Orașul din România unde sunt interzise trotinetele electrice. Care este motivul

Într-un oraș important din România sunt interzise, pe o perioadă de timp nelimitată, trotinetele electrice de închiriat. Iată mai jos unde se întâmplă asta și care este motivul interdicției.
Irina Dumitrescu
20 nov. 2024, 10:37
Orașul din România unde sunt interzise trotinetele electrice. Care este motivul

Orașul care a interzis, pe termen nelimitat, trotinetele electrice este Brașov. Interdicția se referă la trotinetele de închiriat și a fost impusă de Comisia de Circulaţie din Primăria Braşov, notează g4media, care citează bizbrasov.

Ca urmare a introducerii acestei interdiciții, companiile Uber şi Bolt au fost obligate de municipalitatea braşoveană să ridice toate trotinetele din oraș. Uber și Bolt au, pe lângă serviciile de ride-hailing și food delivery, și trotinete care pot fi închiriate direct din stradă.

Comisia de Circulaţie din cadrul Primăriei Braşov a decis interzicerea circulaţiei trotinetelor electrice de închiriat până când operatorii vor veni cu soluţii clare în ceea ce priveşte staţiile unde vor fi staţionate aceste vehicule, astfel încât utilizatorii să nu le mai abandoneze oricum și oriunde pe domeniul public. Până acum, potrivit sursei citate, trotinetele închiriate puteau fi lăsate la întâmplare de către cei care le utilizau. Nu o dată, trotinetele au fost abandonate în mijlocul străzilor, fiind astfel afectată siguranța rutieră.

Citește și Procedura simplificată pentru reclamarea şoferilor agresivi în trafic. Ce informaţii trebuie trecute în sesizare

În aceste condiții, Comisia de Circulaţie din municipalitatea brașoveană a impus necesitatea unor sisteme unde aceste trotinete să stea garate în staţii și să nu mai fie abandonate la voia întâmplării.

Trotinetele electrice au reguli foarte clare în ordonanța circulației pe drumurile publice

Pe de altă parte, în ultimii trei ani, în România s-au înregistrat 396 accidente rutiere grave în care au fost implicate trotinete electrice. În aceste accidente, au murit 24 de persoane, iar peste 370 au fost rănite grav.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, acolo unde există piste de biciclete, cei care merg cu trotineta sunt obligați să le folosească. În lipsa acestor piste, trotinetele pot fi conduse pe drumurile a căror viteză maximă permisă este de 50 km/h. ”Pentru a conduce o bicicletă sau o trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani. Casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de biciclete și trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani, atunci când se deplasează pe partea carosabilă. Se interzice transportul pasagerilor pe trotinete electrice”, se arată în ordonanța ce reglementează circulația pe drumurile publice.

Blogul zeroscooter precizează, la rândul său, opt de siguranță pentru folosirea trotinetelor electrice: citirea manualului de utilizare, folosirea echipamentului de protecție, folosirea luminilor, verificarea condițiilor de drum, verificarea trotinetei înainte de a pleca la drum, rămânerea în stare de alertă, o singură persoană pe trotinetă și cât mai mult exercițiu.

Citește și Cine este soția lui Honorius Prigoană. Corina Bode este o apariție extravagantă, care face furori în online

DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Spynews
Adrian Minune a recunoscut că a înșelat-o pe Cati Simionescu! Cum a reacționat soția manelistului, după ce a aflat totul: ”Am 200 de gagici, nu una”
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Parcul din România care se va transforma de Paște 2025. Sunt așteptați turiști din toate colțurile țării pentru a vedea carnavalul
Capital.ro
România a pierdut cel mai mare artist. NU va mai fi nimeni ca el. Va rămâne veșnic în inimile românilor
Playtech.ro
Ajutor dublu de Paște 2025 pentru unii pensionari: bani pentru miel și cozonac, pe lângă cei 400 de lei de la Guvern
DailyBusiness
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
Adevarul
Fost consilier al președintelui Zelenski: „România trebuie să construiască un bloc est-european ce poate rezista valurilor care vin”
wowbiz.ro
Pericol la Cernobîl: România, în zona de risc?! Sarcofagul care izolează materialul radioactiv, grav avariat în urma unui atac cu dronă
Spynews
Două zodii vor fi cerute în căsătorie până la finalul aprilie! Nativii vor avea parte de surprize uimitoare
Spynews
Tzancă Uraganu recunoaște idila cu Laura Vass, după ce paparazzii Spynews.ro i-au surprins împreună: „Mai pici în ispită”. Cum a reacționat Alina Marymar
Evz.ro
Unde fugim în vacanța de Paște. Destinații nu foarte departe de București
Ego.ro
Mihaela Tatu, de nerecunoscut! Cum arăta vedeta la 37 de ani... FOTO
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
kanald.ro
Ce publicase pe Facebook românca Andreea Mottram, înainte să fie omorâtă de fiica ei adoptivă. „Problema este că...”
Cancan.ro
Cum a dat soarele, au ieșit la ÎNCĂLZIT! Vedetele au încins atmosfera în parcul Herăstrău - Nu le-a fost rusine deloc
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Apare o nouă taxă auto pentru șoferi. De când vor fi obligați să o plătească
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
stirilekanald.ro
„Alt copil, viața merge înainte” Igor Cuciuc a dat vestea mult așteptată, după moartea Andreei: „Un nou Început”. Artistul și soția sa sunt de nedespărțit acum
Schimbare importantă pentru șoferi: Cei cu două mașini vor plăti o nouă taxă obligatorie
MediaFlux
Pensiile, alocațiile și indemnizațiile se dau mai devreme. Data anunțată de Ministerul Muncii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Furtul de lemne! Metoda cea mai utilizată, potrivit unui activist de mediu