Temperatura ideală la care se sterilizează borcanele pentru murături și zacuscă. Regula pe care trebuie să o respecte toți gospodarii

Care este temperatura perfectă pentru sterilizarea borcanelor folosite pentru conservele de iarnă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgă toți gospodarii.
Filip Stan
20 oct. 2024, 08:47
Temperatura ideală la care se sterilizează borcanele pentru murături și zacuscă. Regula pe care trebuie să o respecte toți gospodarii
Temperatura la care se sterilizează borcanele în cuptor

În acest articol vom afla care este temperatura perfectă la care se steriliează borcanele. Toți oamenii gospodari trebuie să țină cont de această regulă, dacă nu vor să aibă parte de surprize neplăcute atunci când deschid un borcan cu murături sau dulceață.

Nu mai e toamnă doar în calendar, ci și în termometre, așa că românii de peste tot au început pregătirea murăturilor, a dulcețurilor și a zacuștii pentru iarnă.

Toate aceste conoserve delicioase îți vor găsi locul pe rafturile din cămară, dar pentru a rezista toată iarna sau chiar mai mult este important modul înm care acestea sunt depozitate.

Așadar, sterilizarea borcanelor este un pas esențial care trebuie făcut fără pic de greșeală. Înainte de sterilizare, borcanele trebuie spălate foarte bine cu apă caldă și detergent de vase. Înainte de a pune orice bunătăți în ele, fie că vorbim de dulceață, zacuscă sau murături, borcanele trebuie să fie uscate foarte bine.

Citește și: Top trei ceaiuri eficiente care combat stresul. Ce conțin și cum ne ajută

Și capacele au nevoie de o atenție deosebită. Acestea ar trebui să fie metalice și neapărat noi. Dacă sunt vechi și au semne de rugină, ar fi bine să le arunci la gunoi.

Temperatura la care se steriliează borcanele

De cele mai multe ori, borcanele sunt sterilizate la cuptorul clasic. În acest caz, se recomandă să fie preîncălzit la 140 de grade Celsius, iar pe măsură ce temperatura crește, te poți ocupa de igienizarea borcanelor.

Borcanele spălate bine se așază pe o tavă, cu o hârtie de copt sub ele. Borcanele trebuie să stea la cuptor timp de 20 de minute, în timp ce capacele sunt puse la fiert tot pentru 20 de minute.

Persoanele care aleg să sterilizeze borcanele cu ajutorul cuptorului electric trebuie să știe că acesta oferă o sterilizare mai eficientă. În acest caz, sterlizarea se face la 120 de grade Celsius. Borcanele trebuie să stea cu gura în sus în cuptor pentru 20 – 30 de minute.

Una dintre cele mai eficiente și rapide metode de sterilizare a borcanelor este cea în cuptorul cu microunde. Se selectează cel mai puternic program și se lasă în cuptor pentru 2 – 3 minute.

Citește și: Rețetă salam de biscuiți. De ce ingrediente ai nevoie pentru prepararea unui desert diferit de cel clasic

Borcanele pot fi sterilizate și în mașina de spălat vase. Pentru a fi sterilizate perfect, este suficient ca acestea să treacă printr-un ciclu de spălare complet, cu temperatura setată la 70 de grade.

Totodată, multe persoane optează pentru sterilizarea borcanelor în oală. În acest caz, este suficient ca borcanele să fiarbă în apă clocotită timp de 10 – 15 minute.

DailyBusiness
Vești despre călătoriile cu AVIONUL. Europa se pregătește de o scumpire drastică a biletelor!
Spynews
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Bzi.ro
Partidul AUR nu va participa la alegerile parlamentare. La Giurgiu și Bistrița-Năsăud au fost respinse dosarele candidaților. Urmează Iașul – UPDATE
Fanatik.ro
Comuna din România apărată cu armament de ultimă generație, păzită de soldați bine antrenați. Cei care vor să lucreze aici trebuie să îndeplinească anumite condiții, se caută profesioniști
Capital.ro
Cresc pensiile garantat pe 1 ianuarie. Se știe procentul. Ministrul Muncii, anunț făcut la TV
Playtech.ro
Mmmbună, o mai ții minte pe Gina Felea? Cum arată vedeta la 40 de ani! Nu o recunoști
DailyBusiness
20.000 de morți anual. România, la cheremul indiferenței Guvernului!
Adevarul
Ambasadorul Rusiei la Londra acuză Marea Britanie că duce un război de la distanță în Ucraina: „Ucide soldați și civili ruși”
wowbiz.ro
Iancu Sterp și Denisa Coțolan au devenit soț și soție! Primele imagini de la cununia civilă
Spynews
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Soția lui Radu Mazăre, Roxana, a născut! Fostul edil a devenit tată pentru a doua oară
Evz.ro
Săndel Bălan, declarații despre spectacolul Andreei Bălan
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Panică pe Aeroportul Otopeni! Un avion care transporta 228 de pasageri a aterizat de urgență
Cancan.ro
Marele absent de la nunta lui Iancu Sterp. De ce a lipsit Culiță Sterp de la nunta fratelui său
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Ordin UE pentru toate ţările. România n-are niciun cuvânt de spus: E o provocare
StirileBZI
Salariul minim brut va fi majorat de la 1 ianuarie 2025! Patronatele se opun, sindicatele cer mai mult
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere
substantial.ro
Incendiu la un panou electric în comuna Feleacu din județul Cluj
MediaFlux
DECIZIA FINALĂ privind medicamentul utilizat de TOȚI ROMÂNII
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Legende din piaţa financiară: Culoarea cravatei şefului Federal Reserve şi dobânzile dolarului