Prognoza meteo 26 octombrie. Temperaturi neobișnuite la final de octombrie, vor fi maxime de până la 25 de grade

După valul de aer polar care a adus o scăderea a temperarurilor, inclusiv în timpul zilei, ceață matinală și ploi, iată că vremea se încîlzește. Meteorlogii anunță temperaturi maxime de până la 25 de grade Celsius în weekend.
Alina Costache
25 oct. 2024, 13:52
Prognoza meteo 26 octombrie. Temperaturi neobișnuite la final de octombrie, vor fi maxime de până la 25 de grade

Prognoza meteo 26 octombrie. La noapte, cerul va fi mai mult senin, dar în a doua parte a nopţii va fi ceaţã sau nebulozitate joasã, local în sudul, estul şi centrul ţãrii şi izolat în celelalte zone. Vântul va sufla moderat în sudul Banatului şi în general slab în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade, mai mici în depresiunile Carpaţilor Orientali spre -7…-5 grade, dar mai ridicate în Dealurile de Vest spre 10…11 grade.
BUCURESTI. Cerul va fi senin, însã în a doua parte a nopţii vor fi condiţii de ceaţã. Vântul va sufla slab. Temperatura minimã va fi de 3…5 grade, mai scãzutã în zona periurbanã pânã spre 0…1 grad.

Citește și: Staţiunile de pe Valea Prahovei, în topul preferinţelor românilor pentru vacanța elevilor din octombrie. Cât costă o noapte de cazare pentru o familie cu un copil

 

Prognoza meteo 26 octombrie SAMBATA

Vremea se va menţine predominant frumoasã, iar valorile termice diurne se vor situa peste cele specifice perioadei în majoritatea zonelor. Cerul va fi mai mult senin, însã la începutul zilei şi în a doua parte a nopţii va fi ceaţã sau nebulozitate stratiformã, local în estul, sudul şi centrul teritoriului şi izolat în rest. Vântul va sufla slab pânã la moderat, temporar cu uşoare intensificãri, ziua, în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor situa între 14 şi 23 de grade, iar cele minime se vor încadra de la -5…-3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, pânã la 12…13 grade în Dealurile de Vest.
BUCURESTI. Vremea se va menţine predominant frumoasã. Cerul va fi senin, dar dimineaţa şi noaptea va creşte probabilitatea de a se forma ceaţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimã de 1…5 grade, cu cele mai scãzute valori în zona periurbanã.

 

DUMINICA

TARA
Vremea va fi caldã pentru sfârşitul lunii octombrie în cea mai mare parte a ţãrii, în special în regiunile vestice, la deal şi la munte. Cerul va fi variabil la senin, însã la începutul zilei şi noaptea pe alocuri în estul şi sud-estul ţãrii şi izolat în rest va fi ceaţã sau nebulozitate stratiformã. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu uşoare intensificãri, ziua, în Moldova şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 24 de grade, mai scãzute în nord-estul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 şi 11 grade.
BUCURESTI
Vremea va fi în continuare în general frumoasã, iar valorile termice, îndeosebi cele diurne, vor caracteriza o vreme caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil la senin, însã dimineaţa şi în a doua parte a nopţii se menţin condiţiile pentru formarea ceţii sau a nebulozitãţii joase. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 21…22 de grade, iar cea minimã de 5…6 grade, uşor mai scãzutã în zona periurbanã spre 3 grade.

Citește și: Pelerinaj impresionant în Capitală. Oamenii stau la coadă ore în șir pentru a se închina la racla cu moastele Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou

 

LUNI

TARA
Vremea va fi deosebit de caldã pentru aceastã datã în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 3 şi 11 grade. Cerul va fi variabil la senin, cu nebulozitate joasã în a doua parte a intervalului local în regiunile nordice, estice şi centrale. În zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova, izolat şi trecãtor, vor fi posibile ploi slabe sau burniţã. Vântul va sufla slab şi moderat. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, cu precãdere în zonele joase de relief se va semnala ceaţã.
BUCURESTI
Vremea se va menţine în general frumoasã şi va deveni deosebit de caldã pentru sfârşitul lunii octombrie. Cerul va fi variabil la senin, însã dimineaţa şi în a doua parte a nopţii va fi posibil sã se formeze ceaţã sau nebulozitate joasã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 23…24 de grade, iar cea minimã de 5…8 grade.

