Răsturnare de situaţie în dosarul lui Dumitru Buzatu. Judecătorii declară nelegală ancheta procurorilor

Judecătorii din Iaşi declară nelegală ancheta procurorilor și elimină toate înregistrările investigatorilor din dosarul lui Dumitru Buzatu. Acesta era acuzat de DNA că a luat mită o geantă cu 1 milion de lei.
Filip Stan
25 oct. 2024, 15:57
Răsturnare de situaţie în dosarul lui Dumitru Buzatu. Judecătorii declară nelegală ancheta procurorilor

Dosarul lui Dumitru Buzatu, răsturnare de situaţie. Judecătorii de la Curtea de Apel Iași au decis vineri, 25 octombrie, că rechizitoriul procurorilor DNA a fost întocmit nelegal, motiv pentru care au eliminat decizia Tribunalului Vaslui privind începerea procesului.

Procurorii DNA au acum termen de cinci zile să refacă rechizitoriul. Fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, este acum în libertate, sub control judiciar.

Răsturnare de situaţie în dosarul lui Dumitru Buzatu. Ce au decis judecătorii

Curtea de Apel Iași a decis vineri, 25 octombrie, să elimine toate  înregistrările efectuate în timpul anchetei de către omul de afaceri Emil Savin și un angajat al acestuia, Iulian Bârzu, precum și declarația unei martore. În primă instanță, Tribunalul Vaslui hotărâse eliminarea doar a câtorva dintre înregistrări.

„Constată neregularitatea Rechizitoriului din data de 13.12.2023, întocmit în dosarul de urmărire penală nr. 19/P/2023 al Parchetului de pe lângă Î.C.C.J. – D.N.A. – Serviciul Teritorial Iasi, consecintă a excluderii din probatoriu a declaratiei martorei Plesca Gabriela si a tuturor proceselor verbale de redare, în formă scrisă, a înregistrărilor efectuate de colaboratorii cu identitate reală Savin Emil si Bîrzu Iulian si a suportilor optici aferenti”, se arată în soluția pe scurt publicată, vineri, pe portalul instanței, potrivit Hotnews.ro. 

În prezent, singura probă puternică pe care procurorii o au împotriva lui Dumitru Buzatu rămâne flagrantul realizat anul trecut. Au fost menținute și unele declarații ale martorilor, majoritatea angajați al Consiliului Județean Vaslui, care îi sunt favorabile lui Buzatu.

Citeşte şi S-a ales praful de afacerile familiei lui Dumitru Buzatu, după problemele cu legea ale fostului președinte al CJ Vaslui. Fiul său și secretara s-au ocupat de ele

Decizia Curții de Apel Iași este definitivă. Instanța a stabilit un nou termen pentru data de 15 noiembrie, când ar trebui să se stabilească dacă dosarul se întoarce la DNA.

Reamintim că Dumitru Buzatu este judecat sub control judiciar după ce timp de șapte luni s-a aflat în arest preventiv. În luna aprilie, măsura a fost înlocuită cu arestul la domiciliu, iar din iunie se află sub control judiciar.

Dumitru Buzatu este acuzat de de luare de mită, după ce în urmă cu un an, pe 22 septembrie, a fost prins în flagrant, după o partidă de pescuit, având o geantă cu 1,25 de milioane de lei în portbagaj.

Banii i-au fost oferiți de omul de afaceri Emil Savin, care a reclamat la DNA că de mai bine de doi ani Consiliul Județean Vaslui i-a blocat plățile pentru lucrările efectuate la un drum strategic.

La DNA, Savin a susținut că pe plan local, în rândul constructorilor, era de notorietate că trebuie să-i ofere mită președintelui Consiliului Județean Vaslui pentru a câștiga proiecte. Sumele variau în funcție de valoarea contractului.

Citeşte şi Elevii olimpici la Matematică au fost recompensați cu un album ce conține discursul lui Dumitru Buzatu, fostul președinte al Consiliului Județean cercetat pentru corupție

DailyBusiness
Din 2025, impozitul pe pensii dispare complet!
Spynews
Nu trebuie să renunți la pâine pentru a avea o dietă sănătoasă! Ce variantă este mai bună și cum se mănâncă
Bzi.ro
Loredana Groza i-a dansat pe masă lui Mihai Bobonete: „Ce nu fac eu pentru bani?!”
Fanatik.ro
Orașul subteran descoperit în nordul României. Catacombele pot deveni un obiectiv turistic important în Europa: ”Sunt incredibile”
Capital.ro
ADIO, maestre! Am mai pierdut un mare ACTOR. Românii îi dau ultimele aplauze
Playtech.ro
Imagini de senzație de la nunta lui Iancu Sterp. Mirele a atras toate privirile, cum s-a îmbrăcat
DailyBusiness
Banca Transilvania lansează credite unice! Sprijin financiar revoluționar pentru clienții cu probleme de sănătate!
Adevarul
Porecla șocantă pe care Mohamed Al-Fayed i-a dat-o Prințului Philip. Ce legătură avea cu accidentul în care au murit Prințesa Diana și fiul său Dodi
wowbiz.ro
Cum au apărut Culiță Sterp și Daniela Iliescu la nunta lui Iancu și a Denisei Coțolan, după ce au lipsit de la cununia civilă! Gestul logodnicei artistului a atras imediat atenția tuturor
Spynews
Cine pregătește micul dejun în cuplul Dinu Maxer - Magdalena Chihaia. Ce surprize îi face artistul logodnicei lui
Spynews
Fosta lui Alex Bodi, Justyna Gradek, s-a despărțit de Cristian Costin de la Insula Iubirii! Relația s-a terminat după doar câteva săptămâni
Evz.ro
Varza murată. Cum se pitroceşte corect, pentru nu nu mirosi urât
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
kanald.ro
Anumiți pensionari vor primi 320 de lei în plus la pensie de la 1 ianuarie 2025! Cine sunt cei care vor beneficia de această sumă
Cancan.ro
Iancu, derapaj uluitor despre Daniela Iliescu. Culiță a intervenit instant: 'Stai parcat'
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Doliu în politica din România! Toată lumea îl plânge. Dumnezeu să îl odihnească în pace!
StirileBZI
Cei care au centrală termică trebuie să știe asta: Cum setezi corect termostatul
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii, prinsă la hotel cu celebrul milionar
stirilekanald.ro
Andrei, mort după ce fosta iubită l-a lovit cu mașina! Detalii de ultimă oră
substantial.ro
Managerul Institutului „Matei Balș” a fost demis din funcție de ministrul Sănătății
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! S-a aflat cine CÂȘTIGĂ ALEGERILE PREZIDENȚIALE din AMERICA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Descoperirea incredibilă a „chitonului” lui Alexandru cel Mare: o revelație arheologică în Grecia