Rusia a lansat mai multe valuri de drone către Kiev pentru a doua noapte consecutiv, avariind clădiri rezidenţiale şi rănind cel puţin un civil, au declarat luni dimineaţă oficiali ucraineni, potrivit Reuters.
„Altă noapte, alte îngrijorări”, a transmis Serhiy Popko, şeful administraţiei militare de la Kiev, pe aplicaţia de mesagerie Telegram. „Inamicul nu reduce intensitatea atacurilor aeriene asupra Ucrainei şi Kievului”.
Aproximativ 10 drone care au vizat oraşul în mai multe valuri şi din direcţii diferite au fost distruse, a declarat Popko. Deşi niciuna dintre drone nu şi-a atins ţinta, resturile căzute au rănit uşor cel puţin un om, a adăugat el.
Ucrainenii au doborât un avion de luptă rusesc Su-34 şi 31 de drone Shahed
Resturi au căzut în trei dintre cartierele principale ale Kievului, provocând unele daune acoperişurilor şi faţadelor mai multor clădiri rezidenţiale şi cablurilor electrice, a precizat primarul Vitali Klitschko pe Telegram.
Alertele de raid aerian la Kiev au durat mai mult de cinci ore înainte ca forţele aeriene să declare cerul senin în jurul orei 02:15 GMT. Atacul a urmat loviturilor Rusiei asupra Kievului şi a altor oraşe duminică, soldate cu rănirea a 17 persoane într-un oraş din centrul Ucrainei.
În Harkov, o regiune din estul Ucrainei care se învecinează cu Rusia, cel puţin 12 persoane au fost rănite în cursul nopţii după ce Rusia a lansat bombe aeriene ghidate care au vizat regiunea, a declarat poliţia naţională ucraineană pe Telegram. Mai multe clădiri rezidenţiale au fost avariate.
Bombardamente ruseşti foarte aproape de România. Morţi şi infrastructură avariată la Odesa
Ministerul Apărării din România a anunţa că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o ţintă aeriană de mici dimensiuni într-o zonă în largul Mării Negre, la aproximativ 45 km est de localitatea Sfântu Gheorghe. Patru aeronave militare au fost ridicate de la sol, iar semnalul radar a arătat traversarea frontierei terestre a României în jurul orei 4.00, în zona Gura Portiţei. Aeronavele de luptă nu au avut contact vizual cu ţinta în niciun punct, semnalul radar fiind pierdut la sud de localitatea Cogealac, în jurul orei 4.30.
Sursa citată a precizat că, pentru monitorizarea situaţiei, au fost decolate succesiv două aeronave F-18 ale Forţelor Aeriene Spaniole, de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, respectiv două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române, de pe Baza 86 Aeriană Borcea.