10 evenimente importante care s-au petrecut de Crăciun de-a lungul timpului

Cei mai mulţi dintre noi ştiu o singură semnificaţie pentru ziua de 25 decembrie: ziua de Crăciun. Ştim cu toţii povestea lui Crăciun, dar nu ştiu când a fost sărbătorit Crăciunul pentru prima dată.
Romania TV
26 dec. 2011, 09:41
10 evenimente importante care s-au petrecut de Crăciun de-a lungul timpului

Este o zi de pace şi linişte, încă un moment de mare bucurie, pentru mulţi. Cu toate acestea, nu a fost întotdeauna aşa. Există şi câteva evenimente importante, unele vesele şi creşterea spiritul, altele triste şi uimitoare, care s-au întâmplat în ziua în care am ajuns să ştim doar ca „Crăciun”.
Vedeţi o listă de 10 astfel de evenimente, potrivit listverse.com.

10. Primul Crăciun

În anul 325 s-a sărbătorit pentru prima dată Crăciunul pe 25 decembrie. Acest lucru este important deoarece Crăciunul este probabil cea mai iubită vacanţă din lume. Este, de asemenea, o dată ciudată, deoarece mulţi astronomi şi oameni de ştiinţă sunt de acord că Iisus s-ar fi născut cândva în timpul lunilor de vară.

9. Anglia adoptă Calendarul Modern

Se întâmpla pe 25 decembrie 597. La această dată, Anglia a adoptat calendarul iulian. Acesta este un eveniment semnificativ, deoarece a fost începutul adaptării calendarului care a devenit un standard al întregii lumi.

8. Încoronarea lui Charlemagne

La 25 decembrie 800, Charlemagne este încoronat Sfânt Împărat Roman de către Papa Leon al III. El a devenit, probabil, monarhul cel mai important din toată istoria Europei, fondator al monarhiilor franceză şi germană. Astăzi el este adesea menţionată ca „Părinte al Europei”.

7. Încoronarea lui William Cuceritorul

La 25 decembrie 1066, William Cuceritorul este încoronat rege al Angliei. El a condus cu succes forţele de invazie în Anglia şi l-a învins pe regele Harold Godwinson (care a murit în conflictul) în celebra bătălie de la Hastings. El a continuat să conducă în Anglia reformele privind standardele de construcţie, fortificaţii, limba engleză şi Biserica Catolică.

6. Marele Potop de Crăciun

Marele Potop de la 25 decembrie 1717 a distrus Ţările de Jos şi părţi din Germania şi Scandinavia. Acesta a fost cauzat de o furtună violentă în nord-vest. Barajele şi digurile medievale nu au putut face faţă cantităţii de precipitaţii şi au cedat, provocând inundaţii masive de-a lungul coastei. La acea vreme, nu exista nici un sistem de avertizare bun, şi potopul a evoluat  atât de repede, încât nu le-a dat oamenilor pic de timp să scape. Aproximativ 14.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în dezastru.

5. Generalul George Washington traversează râul Delaware

În această zi, 25 decembrie 1776, la aproximativ 23 de ani, generalul George Washington, împreună cu 5.400 din oamenii lui, a traversat râul Delaware, în scopul de a surprinde trupele Hessian care celebrau vacanţa de Crăciun.

În jurul orei 8 dimineaţa, a doua zi, atacul lui început. Apărătorii Hessian au fost rapid copleşiţi şi au fugit din oraşul Trenton. Chiar dacă victoria nu a fost strategică, aceasta a avut un efect imens privind consolidarea morală a Patrioţilor şi a condus lupta pentru independenţă. Aceasta este în mare măsură considerată ca bătălia care a schimbat cursul războiului.

4. Armistiţiul Crăciunului

Acest eveniment din ziua de 25 decembrie 1914 a ajuns să fie cunoscut sub numele de Armistiţiu de Crăciun. În această zi, la miezul nopţii, în timpul Primului Război Mondial, germanii au început să cânte colinde. Când dimineata a venit, germanii ieşit din tranşeele lor şi au trecut de mortalul „No Man’s Land” neînarmaţi, strigând „Crăciun Fericit!” în limba maternă a duşmanilor.
Văzând că aceştia erau neînarmaţi, aliaţii au apărut şi şi-au întâmpinat inamicii strângându-le mâinile şi făcând schimb de cadouri, adică ţigări şi budinci cu prune. Acest eveniment a arătat că, chiar şi în perioade de conflict, oamenii buni.

