În această fabrică s-au investit 18,5 milioane de euro, cu cofinanțare prin ajutor de stat (5,3 milioane de euro).
La eveniment au fost prezenți, alături de premierul Marcel Ciolacu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, președintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, prefectul Teofil Cioarbă, primarul Bistriței Gabriel Lazany, primarul Becleanului, Nicolae Moldovan.
„Reindustrializarea se face împreună cu mediul privat. Nu e primul ajutor de stat pe care l-a accesat TeraPlast. La aproape 100 de milioane de euro investiți în ultima perioadă au accesat în jur de 22 de milioane ajutoare de stat. Noua fabrică face o folie, pe care România o importa până acum. În acest moment, România nu mai este nevoită să importe. Trebuie un consens minim pe un plan de țară și pe o direcție a României. Dacă vrem să ne dezvoltăm uniform, să ținem cont de toți românii. Eu cred că avem nevoie de acest plan de țară pe care să-l respectăm Următorii ani înseamnă dezvoltare și înseamnă economie. Dacă înțelegem exact acest plan complex, vom merge înainte”, a spus Marcel Ciolacu.
”La TeraPlast facem reindustrializarea României. Aceasta este cea mai mare investiție realizată de Grupul TeraPlast, o fabrică de aproape 20 de milioane de euro care nu ar fi fost realizată dacă nu am fi avut ajutor de stat, semnat pe vremea când ministru de Finanțe era domnul Câciu și mă bucur că e aici pentru a-i mulțumi personal. Această investiție, cu tehnologie de ultimă generație, dă produse de cea mai bună calitate pieței românești de ambalaje, substituie importurile și ne aduce mica noastră contribuție la reducerea deficitului bugetar. Investim în fabrici foarte tehnologizate, de aceea avem o productivitate mult superioară mediei naționale și ne permitem să plătim salarii cu 30% mai mari decât media din județ. Nu cred că modelul economic pentru România este să fim țara cu cele mai mici salarii, ci trebuie să plătim salarii europene. În TeraPlast nu există angajat care să fie plătit cu salariul minim, suntem mândri de asta și vom continua să mergem pe același drum. Fabrica Opal este cea mai recentă dintre investiții și cu siguranță nu ultima, promitem să continuăm”, a afirmat directorul general al Grupului TeraPlast, Alexandru Stânean.