Viziunea PMI despre un viitor în care țigările aparțin trecutului

Forumul Technovation de anul acesta, desfășurat la The Cube din Neuchâtel (centrul PMI pentru Cercetare și Dezvoltare), Elveția, a prezentat angajamentul companiei Philip Morris International (PMI) de a construi un viitor fără fum. Evenimentul, derulat pe tema „30 de ani de inovație, 10 ani de progres”, a marcat celebrarea a 10 ani de la lansarea produsului inovativ fără fum dezvoltat de PMI și a evidențiat ultimele tehnologii din domeniul produselor fără fum și progresele înregistrate în reglementarea lor la nivel global.
Alina Costache
23 oct. 2024, 10:40
Viziunea PMI despre un viitor în care țigările aparțin trecutului
Jacek Olczak, Chief Executive Officer, PMI, a susținut un discurs în care a reiterat misiunea companiei de a înlocui țigările cu produse fără fum, bazate pe știință. Prin viziunea sa îndrăzneață, compania intenționează să îi ajute pe cei 1,1 miliarde de fumători din lume să treacă la alternative mai puțin nocive, cu condiția ca guvernele din întreaga lume să implementeze reglementările necesare pentru informarea corectă a fumătorilor și accesul acestora la produsele alternative. Olczak a subliniat: „Dacă vrem să vedem o schimbare reală, țările trebuie să oprească vânzarea țigărilor, în timp ce permit alternativele care oferă reducerea riscurilor.”

 

Un deceniu de inovație

Jacek Olczak a evidențiat progresele realizate în domeniul cercetării științifice ale PMI din ultimul deceniu și a pus accent pe IQOS, produsul care încălzește tutunul și nu îl arde. De la lansarea sa, IQOS a revoluționat piața produselor din tutun și nicotină la nivel global, depășind marca Marlboro în ceea ce privește veniturile nete înregistrate la sfârșitul anului 2023 – un reper semnificativ pentru o companie cunoscută anterior pentru vânzarea de țigări. Produsele fără fum conduc acum portofoliul PMI în țări precum Japonia și Suedia, unde strategiile de reducere a riscurilor au dus la scăderea semnificativă a ratei fumatului.

 

Succesul Suediei în reducerea riscurilor

Suedia se remarcă drept un exemplu puternic al beneficiilor adoptării alternativelor fără fum. Țara a înregistrat o scădere a ratei fumatului până la 5,6%, cea mai mică din Europa, datorită popularității produselor precum snus, pliculețele cu nicotină și tutunul încălzit. Rezultatul? O reducere semnificativă a bolilor asociate fumatui, inclusiv o scădere bruscă a ratei cancerului în rândul fumătorilor bărbați. „Suedia este un model de succes care demonstrează ce se poate realiza atunci când țările adoptă și susțin inovația și strategiile de reducere a riscurilor,” a menționat Olczak.

 

Reglementarea, un puzzle complicat

Una dintre temele recurente la Technovation a fost incoerența globală în reglementarea produselor din tutun. În timp ce unele țări îmbrățișează oportunitățile oferite de produsele fără fum pentru sănătatea publică, altele rămân reticente sau chiar se opun cu toată forța legislativă pe care o dețin. Liderii PMI au subliniat necesitatea unor politici raționale, bazate pe știință, care să pună sănătatea publică pe primul loc în locul abordărilor învechite. „Trebuie să încetăm să negăm inovația,” a declarat Jacek Olczak, subliniind că, în timp ce țigările sunt încă disponibile, alternativele care ar putea salva vieți sunt restricționate.

 

Investiții în viitorul fără fum

Cu peste 12,5 miliarde de dolari investiți deja în produsele care nu ard tutunul, angajamentul PMI este clar. Centrul de Cercetare și Dezvoltare din Neuchâtel a angajat peste 1.500 de specialiști care lucrează la alternative de generație viitoare, concepute pentru a reduce riscurile asociate fumatului. Produsele fără fum ale companiei sunt deja disponibile în 90 de piețe la nivel global, cu obiectivul de a elimina treptat țigările tradiționale.

