Cât de des trebuie să aerisești caloriferele. Specialiștii recomandă ca aerisirea caloriferelor să se facă înainte de scăderea temperaturilor. Doar așa te vei putea bucura de căldură în toată casa fără să scoți o avere din buzunar.
Cel mai bun moment pentru aerisirea caloriferelor este toamna, înainte să dai drumul la căldură. Chiar și așa, dacă observi că există o problemă și după ce ai pornit sistemul de încălzire, caloriferele se pot aerisi și iarna. Atenție, ca să poți să faci asta, trebuie să oprești de tot centrala, ceea ce înseamnă ca o perioadă de timp va fi frig în casă.
Specialiștii avertizează că, pe termen lung, cei care nu obișnuiesc să curețe caloriferele periodic pot avea probleme cu încălzirea locuințelor. Vei observa că, deși centrala va funcționa din greu, în casă nu va fi mai cald, iar costurile la factura de încălzire vor fi mai mari.
De asemenea, un calorifer care nu a fost aerisit în mod regulat va fi un calorifer expus coroziunii. Aerul prins în interiorul lui nu va face decât să favorizeze apariția ruginei, iar în astfel de cazuri vei fi nevoit să-l înlocuiești mai repede decât te-ai fi așteptat, potrivit Fanatik.
Atenție, pe lângă aerisirea caloriferelor este foarte importantă și curățarea lor. Murdăria sau praful împiedică distribuirea căldurii.