Moartea lui Silviu Prigoană a devenit un eveniment foarte mediatizat, ceea ce a generat mai multe teorii cu privire la decesul acestuia. Inițial, s-a crezut că afaceristul a murit din cauză că s-a înnecat cu mâncare, însă dezvoltările ulterioare au arătat că, de fapt, a fost vorba de un infarct.
DSU a comunicat că pe 12 noiembrie, la ora 14:11, dispeceratul său din Brașov a primit un apel la numărul unic de urgență 112 prin care s-a solicitat intervenția de urgență în cazul unei persoane ce se afla în stare de inconștiență în localitatea Bran-Șimon.
La ora 14:13, luată fiind în vedere gravitatea situației, au fost solicitate un echipaj SMURD de tip B2 de prim ajutor calificat, aflat în apropiere, dotat cu echipamentele necesare, inclusiv un defibrilator, precum și o ambulanță de tip C2 de la Serviciul de Ambulanță Brașov, cu medic, ce se afla tocmai în municipiul Brașov, fiind cel mai apropiat astfel de echipaj cu medic de caz.
La ora 14:19, echipajul SMURD de tip B2 ce se afla în Moeciu a ajuns primul, deci la 8 minute de la efectuarea apelului, iar cei trei paramedici ce au sosit i-au acordat lui Silviu Prigoană manevre de resuscitare în continuu. După 22 de minute de la alertare a sosit și ambulanța C2 de la Serviciul de Ambulanță Brașov, cu medic, care a continuat manevrele.
DSU a adăugat că „sistemul integrat a făcut tot posibilul să salveze viața persoanei aflată în stop cardio respirator, asigurând cea mai importantă intervenție și anume, defibrilarea în cel mai scurt timp posibil, dar si trimițând un echipaj cu medic, care să completeze manevrele avansate de resuscitare”.
În plus, DSU a explicat că nu este posibil ca în fiecare ambulanță să se afle și un medic și a adăugat că nicăieri în lume nu există asta.