Universitatea care te pregătește să devii un influencer de succes. Ce materii se studiază

O universitate din Irlanda a introdus o nouă specializare: Creare de Conținut și Social Media. Altfel spus, de pe băncile acestei universități ieși influencer cu diplomă.
Irina Dumitrescu
26 oct. 2024, 19:35
Universitatea care te pregătește să devii un influencer de succes. Ce materii se studiază

Specializarea Creare de Conținut și Social Media durează patru ani la Universitatea Tehnologică din Sud-Est (SETU) din Carlow și în cadrul acestei specializări studenții învață să își transforme prezența lor online în sursă de venit.

Ce materii studiezi la specializarea care te pregătește să devii influencer

Printre materiile studiate se-numără: crearea de videoclipuri, analiza datelor, brandingul personal, psihologia video creativă, antreprenoriatul, studiile celebrităților, psihologia povestirii, podcastingul.

Meseria de influencer este una relativ recentă. Numărul celor care prestează această activitate crește de la o zi la alta, fiind o activitate nu foarte solicitantă, dar aducătoare de venituri consistente. Majoritatea celor care o prestează sunt tineri din Generația Z, dar există destul de multe persoane de vârsta a doua, chiar și a treia, care au dat de gustul ei.

Citeste si Burse ”speciale” de 900 lei pe lună pentru studenții de la ASE care fac „voluntariat” la secretariat, la cantină sau la cămin. Rectorul Nicolae Istudor: Pot să dau orice bursă din venituri proprii

Ideea înființării unei astfel de specializări a apărut în urma unui curs de vară intens numit „Digital Hustle”, lansat de Irene McCormick, directorul cursului Creare de Conținut și Social Media. Concurența este uriașă, mai exact 350 de solicitanți pe doar 30 de locuri. Profesori sunt, evident, unii dintre cei mai cunoscuți tiktokeri, scrie The Economic Times

A avut un impact uimitor, am putut vedea apetitul pentru mai mult, așa că l-am extins la nivel de diplomă”, a spus Irene McCormick, fostă producătoare și regizoare de televiziune.

Specializarea este acreditată și primii 15 studenți s-au înscris luna trecută.

Nu toți studenții la specializarea Creare de Conținut și Social Media vor să ajungă influenceri

Prietenii mei îmi spun că vorbesc mult, așa că m-am gândit că pot să fac bani din asta și m-am înscris la acest curs”, a declarat Harry Odife, în vârstă de 22 de ani, pentru AFP.

Majoritatea studenților au deja ceva experiență ca influeceri și vor să își îmbogățească cunoștințele.

Poți încerca să înveți singur acasă, dar aici beneficiezi de practică și teorie despre cum să te conectezi cu demograficele țintă online, iar acest lucru va face o mare diferență în cariera ta”, a adăugat McCormick.

Sondajele arată constant că majoritatea tinerilor din Generația Z — cei născuți între 1997 și 2012 — ar lua în considerare o slujbă ca vlogger, YouTuber sau streamer profesionist.

Desigur, oamenii vor să facă bani din această activitate, așa că ne concentrăm în special pe brandingul personal”, a spus McCormick.

Citeste si Ce a spus Alfred Bulai la ”spovedanie” în fața judecătorilor despre relațiile cu studenții săi și despre viața sa sexuală

O studentă pasionată de hairstyling spune că obișnuiește să își posteze pe rețelele sociale creațiile, dar încă nu face bani din acest tip de conținut.

Postez multe dintre coafurile pe care le fac pe TikTok și Instagram, ar fi frumos să am cunoștințele necesare pentru a transforma asta într-o afacere reală”, a spus Favour Ehuchie, o coafeză în vârstă de 18 ani.

O altă studentă, pasionată de echitație, Marta Hughes Bravo, a spus că fermele de cai caută acum angajați care să fie familiarizați cu social media.

Companiile sunt peste tot pe Instagram, Facebook și TikTok. O fată care lucrează pentru o fermă a reușit să încheie contracte cu branduri. Ar fi fantastic să știu cum să fac asta”, a spus ea.

