Ce pensie va avea Klaus Iohannis. Primul semn că președintele României ar urma să iasă la pensie la finalul mandatului este că postul de profesor de fizică de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, unde Klaus Iohannis a predat timp de mai multe decenii, este acum liber. Menționăm că postul de profesor de fizică a fost rezervat în perioada în care Iohannis a fost atât primar al Sibiului, cât și președinte al României.
”Cu aproximare, normal, că n-am acces la informații legate de câștigurile sale, cred că va lua puțin peste 100 puncte, asta însumează vreo 8.500 lei. Nu va prinde cinci cifre, va fi un număr format din patru cifre, pentru că în anii de predare, la început de drum, până s-a titularizat, a avut salariu foarte mic. Nici în zona primăriei nu s-a câștigat foarte bine, azi se câștigă mai bine. Dacă nu era președinția cred că ar fi ieșit cu o pensie mică, 5-6.000 ca profesor de liceu, chiar și dacă ar fi rămas inspector.”, a spus Anton Hadăr, președinte Alma Mater, potrivit cancan.ro.
Klaus Iohannis și-a început cariera în educație în anii ’80. În acea perioadă, salariile dascălilor erau destul de modeste, ceea ce înseamnă că suma cu care a contribuit la fondul de pensii nu a fost foarte mare. Cu toate astea, cei 14 ani ca primar al Sibiului și veniturile din această funcție au contribuit la creșterea punctajului acumulat de-a lungul anilor.
Potrivit legislației aflate în vigoare, foștii președinți ai României au mai multe drepturi, inclusiv indemnizații speciale, care se adaugă pensiilor obișnuite. Acestea vor completa veniturile lunare ale lui Klaus Iohannis după încheierea mandatului, dar estimările privind pensia sa curentă din activitatea profesională rămân în jurul valorii de 8.500 de lei.
Anii de muncă din sistemul public îi vor aduce lui Klaus Iohannis o pensie destul de frumușică, mulți români fiind invidioși pe banii pe care îi va încasa actualul președintel al țării.