BONUS consistent de alegeri 2024. Cine sunt bugetarii care primesc sume consistente înainte de sărbători

Ministerul de Interne va suplimenta numărul forțelor de ordine la alegerile de duminică, de la 43.000 la 45.000. Toţi vor încasa un bonus de 270 de lei. Bani mulţi şi pentru cei din secţiile de votare, un preşedinte poate încasa peste 4.000 de lei.
Filip Stan
24 nov. 2024, 11:22
BONUS consistent de alegeri 2024. Cine sunt bugetarii care primesc sume consistente înainte de sărbători

Alegeri 2024. Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne vor câştiga şi bani pentru efortul lor suplimentar, mai ales că vor urma trei weekend-uri „pline” de alegeri: două tururi la prezidenţiale şi un rând la parlamentare.

Cosmin Dorel Andreica, liderul Sindicatului Europol, a precizat şi ce sumă va primi fiecare poliţist care va asigura ordinea publică în zilele alegerilor. Condiţia: să bifeze 12 ore din 24.

„Ai noștri nu vor dori să se pună rău cu nimeni, fiindcă nu știi cine va veni la guvernare după aceste alegeri. Și atunci, fie că vor suna cei de la PSD, fie cei de la PNL sau mai știu eu de unde, vor încerca să răspundă tuturor, ca să-i țină minte când vor ajunge la putere. Și toate astea pe socoteala polițiștilor care vor trebuie cel mai pobabil să facă ture suplimentare. Singurul răsfăț, dacă se poate vorbi de așa ceva, e faptul că polițiștii vor primi anul acesta mai mulți bani ca de obicei pentru asigurarea liniștii secțiilor de votare.

Bani în plus la pensie pentru acești români. Cine beneficiază de o indemnizație de 50%

Pentru prima dată în ultimii ani cei care lucrează în această perioadă grea vor primi 270 de lei, dar numai dacă vor avea 12 ore din 24 la program. Dacă stai doar opt ore, adio, primește o diurnă de 13 lei, pentru o apă și o cafea”, a spus Cosmin Andreica în exclusivitate pentru bugetul.ro.

Reprezentantul sindicatului a evidenţiat şi perioada încărcată care îi așteaptă pe poliţişti, mai ales că se apropie şi Sărbătorile de iarnă.

„După alegeri, ne vom întoarce la poveștile deja știute, cele cu dealerii de droguri și cu tot felul de alimente…cu nu știu ce carne de porc, de gâscă sau mai știu eu!

Ca să nu mai amintesc că vin și aia cu petarde, că de, o dată pe an vine Revelionul! Nu știu cum vom ajunge la jumătatea lui ianuarie, dar vom fi cu siguranță epuizați psihic și fizic”, a mai declarat Cosmin Dorel Andreica.

Cosmin Andreica a evidenţiat deja că în următoarele trei săptămâni se va vedea cel mai bine importanța majorării numărului de polițiști din București, despre care vorbeste de câțiva ani încoace.

„Doar pentru secțiile de votare, la un calcul simplu, ar fi nevoie de peste 30.000 de polițiști. Pe care nu-i avem. Ca atare, se va lucra cu personalul existent.

Vor fi trimiși în prima linie, a se citi secțiile de votare, și cei de la Resurse Umane, de la Contabilitatea sau alte departamente unde sunt încadrați colegi care nu știu ce înseamnă siguranța străzii sau a cetățeanului, fiindcă nu fac așa ceva…

Îi adaug aici și pe polițiștii de Frontieră sau pe pompieri. Totul se va încolona în jurul alegerilor”, a mai afirmat liderul Sindicatului Europol.

EXIT POLL ALEGERI PREZIDENŢIALE 2024. Răsturnare de situaţie de la o oră la alta

Comisarul-şef de poliţie Monica Dajbog a precizat că numărul angajaţilor MAI a fost suplimentat cu 2.000. „Pentru misiunile de astăzi (sâmbătă – n.r.) sunt implicaţi aproximativ 35.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, fiind suplimentat numărul anunţat iniţial cu 1.000 de lucrători.

De asemenea, pentru ziua votului s-a decis suplimentarea efectivelor mobilizate de la 43.000 la 45.000. Principalele misiuni ale structurilor MAI în cursul zilei de mâine sunt menţinerea ordinii la nivelul întregii ţări, asigurarea măsurilor de protecţie a secţiilor de vot şi intervenţia rapidă pentru cercetarea posibilelor incidente electorale”, a punctat Monica Dajbog.

