Rețeta fasole făcăluită. Un simplu ingredient transformă fasolea bătută într-un adevărat deliciu. Cum mai este puțin până se intră în Postul Crăciunului vă propunem o rețetă de fasole bătută cu care nu veți da greș.
Tot secretul este să călești ceapa și să adaugi un pic de boia afumată. Acest amestec îi va da preparatului un gust dulceag și ușor afumat.
Ingrediente
Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente: 500 de grame de fasole uscată, două cepe, doi căței de usturoi, o lingură de boia afumată, trei linguri de ulei, sare și piper după gust și o frunză de dafin.
Citește și Rețeta de mămăligă a lui Chef Cătălin Scărlătescu. Iese fragedă și gustoasă
Mod de preparare
Se lasă fasolea la înmuiat peste noapte, iar a doua zi se scurge apa și se fierbe împreună cu o frunză de dafin pentru aromă. După ce s-a fiert fasolea, scurgem apa și pasăm boabele până când obținem o textură cremoasă.
Se taie ceapa și se călește într-o tigaie cu puțin ulei, la foc mic. În momentul în care ceapa începe să se caramelizeze, adăugăm o lingură de boia și amestecăm. mai lăsăm pe foc încă două minute. Pentru un plus de savoare adăugăm și doi căței de usturoi pasați, după care turnăm amestecul de ceapă călită cu usturoi și cu boia peste fasoalea pasată. Punem sare și piper după gust.
Putem servi fasolea făcăluită caldă, puțină ceapă călită deasupra, alături de câteva murături și pâine proaspătă.
Fasolea făcăluită se poate servi caldă sau rece, decorată cu un strat suplimentar de ceapă călită pe deasupra. Alături, merge de minune cu murături sau cu pâine proaspătă de casă.
Pe lângă faptul că este delicioasă, fasolea făcăluită este și foarte nutritivă, fiind o sursă importantă de proteine, fibre, vitamine și minerale esențiale, contribuind la menținerea sănătății inimii și a sistemului digestiv, potrivit click.ro.