Totuși, ar putea fi dificil acest lucru când legumele sunt foarte scumpe sau când nu sunt de sezon și se strică repede în frigider. Tocmai de aceea mulți apelează la legume congelate, iar specialiștii în sănătate încurajează acest obicei fiindcă legumele congelate ar avea un conținut mai ridicat de nutrienți decât legumele proaspete.
Citește și Rețetă delicioasă de piure de conopidă. Ingredientul secret care îi dă o textură extrem de cremoasă
Atunci când leguma e recoltată începe să piardă din nutrienți, spune Cassandra Burke, nutriționist. Deoarece legumele congelate sunt supuse congelării rapide la maturitatea maximă, acest proces păstrează vitaminele și mineralele la calitatea lor optimă, stopând degradarea nutrienților. În schimb, legumele proaspete trec prin procesare, depozitare și transport, ceea ce înseamnă că, până ajung în magazin sau în bucătăria ta, calitatea nutrienților poate fi afectată.
În plus, legumele congelate sunt mai prietenoase cu bugetul fiindcă de regulă sunt mai ieftine. Un alt avantaj e că rezistă mult mai mult timp, nu se strică la fel de repede.
Sunt unele legume pe care e mai bine să le cumpărăm congelate, atrage atenția dr. Peter Brukner, nutriționist și expert în medicină sportivă.
Ce legume să cumperi mereu congelate
- Broccoli – Este bogat în vitaminele C și K, precum și în fibre, spune Dr. Brukner. Broccoliul congelat își păstrează bine culoarea verde intensă și poate fi savurat ca garnitură sau adăugat într-un stir-fry.
- Spanac – Cel congelat are fier și multe vitamine. Fie că este folosit în smoothie-uri, supe sau paste, spanacul congelat este o modalitate ușoară de a adăuga nutrienți suplimentari oricărei mese.
- Mazăre – Această legumă cu gust dulce și culoare verde intensă este o sursă excelentă de proteine. Chiar și atunci când este congelată, mazărea se gătește rapid și este o legumă convenabilă și simplă.
- Ardei gras – E bogat în vitaminele A și C, menționează Dr. Brukner. Deoarece congelarea nu le afectează textura crocantă, pot fi adăugate în salate sau stir-fry-uri.
- Conopidă – E bogată în fibre și să gătește foarte rapid atunci când e congelată. Poate fi folosită ca înlocuitor cu conținut scăzut de carbohidrați pentru orez.
- Mix de legume – E o modalitate excelentă de a avea mai multe surse de nutrienți într-o singură masă. „Căutați amestecuri colorate pentru a obține o gamă mai largă de vitamine,” sfătuiește Dr. Brukner.
Citește și Cu ce înlocuiești carnea în sarmalele de post. Ingredientul secret al bunicii care schimbă tot gustul, nici nu simți că nu au carne