Consumul de carne de porc nu este contraindicat, așa cum ar putea crede majoritatea oamenilor. Din punct de vedere nutritiv, aceasta reprezintă o sursă de proteine de calitate, vitamine din grupul B, minerale, cum ar fi fierul, și grăsime.
„Porcul este considerat o carne grasă, dar grăsimea porcului se găseşte mai ales la periferie, sub piele, deci este uşor de degresat înainte sau după gătit. Şi dacă tot vorbim de gătit, secretul pentru a obţine o friptură fragedă este să punem la marinat carnea într-un amestec de apă şi sare (2 linguri de sare la 1 litru apă) cu 60-90 de minute înainte de a o pregăti!”, spune nutriționista Mihaela Bilic.
Ingrediente
Citește și: De ce trebuie să e ferești de cabanoșii din comerț? Dragoș Pătraru: „Nu mai consumați!”
Mod de preparare
Se taie carnea de porc cubulețe și se rumenește în ulei de ambele părți, apoi se scoate și se pune în loc ceapa tocată. Se călește până devine sticloasă, apoi se pune carnea înapoi, se condimentează cu sare după gust și se toarnă apă cât să acopere totul. Se lasă la fiert la foc mic.
Când furculița străpunge carnea de porc, se adaugă vânăta tocată și morcovul feliat. Se pune capacul și se lasă la fiert până se fierb bine toate ingredientele. Se completează cu apă dacă este necesar.
Se pune dovleacul tocat și roșia și se condimentează cu piper după gust. Se mai lasă la fiert timp de 10 minute. Tocănița se servește cu pătrunjel tocat presărat pe deasupra.