Fabrica de hârtie specială care va înlocui pungile de plastic din retail va fi construită la Giurgiu, iar producția va începe din 25 noiembrie 2025, potrivit lui Vladimir Cohn, afaceristul care va ridica fabrica, scrie Economica.net.
Potrivit antreprenorului, în următoarea perioadă va începe campania de angajări, fiind nevoie de 100 de angajați cu înaltă calificare pentru începerea producției. Caând va ajunge la capacitate maximă, fabrica va crea aproximativ 200 de locuri de muncă.
„Pornirea fabricii de hârtie va necesita un minimum de 100 de persoane foarte bine calificate: IT-isti, ingineri mecanici, energeticeni, operatori. Pe parcursul următoarelor șase luni un număr de circa 100 de persoane vor fi angajate . La 1 ianuarie 2025 vom organiza întâlniri în zona Giurgiu cu persoane interesate și calificate să solicite poziții din schema de funcționare”, a declarat Vladimir Cohn, pentru sursa citată.
Citește și: Compania din România care impune patru zile de lucru pe săptămână, dar cu reducerea salariilor
Conform afaceristului, investiția în construcția fabricii va ajunge la suma de 75 de milioane de euro, iar costurile de întreținere se vor ridica la aprozimativ 5 milioane de euro.
„Fabrica este proiectată să producă hârtie tip kraft pentru fabricarea pungilor din comerțul de retail și e-commerce, pentru înlocuirea plasticului din activitatea de retail sau reambalare. Producția a fost proiectată la circa 120.000 de tone pe an, cu începere de la 30 noiembrie 2025”, a mai explicat Cohn.
Potrivit lui Cohn, cea mai mare parte a producției va merge către export, deoarece „piața locală nu are suficiente resurse de transformare a hârtiei în pungi”.
Inițiativa antreprenorului român reprezintă un factor important pentru economia țării, în condițiile în care, în acest moment, majoritatea pungilor de hârtie menite să le înlocuiască pe cele din plastic provin din import.
Un lucru îmbucurător este acela că țara noastră nu duce lipsă de materie primă pentru fabricarea hârtiei speciale.
„Maculatura, materia noastră de bază, este colectată foarte eficient în toată România. Programele definitivate de Agentiile de mediu împreună cu comisia de mediu din Parlament sunt foarte eficiente și problema asigurării de materii prime nu există la nivelul nostru de producție”, a explicat Vladimir Cohn.
Cohn a dezvăluit că a ales Giurgiu, un oraș puternic afectat după căderea industriei comuniste, în urma unei analize aprofundate.
„O cercetare în jurul orașului București a indicat Giurgiu ca o locație potrivită, cu disponibiltate de terenuri, alimentare cu electricitate și gaze naturale, proximitate de București, Portul Giurgiu fiind relativ bine echipat pentru transport de produse finite”, a declarat industriașul.
Totodată, spune Cohn, el a primit sprijin atât din partea autorităților locale, cât și a parlamentarilor, din acest punct de vedere.
„Autoritățile locale , în frunte cu Primăria, au adoptat o politică a brațelor deschise pentru investiții noi în Giurgiu. Împreună cu domnul deputat Alexandru Andrei au fost disponibili în regim de 24/7 solicitărilor noastre, fiind de ajutor în rezolvarea unor probleme birocratice, rămase din anii din urmă”, a punctat Vladimir Cohn.