Supravieţuitorii tragediei din Muntenegru au povestit, marţi, înainte de a fi transportaţi înapoi în România cu avioane MApN, ultimele lucruri pe care şi le mai amintesc dinainte de producerea accidentului. Ei au afirmat că şoferul care era în acel moment la volan conducea haotic şi cu viteză foarte mare.
„Da, avea viteză mare. I-am spus să încetinească şi ne-a luat în râs„, a declarat unul dintre pasagerii care au scăpat cu viaţă.
Un alt bărbat care a scăpat cu viaţă din Defileul Morţii a povestit că a zburat prin geam în momentul în care autocarul s-a prăbuşit în prăpastie. „Eu mă simt foarte bine. Avea în jur de 90 km/h. L-am rugat să meargă mai încet şi să nu depăşească, dar n-a ascultat. Drumul era uscat, plouase puţin, dar se uscase… a încercat să depăşească o maşină, am văzut trecând în viteză un copilaş… când s-a rostogolit a intrat în balans întâi, după aceea s-a lovit de parapet, s-a dat peste cap. Eu am căzut prin fereastră. A încercat să depăşească într-un loc în care nu avea voie”, a concluzionat bărbatul.
Românii răniţi în Muntenegru sunt aduşi marţi acasă. Două aeronave au plecat dimineaţă de la Bucureşti către Podgoriţa. Vor mai rămâne în spitalele din Muntenegru doar cei aflaţi în stare foarte gravă.
CITEŞTE ŞI Tragedia din Muntenegru, povestită chiar de victime. Declaraţia femeii care a asigurat TRADUCEREA
18 români au murit şi alţi 29 au fost răniţi, după ce un autocar a căzut într-o râpă, la 30 de kilometri de capitala Muntenegrului, Podgoriţa. Zeci de salvatori, localnici şi turişti au sărit în ajutorul victimelor, iar zeci de muntenegreni au stat la coadă la spitalul din Podgoriţa, ca să doneze sânge pentru victime.
Guvernul României a instituit o celulă de criză, iar ministrul de externe, Titus Corlăţean, şi secretarul de stat Raed Arafat s-au deplasat de urgenţă la faţa locului.
CITEŞTE ŞI Gest impresionant: Pompierii din Argeş au donat sânge pentru cei accidentaţi în Muntenegru