Jumătate de ceapă zilnic în formă crudă, spun medicii. Această legumă conține uleiuri eterice, acizi organici, acid citric, dar și nenumărate vitamine, cum ar fi B1, B2, B6, C, E, cât și PP. De asemenea, în ceapă vom mai găsi și caroten, calciu, potasiu, fosfor, iod, sulf, cât și siliciu.
Dacă românii consumă în fiecare zi jumătate de ceapă, potrivit unui studiu efectuat în Franța, ar putea scădea riscul apariției cancerului la stomac, dar al cancerului la sân.
De asemenea, ceapa mai are și alte efecte pozitive asupra stării noastre de sănătate. Unii specialiști spun că leguma are proprietăți anticoagulante, așa că va preveni apariția cheagurilor de sânge în corp și poate reduce nivelul colesterolului și a trigliceridelor.
Există și unele studii care sugerează că ceapa poate fi un aliment ideal pentru femeile vârstnice, deoarece reduce riscul unei fracturi de șold. Ea este benefică pentru menținerea unei densități osoase optime, așa că nu trebuie să neglijăm consumul de ceapă și ar trebui introdusă în alimentația noastră zilnică.
Sunt mulți cei care consideră că toate cojile de legume trebuie să ajungă la gunoi atunci când gătesc. Și se înșală! Cojile de ceapă sau usturoi au o mulțime de beneficii la care multe persoane nici măcar nu se gândesc. Iată de ce nu e bine să le arunci.
Folosește-le când faci pâine. Da, poate pare incredibil, dar cojile de ceapă sau usturoi sunt „aur” curat atunci când faci în casă aluatul pentru pâine. Sunt foarte bogate în vitamine și minerale, adică sunt foarte sănătoase.
Le poți pisa foarte bine, până când le aduci la o consistență ca de făină. Acest praf îl poți adăuga, apoi, în aluatul pentru pâine. Vei obține o pâinică nu doar bogată în nutrienți, dar și foarte gustoasă, cu o aromă deosebită. (Vezi AICI mai multe detalii)