune ponturi. „Vreau să împărtășesc exact ce am făcut”
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Soția lui Radu Mazăre, Roxana, a născut! Fostul edil a devenit tată pentru a doua oară
Evz.ro
Acești români scapă de o plată. Actele pe care le vor face gratis
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Ce salariu are o româncă, șofer de autobuz în Londra: „Știam că am nevoie de un loc de muncă bine plătit”. Tânăra a dezvăluit cum face față unei meserii “rezervată bărbaților”
Cancan.ro
Iulia Vântur, EVACUATĂ în grabă cu SECURITATE! Prețul pus pe capul lui Salman Khan de cel mai mare interlop din India!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Vladimir Putin a renunțat, e definitiv! Decizia ISTORICĂ a Rusiei. Toată planeta aştepta anunțul
StirileBZI
Acești elevi vor primi câte 600 de lei! Banii vin de la primărie
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere
substantial.ro
Adrian Câciu critică măsurile economice ale premierilor Boc și Cîțu
MediaFlux
Putin amenință cu ARMA NUCLEARĂ! L-a SCOS DIN MINȚI planul lui Zelenski
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum câștigă bani WhatsApp? O privire detaliată asupra modelului de afaceri