Meciul România – Kosovo, care se va disputa, vineri, de la ora 21.45, în Liga Naţiunilor, va fi arbitrat de o brigadă din Danemarca, avându-l la centru pe Morten Krogh.
În acest moment România este pe primul loc în grupa ei de Liga Națiunilor cu 4 victorii din 4 meciuri. „Tricolorii” mai au de disputat partida cu Kosovo la București și un meci cu Cipru, tot pe Arena Națională. Liga Națiunilor este o competiție foarte importantă pentru România deoarece o performanță bună ar facilita calificarea „tricolorilor” la Campionatul Mondial din 2026, organizat în Canada, Mexic și Statele Unite ale Americii.
KOSOVO-ROMÂNIA ONLINE STREAM ANTENA 1
România: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Drăguș, Mihăilă
Rezerve: Sava, Târnovanu, Rus, Pașcanu, Alibec, Șut, Bîrligea, Hagi, Miculescu, Olaru, Mitriță, Sorescu
Selecționer: Mircea Lucescu
Kosovo: Muric – Hadergjonaj, Amir Rrahmani, Dellova, Vojvoda – Rexhbecaj, Berisha – Zhegrova, Muslija, Jashari – Muriqi
Rezerve: Bekaj, Saipi, Aliti, Krasniqi, Bytyqi, Albion Rrahmani, Asllani, Zabergja, Emerllahu, Sadriu, Smakaj, Hoti
Selecționer: Franco Foda
Stadion: Arena Națională;
Arbitru: Morten Krogh (36 de ani, Danemarca) / A1: Victor Skovbaek, A2: Steffen Beck;
Selecţionerul Mircea Lucescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că la meciul cu Kosovo nu este interesat doar de rezultat şi de încheierea pe primul loc în grupa din Liga Naţiunilor, ci şi de creşterea nivelului de joc.
„Şansele să terminăm pe primul loc şi să câştigăm sunt mari. Ei sunt împrăştiaţi, dar nu mai sunt echipe slabe. Au 4-5 jucători foarte buni, copiii pleacă devreme din Kosovo. Lumea să nu creadă că e uşor. Nu mă interesează doar rezultatul şi terminarea pe primul loc. Mă interesează ca nivelul de joc al acestei echipe să crească foarte mult. Noi eram mereu consideraţi jucători cu calităţi tehnice superioare altora în ceea ce priveşte pasele. În 1970 a fost cel mai greu CM jucat de echipa României, ştiţi ce grupă am avut la Campionatul Mondial şi nu am avut niciul fel de relaţii cu străinătatea, nu aveam echipament, m-am dus în piaţă şi am cumpărat echipament pe care l-a purtat şi Pele când am schimbat tricourile şi acum e la Real Madrid la muzeu, nu aveam nici măcar ghete. Trăgeam nişte linii pe ele ca să pară Adidas. Când am venit în 1984 am insistat să se crească bugetul. Noi aveam în disputa cu ceilalţi o singură şansă, că eram tehnici. În România, am ignorat creşterea copiilor pe baza jocului de pase. Noi ne-am calificat la EURO pe alte lucruri, am obţinut calificarea cu un grup de jucători care au fost motivaţi. Trebuie să trecem la altă etapă, să controlăm jocul dacă vrem să ne confruntăm cu marile echipe. Este foarte important să câştigăm acest meci”, a afirmat selecţionerul.
Lucescu a afirmat că prezenţa la echipa naţională dublează valoarea unui jucător. „Prezenţa la naţională dublează valoarea unui jucător. Nu pot să fac experimente la naţională, eu am nevoie de rezultate, să dau încredere grupului de jucători. Ceilalţi care vor să ajungă la naţională trebuie să demonstreze la echipele de club meci de meci. Când vin, să îşi aştepte momentul şi când intră şi pun tricoul să nu-l mai dea jos, să meargă cu el acasă, să doarmă cu el.Contează foarte mult raportul mental. Nu am probleme cu cei care nu joacă, aş avea eu o problemă în cazul acest, ar însemna că nu ştiu să gestionez la vârsta mea o relaţie cu un copil”, a declarat Mircea Lucescu.
