Cea mai mare pictură murală din București, realizată de Fabio, un artist brazilian GALERIE FOTO

Outline Streetart Festival marchează prima colaborare internațională. Fábio Gomes Trindade, muralistul brazilian care a cucerit internetul și străzile din întreaga lume, a ajuns în România.
Alina Costache
18 oct. 2024, 19:22
Cea mai mare pictură murală din București, realizată de Fabio, un artist brazilian GALERIE FOTO

Recunoscut pentru stilul său unic, Fábio aduce în prim-plan frumusețea diversității culturale. 350 mp din inima Bucureștiului vor fi pictați de artist în cadru festivalului. Ediția a patra aduce o colaborare inedită între Asociația EDIT, Ambasada Braziliei, Primăria Sectorului 4 și Federația Română de Fotbal.

Fábio Gomes Trindade, renumit pentru picturile sale virale – inclusiv unele distribuite de Will Smith, Rihanna, Tina Knowles sau Viola Davis – se află la prima sa lucrare în România, dar și în Europa, după ce a adus culoare în Brazilia și Arabia Saudită. Inspirat de natură și lupta pentru egalitate rasială, Fábio promite să aducă o nouă dimensiune artei stradale bucureștene.
Cu peste 600 de murale la activ, Fábio este un exemplu de perseverență și creativitate. El încurajează tinerii artiști să își urmeze visele, indiferent de obstacole, povestea sa fiind o adevărată sursă de inspirație.

Citeşte şi

Biggest global fashion influencer Leonni Hanne jumped from Victoria Secret Show in NY to Nissa Runaway SS25

”Sunt onorat să fiu invitat în cadrul Outline Festival și să am ocazia să realizez cea mai mare pictură murală a mea de până acum. E pentru prima oară când pictez în Europa și în România și sunt impresionat de București, de căldura oamenilor de aici și de cât de multe murale pictate am vâzut în prima mea săptămână aici.” declară Fabio.

”Outline Streetart Festival și-a propus de la început să devină un festival internațional care să pună Bucureștiul pe harta streetart-ului global. După ce am adus cei mai importanți artiști români care au înfrumusețat zeci de locații din oraș, anul acesta marcăm prima colaborare internațională, care cu siguranță va deschide drumul altor colaborări viitoare și va atrage atenția publicului mondial. Într-o perioadă de dezbinare generală, Outline Festival încurajează parteneriatul și colaborarea, schimbul de experiență și cel cultural” declară Liviu Zorilă, Președinte Asociația EDIT și fondatorul Outline Streetart Festival.

Outline Streetart Festival, organizat de Asociația EDIT, a debutat în 2018 și a devenit un reper al artei stradale românești, transformând peste 50 de locații și acoperind 25.000 mp cu murale spectaculoase. Cu parteneriate ce aduc împreună artiști români și internaționali, festivalul continuă să ofere platforme legale și spații mari pentru exprimare artistică liberă.

Biserici speciale din București care te vindecă de infertilitate, te scapă de boală sau blestem și te ajută să îți găsești sufletul pereche

Outline Festival Special Project din 2024 promite să fie o experiență artistică memorabilă, iar echipa este entuziasmată de deschiderea către colaborări internaționale, care contribuie la transformarea spațiului urban din București.
Despre Outline Streetart Festival:

OUTLINE a transformat Bucureștiul într-o veritabilă pânză de artă urbană. De la murale imense pe blocuri și poduri, la colaborări cu artiști din toată lumea, festivalul susține exprimarea artistică și transformarea spațiului public.

Urmăriți contul de Instagram pentru a fi la curent cu evoluția lucrării:
https://www.instagram.com/outlinestreetart/
https://www.instagram.com/fabiogomestrindade/

DailyBusiness
20.000 de morți anual. România, la cheremul indiferenței Guvernului!
Spynews
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Bzi.ro
Partidul AUR nu va participa la alegerile parlamentare. La Giurgiu și Bistrița-Năsăud au fost respinse dosarele candidaților. Urmează Iașul – UPDATE
Fanatik.ro
Drumul din România considerat o autostradă din antichitate. I se mai spune și Calea lui Traian, s-a mers pe ea de peste 1500 de ani, este străbătută și azi
Capital.ro
Schimbare în Codul Rutier. Valabilitatea permisului auto va fi doar de 5 ani
Playtech.ro
O familie a găsit o baltă cu apă verde în mijlocul deșertului din Iudeea. Au decis să intre în ea și ce a urmat a...
DailyBusiness
România îmbrățișează viitorul verde. Prima fabrică de panouri fotovoltaice începe să prindă viață!
Adevarul
Persoanele care au slăbit 10 kilograme într-o lună dezvăluie cele mai bune ponturi. „Vreau să împărtășesc exact ce am făcut”
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Soția lui Radu Mazăre, Roxana, a născut! Fostul edil a devenit tată pentru a doua oară
Evz.ro
Scandal uriaș în lumea divelor. Ilinca Vandici și Lora, vorbe usturătoare
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Ce salariu are o româncă, șofer de autobuz în Londra: „Știam că am nevoie de un loc de muncă bine plătit”. Tânăra a dezvăluit cum face față unei meserii “rezervată bărbaților”
Cancan.ro
Iulia Vântur, EVACUATĂ în grabă cu SECURITATE! Prețul pus pe capul lui Salman Khan de cel mai mare interlop din India!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Vladimir Putin a renunțat, e definitiv! Decizia ISTORICĂ a Rusiei. Toată planeta aştepta anunțul
StirileBZI
Acești elevi vor primi câte 600 de lei! Banii vin de la primărie
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere
substantial.ro
Zelenski discută posibile exporturi de arme exclusiv către aliați
MediaFlux
Putin amenință cu ARMA NUCLEARĂ! L-a SCOS DIN MINȚI planul lui Zelenski
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum câștigă bani WhatsApp? O privire detaliată asupra modelului de afaceri