Vestea tragică a fost confirmată de un alt celebru interpret de folk, Ducu Bertzi, prieten apropiat al lui Bațu. Potrivit surselor din apropierea artistului, Marius Bațu s-a simțit rău după concertul susținut în seara de vineri, la Timișoara, și a ajuns de urgență la spital, unde medicii au constatat că suferă de probleme cardiovasculare.
Deși se simțea slăbit, Bațu a refuzat să renunțe la concertul programat pentru sâmbătă la Lugoj. Din păcate, starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid, iar artistul a suferit un infarct fatal.
Decesul artistului a fost confirmat și de Nicu Alifantis, care a scris pe pagina sa de Facebook: ”Ne-a părăsit Marius Bațu. Devreme, mult prea devreme. Un artist deosebit, o voce minunată, un coleg cum rar am putut întâlni, un om deosebit de bun, un prieten. Inima lui a încetat să mai bată, iar cântecul lui șoptit s-a stins. Drum lin la stele Kir Marius, Dumnezeu să te-odihnească!”.
Marius Bațu a fost o figură de referință în muzica folk românească, cunoscut mai ales pentru activitatea sa alături de grupul Poesis, pe care l-a înființat în anii ’70, alături de Eugen Baboi. Ulterior, în perioada 1982-1985, a făcut parte din „Cenaclul Flacăra”, devenind un nume binecunoscut în rândul iubitorilor de folk.
De-a lungul carierei sale, Marius Bațu a colaborat cu o serie de artiști și trupe de renume din România, printre care Holograf, Mircea Vintilă, Ovidiu Lipan Țăndărică, Dinu Olărașu și Ilie Stepan Project. De asemenea, el a cântat alături de formația Pasărea Colibri, cu care a lansat albumul „Încă 2000 de ani”.
Moartea sa este o pierdere imensă pentru scena muzicală românească, iar fanii și colegii de breaslă își vor aduce aminte mereu de Marius Bațu și de contribuția sa importantă la dezvoltarea muzicii folk din România.