Doliu în Biserica Ortodoxă Română. Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe: „Un slujitor harnic al Sfântului Altar, un părinte duhovnicesc”

Doliu în Biserica Ortodoxă Română. A murit preotul Emilian Stănescu, unul dintre consilierii Patriarhului Daniel, care avea 72 de ani.
Alina Costache
20 oct. 2024, 10:10
Doliu în Biserica Ortodoxă Română. Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe: „Un slujitor harnic al Sfântului Altar, un părinte duhovnicesc”
Este doliu în Biserica Ortodoxă Română

Este doliu în Biserica Ortodoxă Română. Miercu, 16 octombrie, părintele Emilian Stănescu a murit la vârsta de 72 de ani. Preotul a avut o activitate pastoral-misionară bogată, iar în ultimii ani a fost consilier patriarhal.

De-a lungul anilor, părintele a ocupat mai multe funcții în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, printre care se numără cea de secretar de Protoierie, protoiereu al Protopopiatului Câmpulung Muscel și consilier patriarhal.

Citește și: Delia Budeanu, una dintre cele mai apreciate prezentatoare TV din România, a murit la 78 de ani

Părintele a ocupat funcția de consilier patriarhal în perioada 1999 – 2008, pe parcursul activității sale sfătuindu-i pe Patriarhul Teoctist Arăpașu și pe Patriarhul Daniel. Vestea morții marelui duhovnic l-a întristat pe conducătorul BOR.

Sâmbătă, în ziua în care părintele Emilian Stănescu a fost condus pe ultimul drum, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe emoționant. El a precizat că regretatul duhovnic va rămâne în memoria celor care l-au cunoscut drept un slujitor harnic.

„Părintele Emilian Stănescu rămâne în memoria tuturor celor care l-au cunoscut ca un slujitor harnic al Sfântului Altar, un părinte duhovnicesc, blând şi înţelept pentru păstoriţii săi”, a transmis Patriarhul Daniel în mesajul său de condoleanțe, potrivit Basilica.ro.

Părintele Emilian Stănescu s-a născut pe data de 12 ianuarie 1952, în comuna Berevoești, județul Argeș, iar între anii 1968-1973 a urmat cursurile Seminarului Teologic din București. Ulterior, a studiat la Institutul Teologic de grad universitar din București până în anul 1977.

Citește și: A murit proprietara terenului retrocedat din parcul IOR. Procesul cu administrațiile din București a fost suspendat până la găsirea moștenitorilor proprietății

Între timp, duhovnicul s-a căsătorit cu soția sa, Doinița, care i-a dăruit doi băieți. La scurt timp după căsătorie, a fost hirotonit diacon. În anul 1975, părintele Emilian Stănescu a devenit preot la Parohia Bughea de Jos, după care a continuat să slujească în parohiile Negru Vodă, Schei și Dorobanți.

La Negru Vodă, preotul a realizat lucrări de consolidare, dar a organizat primul depozit de carte veche românească din țara noastră. În ceea ce privește parohia Dorobanți din București, părintele a reușit să atragă mulți credincioși în cei 23 de ani de slujire.

DailyBusiness
Vești despre călătoriile cu AVIONUL. Europa se pregătește de o scumpire drastică a biletelor!
Spynews
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Bzi.ro
Partidul AUR nu va participa la alegerile parlamentare. La Giurgiu și Bistrița-Năsăud au fost respinse dosarele candidaților. Urmează Iașul – UPDATE
Fanatik.ro
Comuna din România apărată cu armament de ultimă generație, păzită de soldați bine antrenați. Cei care vor să lucreze aici trebuie să îndeplinească anumite condiții, se caută profesioniști
Capital.ro
Cresc pensiile garantat pe 1 ianuarie. Se știe procentul. Ministrul Muncii, anunț făcut la TV
Playtech.ro
Mmmbună, o mai ții minte pe Gina Felea? Cum arată vedeta la 40 de ani! Nu o recunoști
DailyBusiness
20.000 de morți anual. România, la cheremul indiferenței Guvernului!
Adevarul
Ambasadorul Rusiei la Londra acuză Marea Britanie că duce un război de la distanță în Ucraina: „Ucide soldați și civili ruși”
wowbiz.ro
Iancu Sterp și Denisa Coțolan au devenit soț și soție! Primele imagini de la cununia civilă
Spynews
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Soția lui Radu Mazăre, Roxana, a născut! Fostul edil a devenit tată pentru a doua oară
Evz.ro
Săndel Bălan, declarații despre spectacolul Andreei Bălan
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Panică pe Aeroportul Otopeni! Un avion care transporta 228 de pasageri a aterizat de urgență
Cancan.ro
Marele absent de la nunta lui Iancu Sterp. De ce a lipsit Culiță Sterp de la nunta fratelui său
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Ordin UE pentru toate ţările. România n-are niciun cuvânt de spus: E o provocare
StirileBZI
Salariul minim brut va fi majorat de la 1 ianuarie 2025! Patronatele se opun, sindicatele cer mai mult
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere
substantial.ro
Incendiu la un panou electric în comuna Feleacu din județul Cluj
MediaFlux
DECIZIA FINALĂ privind medicamentul utilizat de TOȚI ROMÂNII
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Legende din piaţa financiară: Culoarea cravatei şefului Federal Reserve şi dobânzile dolarului