Mircea Lucescu a vorbit şi despre conflictul cu Steaua, după ce s-a scris că oficialii clubului din Ghencea vor să îl dea în judecată pentru că a numit-o pe FCSB „Steaua”.
„Cum te cheamă? Marius Mărgărit? Atunci o să îţi zic Paul! Mă dai în judecată? Cum crede cineva că un raport de 50 de ani între Dinamo şi Steaua dispare aşa uşor? Steaua e un brand naţional, nu doar a clubului. Nu poţi să o desfiinţezi de la o zi la alta. Aici e un palmares, oameni care au muncit pentru asta. Gândiţi-vă la cei care au muncit pentru renumele clubului Steaua. Să facă o echipă puternică. Steaua să se întoarcă Ghencea! Mie îmi e greu şi greu să pronunţ FCSB. Înseamnă Fotbal Club Steaua Bucureşti. E acelaşi lucru. Nu mai spun FC şi B şi spun doar Steaua. Nu mă interesează decizia instanţei. Eu sunt persoană particulară. Eu respect şi echipa asta Steaua, dar şi FCSB. Fac o mare greşeală. Palmaresul s-a câştigat cu trudă de generaţii de jucători. Gata, Paule, te iau pe tine avocat. Tactica pumnului în gură nu e în regulă”, a declarat Mircea Lucescu.
Naţionala României joacă, vineri, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, cu Kosovo, în Liga Naţiunilor.
Mitică Dragomir se teme înaintea confruntării dintre România și Kosovo din Liga Națiunilor. Fostul președinte al LPF a spus, la Profețiile lui Mitică, că jucătorii din Kosovo sunt periculoși.
Dragomir a avertizat că tricolorii nu trebuie să se relaxeze. România nu a primit gol de la Kosovo în cele trei confruntări directe dintre cele două reprezentative și a câștigat două meciuri.
Chiar și așa, ”Oracolul” din Bălcești a recunoscut că simte o strângere de inimă când se gândește la partida dintre tricolori și kosovari. Vedat Muriqi (Mallorca), Edon Zhegrova (Lille) și Amir Rrahmani (Napoli) sunt starurile reprezentativei din Kosovo.
Dragomir a precizat, în același timp, că România a fost capabilă să găsească soluția pentru a bloca forța ofensivă oponentei de pe 15 noiembrie. El a remarcat că elevii lui Mircea Lucescu au blocat centrările din flancuri ce îl vizau pe Muriqi.
”Mie îmi este teamă de meciul cu Kosovo. Nu știu de ce, am așa o strângere de inimă. E o echipă valoroasă, cu fotbaliști care joacă titulari la echipe bune în lumea asta.
Să joci titular în Spania înseamnă ceva! Am găsit cheia în meciurile trecute. Cu toată lumea ei câștigau cu marginile terenului. Veneau cu centrări din lateral pe Muriqi.
Noi dacă îi blocăm pe ăștia și nu centrează, ăla săracul se uită la lună. Nu intră în contact cu mingea. Am găsit bine! Nu, nepoții mei se duc la meci. Eu nu mă duc până nu primesc invitație de la federație.
Nu, nu mi-au trimis nici acum. Lucescu a zis că le zice el. Mă doare la bască de Burleanu pe mine! Ce treabă am eu cu Burleanu? Mă uit la televizor, nu pierd nimic”, a spus fostul oficial al LPF, la Profețiile lui Mitică.
România mai are de disputat două meciuri în Liga Națiunilor. Tricolorii vor înfrunta pe 15 noiembrie, vineri, Kosovo. Luni, pe 18 noiembrie, se vor duela cu Cipru. Ambele partide se vor desfășura pe Arena Națională. Elevii lui Mircea Lucescu se află pe primul loc în grupă cu punctaj maxim (12 din 12).