 

Combaterea comerțului ilicit

Unul dintre obstacolele majore în tranziția către un viitor fără fum este comerțul ilicit cu țigări. PMI utilizează tehnologii de ultimă generație, inclusiv inteligența artificială și recunoașterea facială, pentru a combate acest fenomen. Vicepreședintele PMI pentru Comunicare Internațională, Tommaso Di Giovanni, a explicat viziunea PMI și cum inteligența artificială este utilizată pentru a urmări produsele, asigurându-se că acestea sunt legitime și vândute doar utilizatorilor adulți.

 

Primii 10 ani au fost doar începutul. Călătoria continuă

Discuțiile de la Technovation 2024 au arătat clar că drumul către o lume fără fum necesită colaborare între guverne, societatea civilă și industrie. Cu inovație continuă, educație publică și reglementări adecvate, Jacek Olczak crede că vânzările de țigări ar putea fi oprite în multe țări în următorii 10 până la 15 ani. Mesajul a fost simplu: inovația poate conduce la alegeri mai puțin nocive, dar numai dacă societatea este dispusă să o accepte.

Viziunea PMI pentru un viitor în care țigările sunt de domeniul trecutului nu mai este doar un vis – este o realitate susținută de știință. Singura întrebare care rămâne este dacă lumea va ține pasul cu această schimbare.

 

Material realizat cu susținerea Philip Morris România.

DailyBusiness
Sunt vizați TOȚI ROMÂNII! Klaus Iohannis a semnat legea AZI
Spynews
Roxana Blenche, schimbare de look. Ce și-a făcut la păr prezentatoarea de la Hello Chef / FOTO
Bzi.ro
Aroganță maximă a vedetei! Delia a decojit un ou fiert în geanta Balenciaga!
Fanatik.ro
Alimentul unic în lume care se produce doar în România. Se așteaptă 25 de zile după el ca să fie gata, este băgat adânc în pământ și se face într-un singur loc din țară. Nu mulți români îl consumă
Capital.ro
Doliu național azi: Am primit, cu multă durere, vestea tragică! Patriarhul Daniel...
Playtech.ro
Monica Anghel, superbă pe podiumul de modă. Vedeta e din ce în ce mai suplă!
DailyBusiness
Ai nevoie de bani pentru încălzire? Iată cum depui documentele necesare
Adevarul
Cât de atractivă mai e munca în străinătate. Cât câștigi ca sudor în Germania, cât se plătește în Letonia
wowbiz.ro
Mărturia sfâșietoare a vecinei celor trei români morți în Valencia. Ce s-a întâmplat cu doar câteva minute înainte ca Gabi, Dana și fiica lor să fie înghițiți de inundații
Spynews
Cum arată casa lui Sorin Brotnei de la Asia Express. Concurentul a renovat și două locuințe vechi în Maramureș / FOTO
Spynews
Când va naște Larisa Iordache. Fosta gimnastă și soțul ei, Cristian Chiriță, se pregătesc să devină părinți de fetiță
Evz.ro
Cea mai bună omletă din lume. Rețeta care face furori peste tot
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
kanald.ro
16 români sunt dați dispăruți în Spania, în urma inundațiilor! MAE verifică informațiile cu privire la cetățenii dispăruți
Cancan.ro
Vedeta din România pe care puțini și-o amintesc! Mama ei e disperată: fiica a renunțat la TV și a căzut pradă substanțelor interzise
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Marea cântăreață a României s-a stins în cel mai cumplit fel. Și-a prevestit moartea violentă
StirileBZI
Investitorii români se tem de creșterea taxelor după alegeri!
Prosport.ro
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
stirilekanald.ro
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și a început scandalul. "Ce femeie sănătoasă la cap ar face așa ceva?"
substantial.ro
Medvedev avertizează SUA asupra riscului unui al Treilea Război Mondial
MediaFlux
Lovitură pentru DONALD TRUMP! Poate PIERDE TOT! SONDAJ de ultimă oră
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
România introduce prima aeronavă pentru stimularea precipitațiilor, printr-un proiect inovator cu SUA