Alegeri 2024. Cât câștigă membrii secțiilor de votare. Un oficial poate ajunge să câștige un salariu pe o lună

La sfârșitul săptămânii, alegătorii se vor prezenta la urne pentru primul tur al alegerilor prezidențiale. Cum, în următoarele săptămâni, vor avea loc și alegerile parlamentare și al doilea tur al prezidențialelor, membrii secțiilor de votare pot ajunge să fie plătiți pentru aproape două săptămâni de muncă. În acest timp, președinții și locțiitorii vor primi sume care ajung la valoarea unor salarii lunare.

În ghidul de instruire publicat de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) se arată că președintele secției de votare, locțiitorul acestuia și operatorii de calculator care sunt desemnați să îndeplinească aceste funcții pentru alegerile prezidențiale vor fi prezenți și la parlamentare. Președintele și locțiitorul primesc o indemnizație de 330 de lei pe zi de activitate, se arată în document.

AEP menționează că pentru acești bani, cei care îndeplinesc funcțiile de conducere datorează doar impozit pe venit. Într-un exemplu de calcul pentru cel mai bun scenariu, un președinte de secție ar ajunge să câștige 4.270 de lei.

„Cel mult 13 zile de plată x 330 lei= 4290 – 429 lei (impozit pe venit 10%) = 3861 lei

La aceasta se adaugă 35 lei indemnizație de protocol pe zi de activitate x 13 zile = 455 –

45,5 lei (impozit pe venit 10%) = 409,5. Total – 4.270,50 lei”, se arată în documentul citat.

Pentru a primi acești bani, una dintre condiții este participarea la instruire. În caz contrar, indemnizația scade cu jumătate.

Operatorii de calculator, cei care verifică identitatea alegătorilor, primesc 290 de lei pe zi. Ceilalți membri, fără atribuții speciale, primesc între 200 de lei și 250 de lei pe zi.

Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc duminică, 24 noiembrie. În duminica următoare, pe 1 decembrie, vor fi aleși deputații și senatorii. În cazul probabil în care niciun candidat nu obține o majoritate de voturi din primul tur, confruntarea dintre cei mai votați doi candidați are loc duminică, 8 decembrie.

DailyBusiness
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
Spynews
A început Săptămâna Patimilor. Tradiții și obiceiuri pentru fiecare zi înainte de Paște
Bzi.ro
Cât costă un tort pentru Paște în cofetăria Gabrielei Cristea: Fanii și-au pus mâinile în cap!
Fanatik.ro
Greșeala pe care o fac românii când își pun parola la conturile de Facebook, TikTok sau Instagram. Așa îți pot fi furate datele de pe toate platformele
Capital.ro
Se pot confisca banii sau bunurile. Decizia pentru care românii merg la tribunal. Legea va fi schimbată
Playtech.ro
Ce conţine smântâna Cămara Noastră de la Lidl. Românii golesc rafturile, dar nu se uită pe etichetă
DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Adevarul
Țara care ne poate salva de tarifele lui Trump. Economist: „Are o piață enormă, este o țară în curs de dezvoltare”
wowbiz.ro
Armin Nicoară răspunde declarațiilor făcute de Georgiana Lobonț! Artistul a spus public ce a făcut nașa lui după ce el și Claudia Puican au devenit părinți? Nimeni nu se aștepta la asta
Spynews
Alexia Eram a plecat în vacanță! Ce destinație europeană a ales influencerița / FOTO
Spynews
Cât de mare a crescut fiul cel mic al lui Adrian Mutu. Tiago a împlinit 8 ani / FOTO
Evz.ro
Luna Plină Roz lovește din plin, în aprilie. Doar trei zodii scapă de influențele negative
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Cătălina Ponor s-a transformat dintr-o gimnastă eroină într-o mamă gospodină. La 37 de ani, marea campioană s-a dedicat familiei
kanald.ro
Un pensionar a dat în judecată Casa de Pensii după ce a primit o pensie mai mică: „Mi-au trecut cu vreo 4 ani mai puțin”
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Statul ia bani de la cetățeni. Românii achită minim 5.000 de lei. Decizia care se aplică în toată țara
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Jordan Chiles, rivala Anei Bărbosu, a arătat poate prea mult într-un costum de baie
stirilekanald.ro
Polițista de penitenciar, relații amoroase cu un deținut în celulă VIDEO
2025: Ștergătoarele ridicate în parcare: Este infracțiune? Când se face dosar penal pentru ridicarea ștergătorului?
MediaFlux
Răsturnare în ancheta privind furtul tezaurului dacic din Olanda. Procurorii olandezi spun că au „suficiente informații”: „Ne așteptăm să îl găsim”
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Românii care stau la bloc riscă procese și executări silite dacă nu respectă această regulă