 

MARTI

TARA
Deşi valorile termice diurne vor fi mai scãzute decât cele din ziua anterioarã, vremea va fi caldã în toate regiunile. Temperaturile maxime se vor situa în general între 16 şi 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 10 grade. Cerul va fi variabil la temporar noros, iar pe arii restrânse la munte, cu precãdere în zona Carpaţilor Orientali, va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Dimineaţa şi noaptea, pe spaţii mici în zonele joase se va semnala ceaţã.
BUCURESTI
Vremea va fi caldã. Cerul va avea înnorãri temporare, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã, în scãdere faţã de ziua precedentã, va fi de 19…20 de grade, iar cea minimã de 7…9 grade.

DailyBusiness
Pensiile cresc spectaculos! Noi beneficii pentru pensionari. Cine și cum se califică
Spynews
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Bzi.ro
Loredana Groza i-a dansat pe masa lui Mihai Bobonete: „Ce nu fac eu pentru bani?!”
Fanatik.ro
Cât costă să faci succesiunea după 10 ani. Suma nu e deloc mică
Capital.ro
Toată lumea va fi scanată. Se schimbă cărțile de identitate. Se aplică în toate statele UE
Playtech.ro
Imagini de senzație de la nunta lui Iancu Sterp. Mirele a atras toate privirile, cum s-a îmbrăcat
DailyBusiness
Tarife RIDICATE ale locuințelor. Noii proprietari plătesc sume faraonice
Adevarul
Porecla șocantă pe care Mohamed Al-Fayed i-a dat-o Prințului Philip. Ce legătură avea cu accidentul în care au murit Prințesa Diana și fiul său Dodi
wowbiz.ro
Cum au apărut Culiță Sterp și Daniela Iliescu la nunta lui Iancu și a Denisei Coțolan, după ce au lipsit de la cununia civilă! Gestul logodnicei artistului a atras imediat atenția tuturor
Spynews
Alina Petre, primele declarații după ce soțul ei a fost reținut de DNA. Ce spune blondina despre Bogdan Vasiliu și situația în care se află: "Sunt trează de la 5 dimineața, astept DNA-ul la mine acasă"
Spynews
ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. Ce spune despre participarea copiilor la petrecerile de Halloween: „Primesc întuneric”
Evz.ro
Celebru actor a fost învins de o boală grea. Ce tragedie!
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
kanald.ro
Ce urmează să se întâmple cu salariile unei categorii de români. Guvernul a pregătit noi măsuri. Despre ce este vorba
Cancan.ro
Cum a apărut această tânără la nunta lui Iancu Sterp? Invitații și-au dat coate când au văzut-o așa 😲
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Permisul de conducere digital. ORDIN de la UE! Când va fi aplicat în toate statele
StirileBZI
Cei care au centrală termică trebuie să știe asta: Cum setezi corect termostatul
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii, prinsă la hotel cu celebrul milionar
stirilekanald.ro
Adrian Marțian mai are un copil! Fiul cel mare al afaceristului este dezamăgit că propriul tată îl ignoră atât pe el, cât și pe Ianis: "Să nu uite"
substantial.ro
Gérard Depardieu solicită amânarea procesului pentru agresiune sexuală
MediaFlux
SE SCHIMBĂ HARTA ROMÂNIEI! Aceste județe DISPAR!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Descoperirea incredibilă a „chitonului” lui Alexandru cel Mare: o revelație arheologică în Grecia