Dan Diaconescu, faimosul patron al OTV, a lansat o informație senzațională în spațiul public, care ar putea să îi surprindă pe mulți. Fiind invitat în emisiunea lui Marius Tucă Show, de la Gândul, Dan Diaconescu a spus că există o legătură secretă între Călin Georgescu, persoana care a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și Elena Lasconi, cea care se apropie să îl însoțească în turul doi.
Conform fostului realizator TV, familiile lui Călin Georgescu și ale Elenei Lasconi sunt din Câmpulung, chiar vecine, având curțile caselor una lângă alta. Totuși, precizează că, în acest moment, Călin Georgescu nu locuiește acolo.
„Știți de unde este Călin Georgescu, unde locuiește el, unde are casa? (…) Din Câmpulung, este vecin de casă cu familia Lasconi. Părinții lor, familiile lor, el nu stă acolo”, a mărturisit Dan Diaconescu la Marius Tucă Show.
În urmă cu trei ani, într-o intervenție pentru postul de radio Gold FM, Călin Georgescu recunoștea că s-a mutat la Câmpulung: „M-am localizat la Câmpulung Muscel, un loc absolut divin, memorabil din punct de vedere al istoriei acestui neam”.
Personalitatea lui Călin Georgescu, formată în jurul unui discurs critic față de marile structuri internaționale și al unei viziuni conservatoare, a stârnit reacții contradictorii, fiind acuzat, paradoxal, de legături cu Rusia și de extremism de dreapta.
Născut în 1962, Călin Georgescu și-a început cariera în domeniul mediului, obținând un doctorat în pedologie și coordonând proiecte guvernamentale, inclusiv Strategia Națională de Dezvoltare Durabilă. La nivel internațional, a fost membru al Clubului de la Roma și a ocupat funcții în cadrul ONU, reputația sa profesională fiind ancorată în problematica dezvoltării sustenabile.
Citește și : Reacția fiului lui Călin Georgescu, după ce tatăl său a câștigat alegerile: „Mai multe discutăm peste două săptămâni”
Georgescu a fost pentru prima dată propus ca premier de AUR în 2020, însă s-a retras ulterior din partid, continuând să-și exprime pozițiile radicale pe cont propriu. El a susținut în repetate rânduri că România ar trebui să adopte o politică de neutralitate, contestând implicarea NATO și a Uniunii Europene în politica externă a țării. În contextul conflictului din Ucraina, declarațiile sale proruse, cum ar fi afirmația că „industria militară americană manipulează situația din Ucraina”, au atras critici dure din partea susținătorilor unei orientări pro-occidentale, conform România TV.