PORTARI
Florin NIȚĂ (Damac | Arabia Saudită, 28/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 2/0), Răzvan SAVA (Udinese | Italia, 0/0);
FUNDAȘI
Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 25/1), Cristian MANEA (FC Rapid 1923, 25/2), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 25/1), Adrian RUS (Pisa | Italia, 22/1), Andrei BURCĂ (Baniyas | Emiratele Arabe Unite, 35/1), Alexandru PAȘCANU (FC Rapid 1923, 0/0), Matei ILIE (CFR Cluj, 0/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 42/2);
MIJLOCAȘI
Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 20/0), Marius MARIN (Pisa | Italia, 26/0), Răzvan MARIN (Cagliari | Italia, 63/9), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 78/15), Darius OLARU (FCSB, 24/0), Adrian ȘUT (FCSB, 2/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 32/9), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 28/5), Ianis HAGI (Rangers | Scoția, 43/5), Florinel COMAN (Al Gharafa | Qatar, 19/1), Alexandru MITRIȚĂ (Universitatea Craiova, 20/4), David MICULESCU (FCSB, 0/0);
ATACANȚI
Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor | Turcia, 19/5), Denis ALIBEC (Farul Constanța, 40/5), Daniel BÎRLIGEA (FCSB, 2/0).
Conform sursei citate, traficul rutier se va restricţiona progresiv, dacă situaţia o va impune, după cum urmează:
– pe Str. Maior Coravu:
în data de 14.11.2024, începând cu ora 22.00, în perimetrul rondului de pe această stradă, în faţa intrării în Complexul Arenei Naţionale, nu se va permite parcarea autovehiculelor;
în data de 15.11.2024, începând cu ora 17.00, până după încheierea meciului;
– pe Bd. Pierre de Coubertin, de la intersecţia cu Str. Vatra Luminoasă, până la intrarea în Complexul Sportiv, în data de 15.11.2024, începând cu ora 17.00, până după încheierea meciului;
– Str. Tony Bulandra:
în data de 14.11.2024, începând cu ora 07.00, se va restricţiona parcarea autovehiculelor în zona intrării din Bd. Basarabia a Stadionului Naţional Arena;
în data de 15.11.2024, începând cu ora 17.00, până după încheierea meciului.
De asemenea, se va restricţiona accesul mijloacelor auto după cum urmează:
– în alveola din faţa intrării în curtea Complexului Arenei Naţionale, dinspre Bd. Basarabia, în 14.11.2024, începând cu ora 07.00;
– pe Bd. Pierre de Coubertin, între Str. Vatra Luminoasă şi intrarea în Complexul Arena Naţională, în 15.11.2024, începând cu ora 17.00;
– pe Str. Tony Bulandra şi pe Str. Vatra Luminoasă, tronsonul cuprins între Bd. Pierre de Coubertin şi Str. Tony Bulandra, începând cu data de 14.11.2024, ora 19.00, până în data de 15.11.2024, după încheierea meciului.
Poliţiştii recomandă următoarele rute ocolitoare:
– Bd. Unirii – Str. Lucian Blaga – Calea Dudeşti – Bd. Camil Ressu – Bd. Nicolae Grigorescu – Bd. Theodor Pallady;
– Şos. Mihai Bravu – Şos. Iancului – Şos. Pantelimon;
– Şos. Ştefan cel Mare – Şos. Colentina – Şos. Fundeni;
– Şos. Morarilor – Str. Lucreţiu Pătrăşcanu – Str. Constantin Brâncuşi – Bd.Nicolae Grigorescu – Str. Liviu Rebreanu.
Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor şi recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun pentru a evita blocajele în trafic, evitarea opriii şi staţionării pe arterele menţionate mai sus, care fac parte din perimetrul de siguranţă. De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone
aglomerate, să respecte semnalele poliţiştilor rutieri şi să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de suporteri.
Partida România-Kosovo se dispută pe Arena Naţională vineri de la ora 21.45.
Liga Națiunilor este o competiție foarte importantă pentru România deoarece o performanță bună ar facilita calificarea „tricolorilor” la Campionatul Mondial din 2026, organizat în Canada, Mexic și Statele Unite ale Americii.
La barajul turneului final vor fi 16 echipe din Europa: 12 țări care au încheiat preliminariile pe locul 2 și cele mai bine clasate 4 reprezentative câștigătoare de grupe din Liga Națiunilor, dar care nu au prins primele două poziții în grupele preliminare ale Mondialului.
În momentul de față România are maximum de puncte, 12 din 12, după 4 meciuri disputate. Câștigarea grupei cu maximum de puncte ar fi o plasă de siguranță pentru selecționata tricoloră. România are și un golaveraj foarte bun: 11 goluri marcate și doar 2 primite (ambele reușite au fost marcate de Lituania).