Irinel Columbeanu a suferit două AVC-uri, iar acest lucru l-a determinat să ia decizia să se mute la un azil. O decizie grea din cel puțin două considerente: pentru că fostul milionar de la Izvorani era obișnuit, până nu de mult, cu un stil de viață luxos și pentru că pensia pe care o are nu îi este suficientă să plătească azilul. Nu a avut, însă, de ales, căci nu mai avea pe nimeni în jurul lui care să-i poarte grija, or, AVC-ul este o boală care te face, într-o măsură mai mică sau mai mare, dependent de cei din jur.
S-a retras la azilul din Ghermănești în care și tatăl lui a fost internat în ultima parte a vieții, iar costurile i le suportă o parte prietenii, o parte directorul azilului.
Zilele trecute, după ce i s-a plâns în repetate rânduri lui Ion Cassian de faptul că nu poate dormi noaptea, patronul azilului a decis să cheme medicul psihiatru să îl consulte. Starea fostului afacerist nu este una chiar îngrijorătoare, insomniile datorându-se parțial și faptului că acesta doarme destul de mult pe parcursul zilei. Oricum, medicul i-a dat tratament și i-a făcut o serie de recomandări.
”Acum este mai binișor, are un spirit de viață pozitiv. S-a plâns de insomnii, așa că noi i-am chemat medicul psihiatru, care l-a consultat, acum are un tratament. Nu doarme prea bine noaptea, dar, de fapt, nici nu are cum, căci doarme foarte mult ziua”, a spus Ion Cassian pentru Click.
În prezent, Irinel Columbeanu se simte bine, după cum arată o poză surprinsă de jurnaliștii WOWbiz. Fostul afacerist a fost surprins pe o bicicletă medicinală, semn că respectă recomandarea medicului de a face mișcare pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate.
Medicul Tudor Ciuhodaru spune că insomniile pot fi consecința accidentelor vasculare, a înaintării în vârstă și, desigur, a lipsei de activitate fizică.
„Tulburările de somn, insomnii, hiperinsomnii la persoanele în vârstă nu sunt chiar un lucru neobișnuit, mai ales dacă pacientul nu are o anumită activitate fizică în timpul zilei. În general, durata de somn a pacienților, de la anumite vârste în colo se reduce.
Ele trebuie să fie evaluate în funcție de cât înseamnă ponderea disfuncției neurologice și cât înseamnă modificări comportamentale. Dar ca reguli de bază, un AVC poate să ne influențeze major în relaționarea cu cei din jur, în funcție mai ales de unde este el localizat, de cum s-a făcut recuperarea și mai ales cele mai comune modificări sunt cele motorii, senzitive și cele comportamentale, inclusiv aceste tulburări de somn sau dificultăți în relaționarea cu cei din jur”, a precizat medicul Tudor Ciuhodaru pentru WOWbiz.