Dacă pui rozmarin pe calorifer, vei putea rezolva o problemă des întâlnită în casă, mai ales în sezonul rece. Este un truc foarte util și merită aplicat mai ales în sezonul rece. Aroma acestei plante este una foarte plăcută.
Atunci când în casă sunt mirosuri puternice, cum ar fi cele din bucătărie și din baie, acestea ajung în toată casă și pot fi foarte deranjante. Mirosul general din locuință devine, astfel, unul neplăcut.
Din fericire, există o soluție simplă pentru această problemă și nu implică utilizarea odorizantelor costisitoare. Ai nevoie de un ingredient natural, care poate face minuni atunci când vine vorba despre mirosul neplăcut din casă.
Cum să aerisești corect caloriferele. Doar așa plătești mai puțin la căldură
Acest ingredient te ajută dacă vrei să scapi de mirosul de aer închis. Ai nevoie de niște rozmarin, care trebuie pus pe caloriferul cald pentru a crea o aromă plăcută în casă.
Este cunoscut faptul că rozmarinul e o plantă aromatică, cu un miros foarte plăcut. În general, se folosește în bucătărie, pentru a asezona anumite preparate culinare, precum fripturile, care vor fi mult mai aromate.
Rozmarinul nu se folosește numai pentru a condimenta felurile de mâncare, ci are și efecte purificatoare. Planta se poate utiliza pentru a purifica aerul din casă și pentru a-i oferi o aromă proaspătă.
Tot ce trebuie să faci pentru a obține un miros plăcut în casă este să pui pe calorifer câteva crenguțe de rozmarin. Iarna, atunci când ai caloriferele pornite mereu, este ideal să utilizezi un astfel de odorizant natural.
Aerul cald pe care îl emană caloriferul va proiecta aroma rozmarinului în toată camera. Aroma va fi una proaspătă și nu vei mai simți mirosurile neplăcute.
Dacă ai în casă un șemineu, poți obține același efect. În acest caz, poți arde câteva crenguțe de rozmarin, împreună cu lemnul, pentru a parfuma camera.
În cazul în care nu ai crenguțe de rozmarin în casă, poți să folosești ulei de rozmarin. Trebuie să adaugi câteva picături din acest ulei pe un prosop curat, pe care să-l pui pe calorifer.
Totodată, poți combina rozmarinul și cu alte plante. Printre acestea se numără cojile de citrice, acele de pin și batoanele de scorțișoară.
Rozmarinul nu este singura plantă care ajută. Probabil că fiecare dintre noi ne putem gândi măcar și la câteva rețete care folosesc frunzele de dafin printre ingrediente.
Însă, câți români știu că acest ingredient atât de versatil poate fi folosit și dincolo de bucătărie? Mai ales în perioada de iarnă, dafinul poate fi folosit într-un mod cu totul diferit.
Probabil că deja ai mai auzit că există diferite produse din bucătărie ce pot fi folosite și în restul casei, pentru o mulțime de lucruri.
Adesea, este vorba despre bicarbonat și oțet, care sunt unele dintre cele mai versatile lucruri pe care le ai în bucătărie.
Dafinul este foarte util în perioada de iarnă, deoarece îți poate oferi un mare avantaj, ne poate face întreaga casă să miroasă frumos!
Mai exact, acest ingredient banal din bucătărie te poate scăpa de dat banii pe nenumăratele odorizante care se găsesc în comerț și al căror miros dispare în doar câteva minute, după ce le utilizezi!
Trucul ingenios este folosit de mult timp, iar tot ce îți trebuie pentru a-l pune în aplicare sunt câteva frunze de dafin!
Iarna, pe măsură ce acesta se va încălzi, dafinul va începe să ofere un miros plăcut casei tale, iar în numai câteva minute, întreaga atmosferă va fi schimbată.
Iar pe lângă mirosul plăcut pe care îl poate emana, frunzele de dafin mai pot fi utilizate și în alte moduri, potrivit NewsFlash.ro.
De exemplu, cu toții suntem de acord că insectele nu sunt niciodată un musafir binevenit în casele noastre!
Citește și La ce te ajută ceaiul din frunze de dafin. Are beneficii uimitoare în lupta cu cancerul
Ei bine, dacă plasezi puțin dafin prin cămară, sertare, ori prin locurile pe unde am văzut insecte, le vei putea alunga cu ușurință din locuință!
Chiar dacă în mod normal sunt obișnuiți să folosim folia de aluminiu exclusiv în bucătărie, aceasta are proprietăți nebănuite.
Folia de aluminiu și folia cu bule sunt utilizate într-o mulțime de scopuri, însă sigur nu te-ai fi așteptat la o astfel de utilitate pentru ele. Iarna aduce temperaturi extrem de joase, motiv pentru care orice locuință necesită încălzire temeinică, indiferent de nivelul de izolare. De aceea, ai putea încerca să pui folie de aluminiu în spatele caloriferelor pe timp de iarnă și vei observa un fapt neașteptat. Poți să îți protejezi casa și să conservi căldura la interior cu ajutorul acestei tehnici speciale. Metoda este una inedită, dar extrem de eficientă.
Practic, caloriferele atașate în general de pereții exteriori au parte de pierderi semnificative de căldură, mai cu seamă atunci când nu există o izolație corespunzătoare a clădirii. De aceea, poți încerca o metodă inedită de a înlătura pierderea căldurii prin aplicarea foliei de aluminiu în spatele caloriferelor. Astfel, căldura va fi împinsă înapoi în camera ta. Poți folosi chiar folia pe care o ai în bucătărie dacă este de foarte bună calitate. În caz contrar, poți cumpăra una specială, la un preț accesibil.
Covoarele sunt la fel de bune ca fibra de sticlă când vine vorba de izolarea termică și de zece ori mai bune decât podeaua în sine. Ele pot reduce costurile la energie și, prin urmare, ai parte și de o metodă prietenoasă cu mediul de a păstra căldura în interior. Acestea captează căldura în interior. Cel mai bine este ca o cameră să poată fi acoperită cu mochetă de la perete la perete, astfel încât pierderea să fie cât mai mică posibil. De asemenea, covoarele te vor ajuta să simți mai mult confort, astfel că te vor împiedica să crești gradul de căldură din termostat.
Ferestrele sunt și ele una dintre cele mai mari surse de pierdere de căldură. Cu toate acestea, o soluție inedită și simplă te va ajuta să elimini această problemă. Folia cu bule de aer ar putea opri cu ușurință pierderea căldurii de la interior. La nivelul unei ferestre cu un singur geam se pot reduce pierderile de căldură cu până la 50%, iar pe o fereastră cu geam dublu până la 20%. Tot ce ai nevoie pentru a aplica folia cu bule este o pereche de foarfece și un pulverizator pentru a lipi folia pe fereastră. Este recomandat să folosești folie cu bule mai mari, deoarece acestea vor permite să pătrundă mai multă lumină în casă.