3. Predarea Hong-Kong-ului

la 25 decembrie 1941, garnizoana britanică din oraşul Hong Kong s-a predat. A doua zi după Pearl Harbor, 08 decembrie 1941, japonezii au început bombardamentele asupra oraşului. Britanicii  au opus imediat rezistenţă şi au început evacuarea populaţiei chineze către Filipine. Când japonezii au fost avertizaţi cu privire la acest lucru, au trimis flota lor pentru a bloca evacuarea. Încercările de a fugi de oraş pe teren au fost inutile, pentru că armata japoneză a înconjurat oraşul complet. Japonezii au tăiat liniile de apă şi de electricitate ale oraşului. Confruntându-se cu moartea prin deshidratare, britanicii au ridicat steagul alb al predării în dimineaţa de Crăciun.

2. S-a terminat cea mai lungă călătorie cu o maşină electrică

La 25 decembrie 1985, cea mai lungă excursie cu un autovehicul electric, pe o singură încărcare a bateriei, s-a încheiat. David Turner şi Tim Pickard au ajuns în John o’ Groat’s, Scoţia, punctul cel mai nordic din Marea Britanie.
Ei au plecat patru zile mai devreme de la Land’s End, cel mai sudic punct din Marea Britanie, cu o maşină Freight Rover Leyland Sherpa acţionată de un motor electric şi condusă de Lucas.
Ei au călătorit 875 mile la o singură încărcare a bateriei. Acest eveniment a fost un pas imens în
decizia de a trece de la maşinile alimentate cu combustibil, la cele cu motor electric.

1. Misterul uciderii lui JonBenet Ramsey

La 25 decembrie 1996, unul dintre cele mai semnificative mistere ale generaţiei noastre a fost uciderea fetiţei de doar şase ani, JonBenet Ramsey. Ea a fost găsită sub o pătură în subsolul casei, cu mâinile şi picioarele legate şi cu o bandă adezivă pe gură. Ea a fost ştrangulată.

De atunci mai mulţi suspecţi au venit să facă tot felul de confesiuni în acest caz, însă de.a lungul timpului s-a dovedit că acestea erau false.

Primii suspecţi au fost părinţii. Principalele indicii au fost: nota de răscumpărare pentru fiica lor a fost scrisă pe o hârtie găsită în casa lor folosind ustensile de scris din  casa lor şi faptul că a fost ucisă acasă. Aceste suspiciuni au fost ridicate atunci când părinţii s-au dovedit iniţial necooperanţi. Cu toate acestea, un mare juriu a respins toate acuzaţiile împotriva lor din cauza lipsei de probe. Cazul este încă nerezolvat până în ziua de astăzi.

DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Ce va face Irinel Columbeanu de Sărbătorile Pascale: Ce meniu special va avea la azilul de bătrâni
Fanatik.ro
Cât costă kilogramul de carne de miel în Piața Obor. Partea din animal care se vinde cu 29 de lei
Capital.ro
Marele actor de care românii s-au despărțit cu durere. A fost cel mai bun. Nu poate fi uitat
Playtech.ro
Oraşul din afara ţării populat de români. Aici sunt peste 500.000 de cetăţeni de-ai noştri
DailyBusiness
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
Adevarul
Ghid de supraviețuire în războiul sondajelor electorale. Ștefureac: „80% din ce s-a publicat până acum sunt advertoriale electorale”
wowbiz.ro
Al patrulea deces la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași! Gabriela Ștefănescu este doctorița care a fost găsită moartă după ce a participat la un simpozion medical. Ce au arătat rezultatele venite de la INML
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Carnea de miel, prețuri uluitoare. E mai ieftin în Marea Britanie
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
FOTO. Teodora Stoica, imagini fabuloase din Japonia. A fost la templul acoperit cu foiță de aur
kanald.ro
Criminalul din Băleni, care a ucis și batjocorit o femeie de 80 de ani, a fost trimis în judecată! Ce a făcut acesta după ce i-a luat viața bătrânei
Cancan.ro
Bianca Drăgușanu, GOALĂ în public! S-a dezbrăcat în fața celor prezenți și apoi și-a... GALERIE FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marea Britanie a pus interdicție la graniță. Decizie pentru românii care stau sau merg în Regatul Unit
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
stirilekanald.ro
Imagini cutremurătoare cu Rareș Ion, tânărul care a murit după supradoză, filmate de Maru. Se vede clar cum i-a procurat substanțe interzise, deși neagă că ar avea o implicare. Prietena lui Rareș rupe tăcerea: "Își bătea joc de el"
Cât de periculoasă este vopseaua de ouă. Atenționarea specialiștilor pentru sănătatea noastră
MediaFlux
Scad drastic dobânzile la rate. Decizia Băncii Centrale aduce vești bune românilor
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
„Farmacia verde” din curte. Cristela Georgescu dezvăluie secretele unei plante-minune: Uscați sau faceți ceai