Vlad Ciurea, sfat preţios pentru cei care au probleme cu somnul. Astfel, în cadrul unei emisiuni tv, printre subiectele abordate, Vlad Ciurea a vorbit și despre problemele cu somnul pe care tot mai mulți români le au.
Dacă vor să doarmă mai bine, trebuie doar să urmeze acest sfat. Trucul neurochirurgului Vlad Ciurea garantează un somn plăcut și odihnitor. Chiar medicul spune că de ani respectă acest obicei.
Cum te poate ajuta ceaiul de mușețel: 5 beneficii pentru sănătate
Așadar, urmați și voi pașii întocmai, înainte de a merge la culcare, și veți avea o noapte liniștită. Primul lucru care trebuie făcut are legătură cu ecranele dispozitivelor electronice, fie ele telefoane, calculatoare sau televizoare.
Apoi, câteva pagini citite dintr-o carte dă rezultate, spune prof. dr. Vlad Ciurea. „Fac tot posibilul ca la 21:45 să opresc televizorul, să iau o carte frumoasă, de călătorii, de aventuri, de poveste, cu geamurile cât mai deschise şi să încerc să dorm. Şi se poate. Fără somnifere şi fără alte lucruri. Se poate, se poate, se poate!”, a declarat medicul neurochirurg, potrivit Antena 3.
De asemenea, foarte importantă este și ora de trezire. „Dimineaţa, ora de trezire la mine este 05:30. Iar dacă mergeţi într-o vacanţă, faceţi tot posibilul să lăsaţi telefoanele, mailuri, să lăsaţi toate aceste suprasolicitări care vin din afară şi care vă conturbă creierul.
O solicitare, de exemplu, de la serviciu, într-o insulă grecească, îţi conturbă tot şi tot nu o rezolvi şi ţi-ai stricat vacanţa respectivă. S-a inventat weekend-ul. Folosiţi-l! S-a inventat concediul. Folosiţi-l! S-a inventat relaxarea. Folosiţi-o! S-a inventat pădurea. Încă mai avem păduri. Vă rog să le folosiţi!” – Vlad Ciurea
Ce obicei sănătos este benefic creierului
Creierul este procesorul corpului omenesc. Zilnic, această „unitate” este supusă la stres și la tot felul de situații care necesită activarea mai multor stimuli.
Din păcate, însă, în timp, astfel de procese repetate vor dăuna organismului și în mod special creierului. Medicul Vlad Ciurea susține că, pe măsură ce trec anii, pe creier se depun mai multe „deșeuri”. Dacă nu sunt eliminate la timp, aceste „deșeuri” pot declanșa inclusiv boli periculoase, precum Alzheimerul.
Iată de ce este important să avem grijă de cum ne odihnim. Somnul face minuni pentru creierul uman. Prin somn, arată cercetări recente în domeniu, se curăță creierul de beta-aminoide, care sunt proteinele în exces ce favorizează dezvoltarea bolii Alzheimer.