Silviu Prigoană a fost invitat în podcastul lui Bursucu, acolo unde a vorbit despre viața sa și despre planurile pe care le avea pentru viitor. Gabriela Lucuțar a confirmat și ea faptul că vorbea foarte des despre moarte și nu îi era frică de acest moment.
Gabriela Lucuțar, femeia care se ocupă de toate detaliile legate de înmormântarea afaceristului, spune că a fost dorința lui Silviu Prigoană să se organizeze totul în secret, iar ea și Honorius, unul dintre fiii lui, îi îndeplinesc dorința.
„Nu este o înmormântare secretă, este doar dorința răposatului Silviu Prigoană, pe care fiul Honorius, împreună cu frații, o respectă. Tot ce a spus în timpul vieții, chiar dacă eu și Honorius râdeam și îi spuneam că nu e cazul să se gândească la moarte, era foarte serios. În ultima vreme, vorbea foarte des despre treaba asta. De fiecare dată când ne vedeam, aducea în discuție acest subiect.
Era un tip foarte bine organizat și nu avea teamă de moarte, vorbea foarte liber. La cum l-am văzut, nu a vrut să fie o povară pentru copii„, a declarat Gabriela Lucuțar, în exclusivitate, pentru România TV.
Cu puțin timp înainte de a se stinge din viață, Silviu Prigoană a fost prezent la podcastul lui Bursucu. Ieri, în ziua în care a murit, era programată difuzarea interviului, însă în urma veștii șocante, organizatorii podcastului au decis să amâne difuzarea. În cele din urmă, interviul a fost publicat miercuri, 13 noiembrie.
Se pare că în timpul filmărilor din București, omul de afaceri era răcit și se confrunta cu tuse. Inclusiv în timpul interviului, Prigoană a început să tușească și și-a cerut scuze.
„Îmi cer scuze, sunt puțin lovit de răceală(…). Sunt foarte răcit, cred că o să mă duc la Urgență”, a spus acesta în timpul podcastului.
Pe lângă asta, cei care au fost prezenți în restaurantul din Bran au mărturisit că afaceristul tușea excesiv cu câteva minute înainte să-și piardă viața. Tusea convulsivă poate afecta plămânii și căile respiratorii. Aceasta poate avea efecte letale în special la copii, dar și la pacienți vârstnici.
„Este o afecțiune chinuitoare. Tușește o persoană până când îi cade respirația. Afecțiunea vizează și copiii și adulții, se mai numește și tusea de 100 de zile.
Fără discuție poate conduce și la deces, este o tuse chinuitoare, iar la pacienții imunodeficienți, la copii și la bătrâni poate să aducă la complicații septice și ulterior la deces. Bordetella Pertusis se numește bacteria ce cauzează toată chestia aceasta. Teoretic ar trebui să fim vaccinați pentru aceasta, ea se află pe lista pentru vaccinuri obligatorii”, a declarat un medic.