Crearea de conținut nu este, totuși, o sarcină așa de ușoară cum ar putea părea la prima vedere. Activitatea nu se rezumă doar la cele câteva minute ale unui clip postat pe rețele, ci implică filmare, editare, planificare, organizare.

Elementele practice ale cursului includ învățarea despre camere și microfoane, precum și stagii de practică.

Influencerii, unealta cu ajutorul căreia guvernele transmit mesaje de impact tinerei generații

Însă nu toți studenții vor să devină influenceri și să câștige bani din această activitate.

A avea cunoștințe despre influenceri, cum ar fi să fii confortabil în fața camerelor, ne va ajuta să ne construim încrederea, indiferent de ce vom face în viitor”, a spus o altă studentă, Naoise Kelly, adăugând că a deveni vedetă pe social media nu reprezintă una dintre prioritățile ei.

Citeste si Experimentul adorabil care a devenit viral. S-a prefăcut că doarme, în timp ce câinele saliva uitându-se la mâncarea lui: „Să văd dacă fură”

Un influencer este o unealtă accesibilă pentru politicieni care, prin intermediul lui, transmit tot felul de mesaje care ajung foarte ușor la publicul tânăr.

Aproximativ 70% dintre marketeri cred acum în influenceri ca fiind viitorul marketingului, iar guvernele îi folosesc și pentru a transmite mesaje oamenilor”, a mai spus McCormick.

 

DailyBusiness
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
Spynews
Destinația exotică cu plaje de vis și temperaturi perfecte în aprilie. Este locul perfect pentru relaxare și aici pare că timpul stă pe loc
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
E cea mai mare țeapă pentru mulți români care au vrut să-și pună panouri fotovoltaice pe casă. Ce s-a întâmplat după ce au fost acceptați pentru finanțare și au plătit câte 2000 de lei avans
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Devine interzis pentru românii care stau la bloc. Trebuie să anunțe cu cel puțin 30 de zile înainte
Playtech.ro
Documentul pe care pensionarii trebuie să îl trimită urgent! Rămân fără pensie, dacă nu respectă termenul limită
DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Adevarul
Sfaturile unui fost ofițer KGB pentru Europa: „Nu trebuie să mai fie pasivă. Are toate atuurile pentru a zdrobi Rusia ca pe un gândac”| INTERVIU
wowbiz.ro
Fratele Minervei, interviu cu ochii în lacrimi! Valentin Dima, amintiri cu Gabriela: „Mi-aaș dori ca toată lumea să aibă o soră cum am avut eu” | EXCLUSIV
Spynews
Horoscop sâmbătă, 12 aprilie 2025: Taurii se gândesc la viitor
Spynews
Armin Nicoară a fost alături de soția lui, Claudia Puican, în timpul nașterii. Cum s-a simțit când și-a văzut băiatul: „Sunt fericit”
Evz.ro
O nouă recalculare de pensii. Cine ar putea primi bani mai mulți
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă gimnastă din lume, care a făcut o avere impresionantă, a luat decizia să se retragă. Cum va arăta viața ei
kanald.ro
Cine e Georgiana Lobonț. Biografie, CV și familie. Cum a ajuns pe culmile succesului și câți copii are artista
Cancan.ro
Scărlătescu a băut până a ADORMIT în fund! Imagini ȘOC: a căzut și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Regulă pentru proprietarii care au pe gard Parcarea interzisă sau Loc rezervat. Se pot da până la 2 ani de închisoare
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Cătălina Ponor s-a transformat dintr-o gimnastă eroină într-o mamă gospodină. La 37 de ani, marea campioană s-a dedicat familiei
stirilekanald.ro
Mireasa a ajuns pe patul de spital după ce viitorul soț a fugit cu mama ei chiar înainte de nuntă. Banii și bijuteriile au dispărut
Horoscop de weekend 11–13 aprilie 2025. Este o perioadă încununată de succes
MediaFlux
A treia recalculare a pensiilor. Majorări de 1.000 de lei, până de Paște, anunțate de șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Se schimbă regulile pentru portarea numerelor de telefon. Ce trebuie să ştii